Nisam se stigao javiti,jer sam bio na putu.Inače,mašina nešto malo zagrije robu,ali u posudi za vodu nema ništa vode,a osim toga ne čuje se ni da pumpa radi,
pa je moguće da je greška na njoj ili neki element na elektronici,koji je uključuje.Znači,moram provjeriti pumpu i mikroprekidač vrata,te ako su uredu,dati
elektroniku na pregled.Sutra planiram provjeriti pa javim rezultat pregleda.Pozzz
Post by orion52 » Oct 28, 2018 20:15
Od pregleda mašine,mogu reći da sam provjerio pumpu-ispravna je,ali mikroprekidač nisam,jer je teško dostupan,međutim,kod zatvaranja vrata čuje se
preklapanje,pa pretpostavljam da je ispravan.Kod testiranja mašine na 30 minuta,odradila je bez problema,kao i kod rada na 120 minuta od strane stranke
2 puta.Nakon toga,stranka mi javlja da je u toku sušenja stala(nezna poslije koliko vremena) i blinka led lampica starta,no sada i nakon dužeg vremena nije
startala.Nakon više pokušaja,uspjela je startati,ali već nakon cca 2 minuta opet je stala.Može li netko pretpostaviti koji bi mogao biti uzrok prekida rada,
elektronika ili nešto drugo?Ima li smisla dati elektroniku na pregled,ili da tražim kvar negdje drugdje?Pozzz