ATLANTIK prenosna split klima
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
-
- _
- Warranty service: privatno nedrzim servise pod garancijom neplacaju i neodgovorni za dobavku delova
- Contact person: duki
ATLANTIK prenosna split klima
dali neko zna gde se nalazi servisni ventil/kako doci do njega-punjenje/ na prenosnoj klimi Atlantik/made in Italy/ kojoj se kondezatorska jedinice/.sa ventilatorom/ iznosi napolje da ne rasturam sve......../nisam uh radio do sada/.....pozzz
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Re: ATLANTIK prenosna split klima
Aj druže potrudi se malo pa piši normalno , bez ovih kosih crta , tačaka i slično.
- dodig
- bela tehnika
- Warranty service: gorenje
- Contact person: ivan
- Phone number: 0038736650852
- Specialty: distribution
- Lokacija: DODIG IVAN VESELKO Ulica Majke Terezije br 18 Međugorje
ja te ama baš ništa nisam razumio,vjerovatno nije niko,dobro je kolega rekao potrudi se malo ako je ne rastaviš vjerovatno nećeš ni naći on što tražiš
-
- _
- Warranty service: privatno nedrzim servise pod garancijom neplacaju i neodgovorni za dobavku delova
dali neko zna gde se nalazi servisni ventil kako doci do njega-punjenje na prenosnoj klimi Atlantik made in Italy kojoj se kondezatorska jedinic sa ventilatorom iznosi napolje da ne rasturam sve trazeci gde je nisam ih radio do sada pozzz.......valjda je jasnije 

- milan
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
ATLANTIK ili ATLANTIC
Nije svejedno, ima jednih i drugih,
a dele se na:
split_air_conditioner
Mobile_split_air_conditioner
Portable_split_air_conditioner
Svi su prenosivi a imaju i svoje oznake. Nisi u obavezi da ih navedes?
Po logici stvari kako ja razumem da to funkcionise ventil bi trebao biti negde u crevu koje povezuje
spoljnu i unutrasnju jedinicu.Ako nije tamo sigurno se nalazi negde u kuci.
Potrudi se da ga nadjes pa ce i nama biti jasnije.
Izvini ali izgleda da sam i ja sada preterao, bicu riban, ako prezivim kritike.... nastavak sledi.
Nije svejedno, ima jednih i drugih,
a dele se na:
split_air_conditioner
Mobile_split_air_conditioner
Portable_split_air_conditioner
Svi su prenosivi a imaju i svoje oznake. Nisi u obavezi da ih navedes?
Po logici stvari kako ja razumem da to funkcionise ventil bi trebao biti negde u crevu koje povezuje
spoljnu i unutrasnju jedinicu.Ako nije tamo sigurno se nalazi negde u kuci.
Potrudi se da ga nadjes pa ce i nama biti jasnije.
Izvini ali izgleda da sam i ja sada preterao, bicu riban, ako prezivim kritike.... nastavak sledi.
-
- _
Uh klima je Atlantic mod.Split made in Italy , kondezatorska jedinica je sa gibljivim crevom i kondezatorska se jedinica iznosi napolje za vreme upotrebe rashladno sredstvo R 22, pa neznam sta da rasturam posto neznam gde je servisni ventil a glupo da rasturam napamet ako vec neko ima iskustvo inace staje 0.690gr R 22
- frigo
- bela tehnika
- Warranty service: Carrier...
- Contact person: Dragan Antic
- Phone number: 0038670501511
- Specialty: whitegoods
- Kontakt:
@Duki druze pa postavis pitanje da ti niko ziv ne razume...
to je klasicna ko i svaka druga split klima samo sto nisu fiksne cevi bakarne nego gibljive specijalne cevi i naravno da se kondenzatorska jedinica izbacuje napolje...
Al si ga zakukuljio...
Stvarno tek sam sad ukapiro o cemu pises, taj tip sa gibljivim crevima kad rastavis tojest kad odvojis sa spoljne jedinice imas rucku i kocnicu otkocis i prevrnes i izbaci ceo dzek oba dela u sebi imaje nepovratne ventile i treba isti takav unetak sa servisnim cevima da imas a to imaju samo ovlasceni servisi tj uvoznik tih klima, montirosam par takvih klima pre par godina i stobi rekli zaobidji tu klimu i nelupaj glavu nemas te servisne dzekove a ja neznam ko ih ima i neisplatise prepravljati na bakarne cevi... moze negde unutra da se nadje mesto da se zavare cevi al mora freon napolje pa zavariti prikljucke pa puniti ... hm, kako da ti objasnim da to uradis malo tesko...
to je klasicna ko i svaka druga split klima samo sto nisu fiksne cevi bakarne nego gibljive specijalne cevi i naravno da se kondenzatorska jedinica izbacuje napolje...
Al si ga zakukuljio...
Stvarno tek sam sad ukapiro o cemu pises, taj tip sa gibljivim crevima kad rastavis tojest kad odvojis sa spoljne jedinice imas rucku i kocnicu otkocis i prevrnes i izbaci ceo dzek oba dela u sebi imaje nepovratne ventile i treba isti takav unetak sa servisnim cevima da imas a to imaju samo ovlasceni servisi tj uvoznik tih klima, montirosam par takvih klima pre par godina i stobi rekli zaobidji tu klimu i nelupaj glavu nemas te servisne dzekove a ja neznam ko ih ima i neisplatise prepravljati na bakarne cevi... moze negde unutra da se nadje mesto da se zavare cevi al mora freon napolje pa zavariti prikljucke pa puniti ... hm, kako da ti objasnim da to uradis malo tesko...
Prijatelj je najveće bogatstvo u životu.
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
- Specialty: whitegoods
Ima kupit ventil koji se pričvrsti negdje u klimi gdje ima cijev fi 6mm (obično tvornica ostavi takvu cijev jer su oni preko takve cijevi vakumirali i punili) pa se probije tim ventilom cijev i rekuperira plin. Poslje zavariš normalnu sisu i tu vakumiraš i puniš klimu.

Ovaj na slici može i ostat jer ne pušta.

Ovaj na slici može i ostat jer ne pušta.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
-
- _
bila je pukla kapilara pa sam je zavario,sada me interesuje kako bih je nejlakse vakumirao i napunio/dali da navarim na kapilari servisnu cev vakumiram i napunim ili imas bolju ideju, to mi je drug autolimar.......jbg, kada mi upadne koska a radim fraj
[11:00:30 PM] dukivas: kapilara je bakarna i ona je bila pukla na gibljivom crevu blizu spoljne jedinice koju cesto iznose/zato je i pukla ili da rastavim spoljnu kondezator izbusim i umetnem servisnu cev vakumiram i napunim,dali ce dovoljno tada vakumirati i unutrasnju jedinicu, tj dal ce ventil na kompresoru dozvoliti da vakumira i unutrasnju???
[11:00:30 PM] dukivas: kapilara je bakarna i ona je bila pukla na gibljivom crevu blizu spoljne jedinice koju cesto iznose/zato je i pukla ili da rastavim spoljnu kondezator izbusim i umetnem servisnu cev vakumiram i napunim,dali ce dovoljno tada vakumirati i unutrasnju jedinicu, tj dal ce ventil na kompresoru dozvoliti da vakumira i unutrasnju???
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Nikad nećeš saznati ako ne probaš.
Aj probaj pa nam javi.
Aj probaj pa nam javi.
-
- _
Re: ATLANTIK prenosna split klima/reseno/
[*] pa neznam zasto ali sliku nece da prikaci bar da ja nevidim, ma da sam slikao mesto gde sam navario na vertikali na 6tici cevi servisni ventil koji ide vertikalno sa ulaza potisa i usisa ,prva cev do kompresora vakumirao malo duze, zbog kapilare , poslacu skype draganu posto imam njegovu adresu pa neka on posalje ako hoce, hvala na pomoci i moram videti zasto nece copy slike ovde na sajt 

-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 16 Odgovori
- 3937 Pregledano
-
Zadnji post napisao Gego
15 Mar 2012, 00:10
-