CANDY ECLYPSA CJ433T - REŠENO
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
-
- _
- Contact person: PAKI
- Specialty: computers
CANDY ECLYPSA CJ433T - REŠENO
Ljudi pomagajte da resim ovo cudo. Pre par godina sam zamenio lezajeve na gore pomenutoj masineriji. Ne secam se da sam imao ovaj kvar posle zamene lezajeva. Ves je ponekad ocedjen a nekad ne. Prvo sam pomislio da je pumpa losa, ustanovio sam da su otisle biksne na pumpi i da je rotor izgubio centar pa sam zamenio drugom slicnom. Sve je ok osim jedne stavke. Pumpa izbaca vodu sve do centrifuge. Kada radi centrifuga tada nastaje problem, pumpa ne izbaca vodu. Ustanovio sam da ona sve vreme radi i dok centrifuga radi a ne izbaca ocedjenu vodu sa vesa pa to zapeni unutra da se nista ne vidi. Zamenio sam pumpu treci put i stavio sam novu magnetnu koja je ista kao sto je i prva fabricki bila. Milion polozaja sam primenio sa pumpom i crevo odvodno namestao x kombinacija i nema uspeha. Pumpa super izbaca i sve izbaci do centrifuge a kad se centrifuga ukljuci pumpa i dalje isto radi samo sto ne izbaca ocedjenu vodu koja se pojavi u bubnju. Kada otvorim onaj ispustni cep napred dok radi centrifuga, ocedjena voda izadje. Prosto ne znam sta je. Mora da je posredi neki vakum koji pravi centrifuga i ne dozvoljava da pumpa izbaci osedjenu vodu. Probao sam da okrenem smer centrifuge ali nije imala snage da radi u suprotnom smeru. Ako je neko imao ovakav ili slican slucaj neka se javi. 

- kisko
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
Re: CANDY ECLYPSA CJ 433T
Dali si zamenio crevo izmedju pumpe i kazana....
uvek ima nesto interesantno
Verovatno treba da menjas crevo izmedju pumpe i kazana,ali skini crevo i isproveravaj ga da li je ok i da nemas nesto unutra
Pozdrav Jujumara
Pozdrav Jujumara
Ponekad bude i hidrostat,ukljucuje centrifugu prerano dok jos ima dosta vode u masini.
- kisko
- Preminuo
Nemoze biti hidrostat u ovom slucaju jer pumpa radi a neizbacuje vodu samo kad je voda iz vesa za vreme centrifuge,znaci onih zadnjih par litara koje se iscedi.
Pogledaj slicnu temu viewtopic.php?f=115&t=12405
Pogledaj slicnu temu viewtopic.php?f=115&t=12405
-
- bela tehnika
- Contact person: Ivan
- Specialty: whitegoods
Crevo kazan-pumpa na tom Candy-ju je dosta tanko i zna da se presavije u radu ako nije dobro namešteno, što može otežavati izbacivanje vode čim se kazan pomeri.
Ja bih za početak proverio kako protiče izbacivanje vode kada je mašina bez veša a ubode se na program zadnje cantrifuge dok je puna vode (pa da sama uključi cent. kad izbaci oko 2/3) jer tada pomeranja kazana gotovo da nema. Ako tada nema zastoja u izbacivanju, problem je gotovo sigurno u lošem crevu...
PS ne igrati se prevezivanja sa tim motorom jer je slab i može da vrisne očas

PS ne igrati se prevezivanja sa tim motorom jer je slab i može da vrisne očas

Ja sam jednom imao slucaj,doduse na Siemensu da je bio ostecen poklopac filtera,odnosno imao je samo poklopac i mogao da se zavije i voda ne curi,ali bila je polomljena ona konusna plastika sto ide prema perajima pumpe i bas tako se ponasala,nadam se da razumes o cemu pricam,malo sam zamumuljio.
-
- _
- Contact person: PAKI
- Specialty: computers
Ma nije crevo od kazana, proverio sam cisto. Lepo sam prvi put napomenuo da kada otvorim
poklopcic gde je pumpa, tada voda izadje i vidim da pumpa radi. Znaci nije crevo od kazana
pumpa je 100 % ispravna i radi sve vreme dok centrifuga radi. Sve mislim da sam prilikom
sklapanja nesto propustio i nisam vratio kako treba. Po sredi je neki vakum kada se ukljuci centrifuga i ne dozvoljava da voda ode do pumpe. Opet da napomenem kada skinem poklopac blizu pumpe voda tada izadje. Probao sam i ovo. Zavrsava se pranje i pumpa izbaci svu vodu, krece centrifuga i posle nekog vremena pojavljuje se voda. Ja tada iskljucim centrifugu, i cujem kada pumpa izbaci vodu, zatim opet je ukljucim. Posle toga nema vise vode dok radi centrifuga. Desi se ponekad da se pojavi opet voda ali manje, iskljucim i drugi put na kratko dok pumpa izbaci tu preostalu vodu zatim je ukljucim da centrifugira do kraja tog ciklusa. Posle ponovnog ispiranja i nove centrifuge opet isto.
poklopcic gde je pumpa, tada voda izadje i vidim da pumpa radi. Znaci nije crevo od kazana
pumpa je 100 % ispravna i radi sve vreme dok centrifuga radi. Sve mislim da sam prilikom
sklapanja nesto propustio i nisam vratio kako treba. Po sredi je neki vakum kada se ukljuci centrifuga i ne dozvoljava da voda ode do pumpe. Opet da napomenem kada skinem poklopac blizu pumpe voda tada izadje. Probao sam i ovo. Zavrsava se pranje i pumpa izbaci svu vodu, krece centrifuga i posle nekog vremena pojavljuje se voda. Ja tada iskljucim centrifugu, i cujem kada pumpa izbaci vodu, zatim opet je ukljucim. Posle toga nema vise vode dok radi centrifuga. Desi se ponekad da se pojavi opet voda ali manje, iskljucim i drugi put na kratko dok pumpa izbaci tu preostalu vodu zatim je ukljucim da centrifugira do kraja tog ciklusa. Posle ponovnog ispiranja i nove centrifuge opet isto.
-
- bela tehnika
- Contact person: Ivan
E, pa nije lako sklopiti-rasklopiti mašinu i da sve bude kao što je fabrički bilo. Izgleda prosto, ali ima puno detalja koji mogu uticati na rad mašine kao celine...
Što se tiče creva lepo sam napisao šta treba proveriti da bi se videlo da li je do njega, ne mora biti zapušeno, dovoljno je da stoji pod lošim uglom pa da se u radu presavije, dok kad se prevrne mašina crevo izgleda ok.

Može ovkav problem nastati i zbog delimično zapušenog odvoda u zidu... (ako ga mašina ima)

Što se tiče creva lepo sam napisao šta treba proveriti da bi se videlo da li je do njega, ne mora biti zapušeno, dovoljno je da stoji pod lošim uglom pa da se u radu presavije, dok kad se prevrne mašina crevo izgleda ok.

Može ovkav problem nastati i zbog delimično zapušenog odvoda u zidu... (ako ga mašina ima)
- kisko
- Preminuo
Najednostavnije je da odvodno crevo izvadis iz zida i stavis u neki kazan ili u WC solju(mora biti vislje od nivoa vode u kazanu) da bi video kako se ponasa pri izbacivanju,takodje mozes proveriti koliko brzo izlazi voda kad crevo spustis u lavor a kojom brzinom istice u tom polozaju kad je ukljucena centrifuga.
Imao sam slucajeva da upadne neka krpa koja se vrti za vreme ispiranja i dozvoljava da pumpa izbacuje a kad prebaci na centrifugu voda je povuce na crevo i tu stoji nedozvoljavajuci protok vode,dok kazem za vreme ispiranja toga nema jer tu krpu kazan uvek mrdne levo desno pa voda nekako izadje.
Evo upravo sam imao slican problem na Gorenje WA61061 gde takodje nije htela na centrifugi da izbaci skroz, dok na ispiranju i izbaci al verovatno ne svu,problem je bio u carapi koja se zaglavila kod loptice u crevu prema pumpi(ovaj model ima tu lopticu) i neki protok i ima dok je ispiranje a kad nivo spadne dovoljno da krene centrifuga, pritisak na krpu i lopticu je mnogo veci i zablokira svaku rupici tako da nije htela da izbacuje svu vodu vec je ta voda nastala usled cedjenja ostajala u masini.
Znaci simptomi su isti e sad ti moras sam otkriti sta je uzrok .
Imao sam slucajeva da upadne neka krpa koja se vrti za vreme ispiranja i dozvoljava da pumpa izbacuje a kad prebaci na centrifugu voda je povuce na crevo i tu stoji nedozvoljavajuci protok vode,dok kazem za vreme ispiranja toga nema jer tu krpu kazan uvek mrdne levo desno pa voda nekako izadje.
Evo upravo sam imao slican problem na Gorenje WA61061 gde takodje nije htela na centrifugi da izbaci skroz, dok na ispiranju i izbaci al verovatno ne svu,problem je bio u carapi koja se zaglavila kod loptice u crevu prema pumpi(ovaj model ima tu lopticu) i neki protok i ima dok je ispiranje a kad nivo spadne dovoljno da krene centrifuga, pritisak na krpu i lopticu je mnogo veci i zablokira svaku rupici tako da nije htela da izbacuje svu vodu vec je ta voda nastala usled cedjenja ostajala u masini.
Znaci simptomi su isti e sad ti moras sam otkriti sta je uzrok .
vakum u samom kazanu nije sigurno jer ima dovod vazduha od posude za prasak,uostalom evo ti explode masine pa pogledaj samPo sredi je neki vakum kada se ukljuci centrifuga i ne dozvoljava da voda ode do pumpe
- Prilog
-
31134117E.pdf
- (2.03 MiB) Preuzeto 595 puta.
Kako za pocetak promeni crevo KADA-PUMPA,verovatno dok radi centrifuga nekako se skupi.ja sam imao isti problem na gorenje masini.Otkako sam promenio crevo sve je doslo u red.
-
- _
- Contact person: Dejan Trajkovic
A sto ne pogledas da ti motor ne vrti na kontra stranu, mozda je neko pre tebe dirao
Re: CANDY ECLYPSA CJ433T
Paky sad sam se neceg setio.Posle zamene pumpe kod Candy -Sever masine,(na zalost ne znam model to je verovatno bila neka kompenzacija izmedju dve firme) i ta masina se ponasala ovako.Greska je bila u razlikama izmedju dve pumpe.Sa slike ne mogu da vidim da li je pumpa na ovoj masini sa bajonet prikljuckom ili srafovima na severovoj je sa bajonet.Problem je bio u tome sto je novomontirana pumpa ostavila zazor izmadju ceonog dela elise i kucista oko 15mm, i voda se tu vrtila u kucistu pumpe.Uporedio sam pumpe i razlika je vidan na sta ja nisam obratio paznju pre montaze.Zalepio sam komad plasticne cevi dvokomponontnim lepkom na mesto tog zazora i problem resen.Obe pumpe su tipa askol samo sto sam ja montirao ima kose oci
Evo nacrtano na brzinu da bude jasnije(au bas ruzno)

-
- _
- Warranty service: LG Galanz Vivax
- Contact person: Robert
Crevo kada-pumpa ima na sebi usmerivac vode koji se nalazi u kadi kad je ulepjena guma na mesto,kad je taj deo istrosen onda se desava to!!! ja bi rekao da zamenis gumu! vise puta sam imao takav problem i uvek je to bio resenje!
Da uradi kako ti je napisao exspert sigurno je to razlog zameni crevo bubanj pumpa. pozdrav
Zdravo momci.
Posto je problem verovatno odavno resen,ja bi da pitam kako se menjaju lezajevi na ovoj masini ?
Imam je 8 godina.Cim mi je istekla garancija nakon godinu dana,crko mi je taster za ukljucivanje masine,kasnije pre par godina sam menjao kondenzator.
Mislim da je vreme da zamenim lezajeve...grebe,tesko stenje,"kao pred ekspolziju",a narocito kad centrifugira,ne verujem da su otisli amortizeri.
Jedan jedini put sam menjao lezajeve na eidi pre nekih 10 godina,sve sam zaboravio.
Cujem da se menjaju neke "plasticne kadice"od 100evra??? Koji su lezajevi za ovu candy eclipso cj433t,gde se mogu naci,kolko kostaju i dal je komplikovano?
Moze li pomoc u vezi ovoga?
Hvala i pozdrav
Posto je problem verovatno odavno resen,ja bi da pitam kako se menjaju lezajevi na ovoj masini ?
Imam je 8 godina.Cim mi je istekla garancija nakon godinu dana,crko mi je taster za ukljucivanje masine,kasnije pre par godina sam menjao kondenzator.
Mislim da je vreme da zamenim lezajeve...grebe,tesko stenje,"kao pred ekspolziju",a narocito kad centrifugira,ne verujem da su otisli amortizeri.
Jedan jedini put sam menjao lezajeve na eidi pre nekih 10 godina,sve sam zaboravio.
Cujem da se menjaju neke "plasticne kadice"od 100evra??? Koji su lezajevi za ovu candy eclipso cj433t,gde se mogu naci,kolko kostaju i dal je komplikovano?
Moze li pomoc u vezi ovoga?
Hvala i pozdrav
- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
Evo ovako- iskusan majstor moze da ih zameni za 5-6 radnih sati.
Da li jos uvek zelis da ih manjas sam?
Da li jos uvek zelis da ih manjas sam?
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
pa bas i ne bih sam.Zadnji put su mi trebali neki jaci "radapcigeri",pa je drugar odradio taj deo posla.Bilo je to pre nekih 10 godina na staroj dobroj eidi.
ne znam kako stoje stvari sa ovom...,
Ako moze da se odradi za 50 evra sa sve novim lezajevima,ne bi je ni pipnuo,dajem majstoru da je odradi,.ali ako je skuplje ili da je prodam celu ili u delovima...ili da trazim necju savetodavnu pomoc...jos mi radi, samo bas mnogo lupa..(doduse zadnji put je bila poluprazna)i tek tada sam uocio to lupanje...
Ako nije problem,kazi jel se vadi bubanj napolje ?,kod eide ga nisam vadio,skinuo sam gornja i zadnji poklopac,kais i cini mi se motor,pa sam kljucem skinuo i odneo kod drugara da ga izvadi i stavi drugi,pa vracao natrag...,nije bilo tesko,mozda 3 sata...
Najveci je problem taj sto sam ostao bez posla,tanak sam sa parama....,ali svaka pomoc je dobrodosla.
hvala i pozdrav
ne znam kako stoje stvari sa ovom...,
Ako moze da se odradi za 50 evra sa sve novim lezajevima,ne bi je ni pipnuo,dajem majstoru da je odradi,.ali ako je skuplje ili da je prodam celu ili u delovima...ili da trazim necju savetodavnu pomoc...jos mi radi, samo bas mnogo lupa..(doduse zadnji put je bila poluprazna)i tek tada sam uocio to lupanje...
Ako nije problem,kazi jel se vadi bubanj napolje ?,kod eide ga nisam vadio,skinuo sam gornja i zadnji poklopac,kais i cini mi se motor,pa sam kljucem skinuo i odneo kod drugara da ga izvadi i stavi drugi,pa vracao natrag...,nije bilo tesko,mozda 3 sata...
Najveci je problem taj sto sam ostao bez posla,tanak sam sa parama....,ali svaka pomoc je dobrodosla.
hvala i pozdrav
-
- bela tehnika
- Warranty service: Bosch Siemens Electrolux Zanussi AEG Končar Vivax
- Contact person: ZDRAVKO
Ja sam tu mašinu radijo prije otprilike 5 godina nesjećam se detalja ali bi sigurno zapamtijo da je neki problem.Što se tiče tvoga rada to ti je čista mehanika i moreš sigurno uraditi ako imaš volje i osnovnog znanja a vremena imaš sigurno kad neradiš.Bitno ti je da ne iskopčaš neki kabal ili žicu sa njenoga mjesta pa zato sve bilježi i ako možeš uslikaj tako da kod sklapanja nemaš problema.Ležaj i semering ćeš već naći u trgovini ili ako ti bude problem vidi dimenzije pa će ti već neko preskočiti od tebi bližih i reći gde ima koji dijo.U prilogu je nešto podataka neće ti baš puno pomoći ali nek se nađe.
- Prilog
-
Candy veš m.model cj433t.pdf
- VEŠ M.CANDY CJ433T
- (2.43 MiB) Preuzeto 755 puta.
BLAGO ONOM KO RANO POLUDI VAS MU VJEK U VESELJU PROĐE
Hvala Zdravko
Kazi mi jos dal se vadi ceo bubanj da bi se doslo do lezaja(da bi se mogao skinuti,i zameniti novim),ili moze kao kod starih dobrih ves masina kao sto su bile Eide? Zar lezaj za ovu masinu nije univerzalan za sve iz ove serije cj 433 t?
Cuo sam da ima neki servis na Cukarici,pa cu morati da ih obidjem da vidim imaju li rezervnih delova,ili gde vec da nabavim,ako budu hteli da daju informaciju...
Pozdrav
Kazi mi jos dal se vadi ceo bubanj da bi se doslo do lezaja(da bi se mogao skinuti,i zameniti novim),ili moze kao kod starih dobrih ves masina kao sto su bile Eide? Zar lezaj za ovu masinu nije univerzalan za sve iz ove serije cj 433 t?
Cuo sam da ima neki servis na Cukarici,pa cu morati da ih obidjem da vidim imaju li rezervnih delova,ili gde vec da nabavim,ako budu hteli da daju informaciju...
Pozdrav
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 3 Odgovori
- 781 Pregledano
-
Zadnji post napisao Honorarac
03 Sep 2011, 00:04