Poštovani, imam pitanje vezano za sustav koji se koristi za zagrijavanje objekta i potrošne tople vode. Sastoji se od vanjske jedinice proizvođača MITSUBISHI ELECTRIC tip PUHZ RP 71 VHA sa regulacijom PAC IF 31 također proizvod MITSUBISHI E , pločasti izmjenjivač proizvođača SWEP 7KW te bivalentni spremnik TESY EV10/7S2 300 65 F41 TP2. Dakako u sklopu sustava je i optočna pumpa proizvod WILO tip Stratos 30/1-12. Prioritet zagrijavanja ima topla voda a a zgrijava se kada padne na 35 stupnjeva celzijusovih do 45 st. c. Kao alternativa postoji i solarna ploča od 2 m2. Izmjerio sam da se topla voda zagrijava sa polaznom temperaturom sa izmjenivača od 53-55 stupnjeva a povrat na izmjenivač je relativno visok i iznosi oko 2-3 stupnja manje što rezultira smanjenjem učina kompresora jer regulacija mjeri visoku temperaturu na povratu. Mjerio sam struju koju vuče vanjski uređaj pri početku zagrijavanja vode te je iznosila oko 15 ampera da bi nakon cca 5 minuta ponovnim mjerenjem utvrdio da kratko radi sa strujom 10 ampera a kada temperatura ugrijane vode dođe na 40 stupnjeva uređaj radi sa strujom od 5,5 ampera što održava do postizanja zadane vrijednosti. Vrijeme zagrijavanja vode je oko 27 minuta.
Kada se voda ugrije prekretni ventil se vraća na funkciju grijanja prostora putem podnog grijanja. Sustav grijanja sastoji se od 7 grugova podnog grijanja i 3 ventilokonvektora kanalne izvedbe. Smatram da uređaj ne koristi svoje mogućnosti pri zagrijavanju potrošne tople vode te da je ciklus dug pa vas molim za mišljenje i eventualno savjet ako smatrate da bi instalacija trebala bolje funkcionirati.
-----------
Pravila foruma gore crvenim slovima pise
oznake modela bez crtica i razmaka
PUHZ RP 71 VHA, PUHZ-RP71VHA,
PUHZRP71VHA