Philips 21PT154258S nema standby INFO

problemi , kvarovi , sheme upload/download popravka CRT televizora
HOME -- SERVISERI -- EXPERT-TEAM -- DALJINSKI

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.

HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Ribery
gx
gx
Contact person: Darko
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Philips 21PT154258S nema standby INFO

Post napisao Ribery » 19 Avg 2014, 21:21

CRT TV
PROIZVOĐAČ: Philips
MODEL: 21PT154258S 21PT1542/58S
CHASSIS: L6 L6.1
SMPS (mreža): STP4N40FI pozicija 7504
MCU (procesor i pozicija):
OSCILATOR: TDA8362
EEPROM: 24C02
HIS TRANZISTOR: BUT11AF pozicija 7422
FBT(vn trafo): pozicija 5422
SIMPTOMI: Nema standby
OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE: Otvaram temu kako bi opravdao to sto sam trazio oscilator a nije bilo do njega a napisao sam reseno, kako bi ispostovao pravila foruma i opisao cudan kvar na televizoru Philips sa L6 sasijom. Tv je stigao da mu ne radi nista, znaci ni standby lampica ne sija. problem je bio u tranzistoru za 5V na poziciji 7505 oznake BC548B. Standby se pojavio zamenom tog tranzistora ali TV ni da makne. Upali mrezu, mreza proradi, ima sve napone ali ne krece visoki. Menjao sam optokapler u mrezi na poziciji 7420, zamenio sam i BUT11AF na poziciji 7422 ali opet isto. Posto sam imao 2 iste sasije sa te druge skinem i VN trafo pozicija 5422 i opet se TV isto ponasa. Druga sasija je bila problematicna sa komandom jer je skidan oscilator i procesor tako da nisam mogao puno da kombinujem. Napone sam sve imao, horizontala i mreza OK ali i dalje ne krece visoki napon pa odlucim da probam oscilator TDA8362 (zato sam i trazio da kupim oscilator da bih proverio i to). Nabavim oscilator slicnih karakteristika, zamenim ga i opet isto. Pre nego sto sam hteo da odustanem zamenim i kristal koji se nalazi odmah iznad glavnog CPU procesora. Zamenom tog kristala TV je podigao visoki napon ali nije sliku davao nego se cuje visoki i pregreva se BUT11AF. Problem tog pregrevanja je bio u mrezi u elektrolitu od 2200uF 25V(stavljen nov a neispravan, jedva sam nasao kvar jer je na tom mestu povecan napon bio za 2V). Zamenom tog elektrolita TV je konacno proradio ali je slika bila pomerena za jedan centimetar u levo. Potenciometar za vertikalu je radio a za horizontalu nije. Probao sam svasta da resim i taj problem ali na kraju to nisam resio jer musteriji nije to toliko smetalo a i dugo je musterija cekala na taj TV. Jedan bas dobar kvar koji sam skoro resio i koji me je dosta namucio. Samo da napomenem da sa starim kristalom TV opet nije hteo da startuje. Izvinjavam se sto nisam sve pozicije upisao jer sam taj TV radio pre oko mesec dana a sema koju imam se bas ne slaze sa sasijom pa da ne bude zabune. Nadam se da ce nekome posluziti ovaj info :pivopije:.

Sasija je ova i ja sam je uslikao:

http://www.dodaj.rs/f/3Z/Us/2zTQPvZz/l6-chassis.jpg
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

alexa_pg
Site Admin
Site Admin
Specialty: tv-multimedia

Re: Philips 21PT154258S nema standby INFO

Post napisao alexa_pg » 19 Avg 2014, 22:14

Hvala na info.
Slican kvar sa tim tranzistorom 7505 smo imali u ovoj temi http://www.fanzo.org/forum/viewtopic.php?p=68959#p68959
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje CRT Televizora”