kako ugraditi VRV sistem

Forum za klime.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
bojan nis\
_
_

kako ugraditi VRV sistem

Post napisao bojan nis\ » 12 Jul 2009, 18:35

Pozdrav svim serviserima, do sada sam ugradjivao split kasetne i kanalske klime, ali me interesuje da li neko ima dokumentaciju ili nesto slicno o vrv sistemu? Imali neka posebna caka oko ugradnje..?
Unapred zahvalan na pomoci... :tooo:

Nebojsa_Pazova
_
_

Re: kako ugraditi VRV sistem

Post napisao Nebojsa_Pazova » 12 Jul 2009, 22:24

Tema, tj pitanje ti je super !!! Iznenadjen sam , sto je neko potegao i ovakvu temu .... Bravo !
Ugradnja sistema i nije toliko komplikovana, koliko je komplikovana izrada projektne dokumentacije i izabira uredjaja, spram zeljama i zahtevima prostora (robe) tj kupca !!!
Generalno .... inzinjeri - projektanti - zavrsavaju posao, sve ostalo je fizika, kao kod splitica !!! lolzi ...
Pozdrav
Najveci talenti, gube se u neradu !!!!

dzo_maki
_
_

Post napisao dzo_maki » 13 Jul 2009, 10:06

Cao, relativno lako.Ti kao izvodjac radova treba da dovedes stabilan napon tj.poseban vod za uredjaj i da vodis racuna o padovima sto je vise moguce svu ostalu opremu (upravljacke jedinice,kablove) trebaolo bi da obezbedi onaj ko je projektovao.E da i ako si ti taj koji vari i puni sistem treba da znas da je tu pritisak i do 50Psi

flatron
_
_

Post napisao flatron » 13 Jul 2009, 11:01

susrećao sam se sa VRV sistemom i savjetovao bih kolegi da radi samo po projektnoj dokumentaciji (znači ništa na svoju ruku) varenja ima ko u priči svaki razvod ide preko originalne račve koju moraju poslati uz opremu kao i sve potrebno za instalaciju po specifikaciji i obavezna provjeri instalaciju dušikom(azotom)na 40 bar-i,obavezno vari pod dušikom znači lagano posti dušik da struji kroz cijev koju variš i poslije provjere propusnosti dobro ispuši instalaciju jer ostane dosta šlake koju moraš izbaciti iz cijevi puštanje u pogon tj podešavanje sistema prepusti ovlaštenoj osobi koja je isporučila opremu(oni to i tako i tako uračunaju u cijenu)i oni preuzimaju garancije,tako je bar slučaj sa daikinom i toshibom .
www.toshiba.hr ovdje možeš naći neke informacije

bojan nis\
_
_

Post napisao bojan nis\ » 14 Jul 2009, 15:59

hvala kolegama na pomoci, ali bi voleo da procitam i neku tehnicku dokumentaciju, ako ima gde da se nabavi? posebno kolegi iz Hercegovine, i jos ako je iz Mostara bilo bi super... pozz za swe :pivopije:

flatron
_
_

Post napisao flatron » 14 Jul 2009, 16:10

neznam šta te zanima od teh. dokumentacije što se tiče uređaja svaki ima svoju dokumentaciju uz sebe a ako imaš kakav posao sa vrv ja ti mogu poslat br.mobilnog od projektanta koji radi te projekte za daikin i to je to a ti brener u ruke i vari kako sam ti reko ako zapne zovi
30 km južnije od mostara

bojan nis\
_
_

Post napisao bojan nis\ » 14 Jul 2009, 22:13

predpostavljao sam da je to otprilike isto .sto se tice azota to radim i sa kanalskim.U svakom slucaju hvala.Ako negde bude problem zvacu UPOMOC

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “KLIMA UREĐAJI”