USB HDD Može li da bude zajednički za više uređaja?
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
- fanzo
- Site Admin
- Phone number: 0038121781575
- Specialty: tv-multimedia
USB HDD Može li da bude zajednički za više uređaja?
USB HDD iliti eksterni hdd.
Da li je moguće ga spojiti na USB račvu i koristiti između više uređaja koji imaju PVR funkciju?
Pitanje je u smislu da se eksterni hdd ne mora stalno bockati iz jednog u drugi uređaj, nego da se sve tako poveže zajedno.
Da li je moguće ga spojiti na USB račvu i koristiti između više uređaja koji imaju PVR funkciju?
Pitanje je u smislu da se eksterni hdd ne mora stalno bockati iz jednog u drugi uređaj, nego da se sve tako poveže zajedno.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Re: USB HDD Može li da bude zajednički za više uređaja?
Postoje wireles ruteri koji imaju na sebi usb .
- cacko85
- gx
- Contact person: Slavche
- Kontakt:
Ako su ti kompjuteri mrezno povezani moguce ja samo sa jednostavni shering, mislim da to i vec znash.... ne razumem na shta drugo mislish...??
www.facebook.com/slavceelectronics
cekaj fanzo,ne razum ni ja pitanje,racva=usb hab (lopov) ako je to, on ti je svakako prikopcan na jedan racunar to bi znacilo da bi ti taj hdd spoji na racunar preko usb razdelnika? aj objasni malo vise sta bih hteo tacno da uradis/dobijes?,pvr funkcija ? ili ti snimas na njega nesto sa drugog uredjaja (sat ,dvd,) i onda oces isti taj disk da koristis na nekom drugom uredjaju a da ga rucno ne prenosis i ne kopcas ?
PC EXPERT
Ja sam na limundu za sitne novce kupio vodafonov wireless ruter koji moze da se kaci i kao adsl ruter i kao obican mrezni ruter a ima i 3!!! USB-a na koje mozes da kacis 3G modem, stampac ili USB hard disk kome mozes da pristupas po zelji, sa lokalne mreze a moze da radi i kao ftp server kao i da mu se pristupa sa interneta.goranfri je napisao:Postoje wireles ruteri koji imaju na sebi usb .

- fanzo
- Site Admin
Nemaju svi uređaji mrežu.
Nisam mislio na računare.
Mislio sam na sat i tv risivere, konzole za igru...
Svi ovi uređaju imaju mogućnost rada sa usb hdd, a neki imaju i mogućnost snimanja (manje više za snimanje).
Mislio sam spojiti 1 hdd pa da svi ovi uređaji ga dele preko usb račve. Na taj način se smanjuje cena hardvera i el.energije, a i uvek bi sve bilo na jednom mestu.
Imam sve ovo, samo nemam vremena da pospajam i isprobam, kako će se ponašati.
Jedan od uređaja (ako ih imate više) može da ima i wireless funkciju, pa bi se u tom slučaju verovatno mogao spojiti na udaljeni računar, fotoaparat, lcd/plasma tv itd ... Taj uređaj bi u tom slučaju mogao da posreduje u prebacivanju informacija sa udaljene lokacije na lokalni USB-HDD a samim tim bi te informacije mogli koristiti svi priakčeni uređaji na njega. Naravno ako je ovo izvodljivo što mi palo na pamet.
Pitanje sam postavio, možda je nekome već palo na pamet i probao sve ovo.
Nisam mislio na računare.
Mislio sam na sat i tv risivere, konzole za igru...
Svi ovi uređaju imaju mogućnost rada sa usb hdd, a neki imaju i mogućnost snimanja (manje više za snimanje).
Mislio sam spojiti 1 hdd pa da svi ovi uređaji ga dele preko usb račve. Na taj način se smanjuje cena hardvera i el.energije, a i uvek bi sve bilo na jednom mestu.
Imam sve ovo, samo nemam vremena da pospajam i isprobam, kako će se ponašati.
Jedan od uređaja (ako ih imate više) može da ima i wireless funkciju, pa bi se u tom slučaju verovatno mogao spojiti na udaljeni računar, fotoaparat, lcd/plasma tv itd ... Taj uređaj bi u tom slučaju mogao da posreduje u prebacivanju informacija sa udaljene lokacije na lokalni USB-HDD a samim tim bi te informacije mogli koristiti svi priakčeni uređaji na njega. Naravno ako je ovo izvodljivo što mi palo na pamet.
Pitanje sam postavio, možda je nekome već palo na pamet i probao sve ovo.
naravno da moze,jedino sto moras resiti ako su vise od jednog uredjaja istovremeno ukljuceni da kroz hab ne prolazi 5v iz jednog uredjaja u drugi,mnogi habovi imaju krs elektroniku pa neki cak zahtevaju i dodatno spoljno napajanje da bi radili ispravno ....
PC EXPERT
- fanzo
- Site Admin
Znači bilo bi poželjno otkačiti vezice za +5V u samom USB habu, a sam hub napajati posebno.
Pretpostavljao sam da bi trebalo raditi, ali je pitanje šta se desi kada 2 uređaja istovremeno budu uključeni i istovremeno pristupe hard disku. Mada većina od ovih uređaja pristupa disku samo kada mu se u meniju to odabere za reprodukciju ili za snimanje, dok u toku samog prijema tv ili sat kanala, nema nikakvih aktivnosti prema hdd-u. Ovo sam primetio na više različitih risivera.
Često primetim da mi ukućani ne ugase uređaje u st.by .. ugase tv, a risiveri ostanu uključeni .. ne znam zašto, ali izgleda da tako nekako ide u praksi.
Pretpostavljao sam da bi trebalo raditi, ali je pitanje šta se desi kada 2 uređaja istovremeno budu uključeni i istovremeno pristupe hard disku. Mada većina od ovih uređaja pristupa disku samo kada mu se u meniju to odabere za reprodukciju ili za snimanje, dok u toku samog prijema tv ili sat kanala, nema nikakvih aktivnosti prema hdd-u. Ovo sam primetio na više različitih risivera.
Često primetim da mi ukućani ne ugase uređaje u st.by .. ugase tv, a risiveri ostanu uključeni .. ne znam zašto, ali izgleda da tako nekako ide u praksi.
2 uredjai ne moze istovremeno citati/upisavati podatoci preku istog kabla osim ako su u mrezi
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
HDD , Bsektori i Formatiranje HDD , Da li bi moglo ?
napisao fanzo » 28 Okt 2007, 21:34 » u Desktop Računari - 37 Odgovori
- 4737 Pregledano
-
Zadnji post napisao basti
30 Apr 2008, 10:24
-
-
- 8 Odgovori
- 1862 Pregledano
-
Zadnji post napisao stojkePN
05 svi 2008, 03:24