zamena za freon 407c
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
zamena za freon 407c
Pozdrav cenjenim kolegama ! Interesuje me dali gas 407 ima neku zamenu ? dali moze R22 umesto njega ? hvla unapred
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Re: zamena za freon 407c
Nema zamenu. Kakvu zamenu kada je to novi eko freon ?
Ne bi trebao da sipaš R22 umesto R407 .
Neke kolege su sipale R22 umesto R407 i kažu da je to super i da klima radi super vrhunski.
A ako uradiš pretragu naći ćeš ovo viewtopic.php?f=117&t=11403&p=100585&hilit=r407#p100585
Ne bi trebao da sipaš R22 umesto R407 .
Neke kolege su sipale R22 umesto R407 i kažu da je to super i da klima radi super vrhunski.
A ako uradiš pretragu naći ćeš ovo viewtopic.php?f=117&t=11403&p=100585&hilit=r407#p100585
-
- _
Heee, pazi kako se razamislja kod nas !?
Interesantno, ali niko ne pominje, na primer freon R410 , koji se takodje koristi u klima uredjajima !???
Da li je bitno samo to , da je gas koji treba da menja, bude sto jeftiniji, ili ..... je bitno uraditi posao, kako dolikuje profesionalcu !?
Niko nije pomenuo, na temama koje sam citao, da je umesto 22_ke koristio 410_ku !

Interesantno, ali niko ne pominje, na primer freon R410 , koji se takodje koristi u klima uredjajima !???
Da li je bitno samo to , da je gas koji treba da menja, bude sto jeftiniji, ili ..... je bitno uraditi posao, kako dolikuje profesionalcu !?
Niko nije pomenuo, na temama koje sam citao, da je umesto 22_ke koristio 410_ku !
Najveci talenti, gube se u neradu !!!!
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
- Specialty: whitegoods
Plin R407C nema zamjenu. On je zamišljen kao ekološka zamjena za R22 dok se ne potroše zalihe komponenti i uređaja koji su proizvedeni za R22.milansm je napisao:Pozdrav cenjenim kolegama ! Interesuje me dali gas 407 ima neku zamenu ? dali moze R22 umesto njega ? hvla unapred
Novo konstruirani uređaji sa novo konstruiranim komponentama koriste R410A.
Ako imaš djecu, i želiš im ostaviti barem sličan planet na kojem si ti živio, onda nečeš koristiti R22 umjesto R407C jer je upravo R407C uveden da se zamjeni R22 i zaštiti ozon.
Dakle, oprema u kojoj je R407C je konstruirana za R22 ali je stavljen R407C kao zamjena zbog ekoloških razloga i propisa u zemljama uvoznicama. Možeš koristiti R22 bez problema (ulje se jednako otapa u R22 kao i u R407C ) ali to bi bilo kao da svojoj djeci daješ vodu iz Japana. Sve na tvoju dušu!
Ovdje si došao po informaciju i informaciju si dobio. Ostalo je na tvojoj savjesti.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
Hvala dragim kolegama na savetima , i ja sam tako razmišljo ali je fazon u tome što je velika razlika u ceni . Ja sam došao do podatka da 407 košta i do 150 evra a znam da je 22 bila oko 70 pa me čisto interesovalo da li moze zamena . Ne znam da li 22 gasa ima sada u prodaji pa cu morati uzeti 407 pošto nemam ni jednog . Hvala još jednom na savetima .
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Naravno da ima R22 u prodaji.
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
- Specialty: whitegoods
Fazon je u tome da ti freon ne plaćaš nego mušterija. Prema tome, s rabatom koji imaš od dobavljača freona, više ti se isplati puniti R407C.milansm je napisao:Hvala dragim kolegama na savetima , i ja sam tako razmišljo ali je fazon u tome što je velika razlika u ceni .
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 19 Odgovori
- 3895 Pregledano
-
Zadnji post napisao sfar
13 Avg 2013, 14:16