Povećana potrošnja na B6 2004 AVB 74 kw i lampica za pojas n

Autoelektronika - Elektronski sistemi u vozilu

Urednik: Barbarella56

Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
WAGEN
_
_
Specialty: automotive

Povećana potrošnja na B6 2004 AVB 74 kw i lampica za pojas n

Post napisao WAGEN » 11 Jul 2009, 20:14

Pozz doktori već sam naveo dva problema koja imam pa da počnemo.

1: Prvi problem je na B6 pasatu 2004 povećala se potrošnja.Šta se dešavalo: Čovek je imao problem sa turbinom što je prepunjavala, i sistem mu je prelazio u rezervni režim čim dodje do 120 km/h dok nismo očistili varijabilni deo turbine, sad radi normalno i turbinu gura do 2000 a gurao je do 2550.Medjutim sad mi se žali na potrošnju .Pre nego se to desilo sa turbinom kaže da mu je pri vožnji od 120 na sat sa tempomatom na pravom putu bez klime pokazivao trenutnu potrošnju od 5,9 l na 100 km a sad posle popravke turbine pokazuje pri istim uslovima i deonicama puta 6.9 l .Merio sam turbinu i protokomer sve je u granicama ok čak sam mu EGR oprao radi reda mada nije bio prljav kao ni usisna grana.
Interesuje me koji deo na autu daje podatke na bord o potrošnji i šta da radim da mu vratim potrošnju????

Pomagajte nemam ideju a ne bi napamet da čačkam !!!!!!!!!!
Posedujem VAG-COM tako da mogu da ga uradim

PS: Čoveku verujem jer mi je poznanik dobar i jako je pedantan oko auta i sve prati na njemu a usput sam probao isto još jednog pasata sa AVB motorom na istoj relaciji puta pri istim uslovima bez klime samo je 2003 god i njemu pokazuje na tempomatu isto kao i njemu kad je bilo OK 5.9 l/100 km

2: Drugo pitanje je oko lampice pojasa na GOLFU 5. Jedan čovek bi voleo da mu isključim zvučni signal ako se pojas ne veže a osoba sedi na sedištu pa da vidim sa vama da li to može jer sam negde naleteo na netu da kod pasata od 2006 može ali nisam našao kako .Pa bih ovom prilikom zamolio za pomoć ako neko zna da mi pojasni da li može i ako može kako sa VAG-om to da uradim.

Unapred hvala svima koji su voljni pomoći

buzdumra
gx
gx

Re: Povećana potrošnja na B6 2004 AVB 74 kw i lampica za pojas n

Post napisao buzdumra » 11 Jul 2009, 20:47

ajde otvori drugu temu za ovo jer nema nikakve veze sa prvom ... :pivopije: http://www.fanzo.org/forum/posting.php?mode=post&f=20
WAGEN je napisao:2: Drugo pitanje je oko lampice pojasa na GOLFU 5. Jedan čovek bi voleo da mu isključim zvučni signal ako se pojas ne veže a osoba sedi na sedištu pa da vidim sa vama da li to može jer sam negde naleteo na netu da kod pasata od 2006 može ali nisam našao kako .Pa bih ovom prilikom zamolio za pomoć ako neko zna da mi pojasni da li može i ako može kako sa VAG-om to da uradim.
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi

WAGEN
_
_

Post napisao WAGEN » 13 Jul 2009, 23:34

E ovako .Danas ponovo uzeo tog pasata ,B5.5 1.9 TDI AVB 74kw da nečitate gore,i krenuo redom .Prvo sam mu jezik vratio na Nemački i kad sam skinuo kontakt i ponovo dao normalno se ponašao bord a ne kao pre da napokazuje ništa.Probam da ga vozim isto pokazuje na pravom putu bez klime sa tempomatom 6.8 l/100 km.Vratim se nazad Prebacim jezik na engleski i opet probam i potrošnja je ista iako je dispelej na Engleskom. Posle toga da pogledamo parametre:
1:Papučica gasa pokazuje normalno od 0-100% i u vožnji mi se normalno ponaša ništa neobično nepokazuje
2:Protokomer na ubrzanju pokazuje 950 znači dobar
3:Turbina gura do 2000 normalno mada u VAG-u piše da može i do 2150 al aj da je i to normalno
4:EGR pokazuje normalno u leru i menja vrednosti na gasu čak i kad stoji duže na leru oko 2 min spusti ga na 4% što je po meni isto normalno
5:Udjem u login prva tri kanala imaju istu vrednost 32768 što su fabričke vrednosti znači ok
6:Sve temperature su ok

Posle toga uzmem tog drugog pasata što mi je na raspolaganju i kod njega su isti parametri, stim što njegova turbina gura malo više na ubrzanje do 2100 neznam da li je to možda problem ?!
Pri test vožnji na jednom i drugom autu pri konstantnoj vožnji od 120 na sat protokomeri isto rade na 550 a turbina na 1480.
Oba motora su u dobrom stanju i nemaju potrošnju ulja i odlično vuku stim što je razlika u potrošnji drastična .Jedan troši 5.9 a drugi 6.8.
Šta mi je promaklo ??? Imate li ideju ??
Stim što je i ovaj problematični pasat pre čišćenja turba i promene jezika borda isto trošio 5,9 pri 120 km/h

WAGEN
_
_

Post napisao WAGEN » 14 Jul 2009, 19:26

Danas sam ponovo radio tog pasata , naravno koliko sam imao vremena , i primetio sam nešto čudno.Kad ga vozim i kočim motorom pred raskrsnicu pokazuje 0,0 l/100km potrošnju, ali kad stisnem kvačilo i počnem da kočim kočnicom trenutna potrošnja počinje na bordu da raste i do 12 l sve dok skroz nestanem.Kad se auto zaustavi pada mu potrošnja na bordu na 0.7 l/100km ali i to mi je veliko jer kod onog drugog pasata kojeg imam na raspolaganju tako neradi i čim stisnem kvačilo potrošnja mu jako brzo opadne na 0.4 l/100km i tu stoji iako se auto još kreće. Pitao sam gazdu o tom momentu i on mi kaže da je i on to primetio da mu se glupira pokazivanje potrošnje u takvim situacijama i da mu na leru više pokazuje nego pre.
Imam utisak da je problem oko table i da je možda treba resetovati ponovo.
Koji konkretno senzor daje podatke na tablu??????
Da li mogu sa VAG-om da kodiram tablu i ako može kako ???????????
Ajte ljudi dobre volje i velikog znanja pomažite ako za boga znateeeeeeeee !!!!!!!!!!!!!!!

MOBILTRONIC
_
_

Post napisao MOBILTRONIC » 14 Jul 2009, 23:31

Slušaj,provjeri prvo jeli dobro gledaš to što gledaš a u smislu kako si objasnio to može biti samo trenutna potrošnja i ima oznaku "fi"i istina da kad kočiš je 0,0 l akad stisnep do poda,rapidno raste pa i preko 12,0l.Prebaci tasterom na oznaku L/100 i tada će ti u početku šarati i poslije nekog vremena pa i par dana staće na onoj potrošnji koja zaista odgovara vrijednostima optimalnog rada motora odnosno uslovima vožnje koja varira od vozača do vozača ali i hrpe dr. uslova.Svaki put kad se tasterom na kom.ručici resetuje vrijednost L/100,ona ponovo starta od trenutnih uslova i pokazuje dr.stanje nego prije ali se to ponovo uskladi sa režimom vožnje onoga koji vozi pa može biti,što sam imao slučaj,da pokazuje i 9,2L/100 km,jer ga je čovjek razgulio od Austrije do kuće ali može i biti 5,1L/100 km u dr.slučaju.Imam osjećaj da ste se malo zabunili i da taj čovjek stalno vrti po tome tasteru i sam nezna šta radi zato ga uputi da se malo smiri dok ne provjerite ovu moju opciju koja je 100% tačna.

WAGEN
_
_

Post napisao WAGEN » 15 Jul 2009, 00:26

Ma dobro gledam. Kad menjaš na desnoj ručici ima na bordu 1 i 2 merenje. 1 merenje je kad upališ svaki put počinje od nule da ti meri prosečnu brzinu koliko ima još km sa gorivom koliko si vremena vozio i prosečna potrošnja.2 merenje je ukupno neznam koliko km ti isto meri ali mislim posle 3000 km se resetuje sam to nisam siguran.1 merenje se samo resetuje posle mislim sat nevožnje

MOBILTRONIC
_
_

Post napisao MOBILTRONIC » 15 Jul 2009, 12:21

Samo neka ti ostane na L/100 km da piše na displeju i nediraj par dana ništa stim da auto voziš kao i obično i vidi rezultat.Ja sam imao u početku sa ljudima problema još sa Opel Omegom i Calibrom sa tim putnim računalima jer ljudi vole imati te stvari u vozilu a nikako da nauče kako rade ili neće da slušaju.Pozdrav.

WAGEN
_
_

Post napisao WAGEN » 15 Jul 2009, 13:03

Ma da tako je čovek i koristio samo da mu pokazuje trenutnu potrošnju i nije je pomerao ni na prosečnu ni na put ni na još koliko mu je km ostalo sa gorivom

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Autoelektronika”