Elektricno kuhalo radi sa prespojenim termostat prekidacem

Forum namenjen hobi majstorima. Forum obuhvata sve električne aparate u domaćinstvu (tv-dvd-audio-video-auto el. itd...), u auto industriji , osim profesionalnih uređaja.
OBAVEŠTENJE: TEME U OVOM FORUMU SE AUTOMATSKI BRIŠU NAKON 6 MESECI !

Urednici: goranfri,alexa_pg

Pravila foruma
Forum namenjen u hobi svrhe popravljanja svojih (u ličnoj svojini) kućnih aparata.
Audio, Video, TV tehnika, Bela Tehnika odnosno svi uređaji koji su široko rasprostranjeni za kućnu i ličnu upotrebu, sve kategorije.
Teme koje su članovi otvarali u drugim našim forumima a za koje se smatra da su autori hobi majstori biće prebačene u ovaj forum.
MOLIMO DA OBRATITE PAŽNJU DA U OVOM FORUMU POSTUJU HOBI "MAJSTORI" !
SERVISERI
Korisnik_
___
___
Specialty: tv-multimedia

Elektricno kuhalo radi sa prespojenim termostat prekidacem

Post napisao Korisnik_ » 22 Jan 2026, 16:35

Radi super,samo ako cekajuci da provrije voda,odem u medjuvremenu nesto drugo uraditi,dok se vratim voda kljuc ko luda,primjetio sam na poklopcu para izgleda pocela topit,neki najlon kojim su za cudo presvukli poklopac,da bolje izgleda,FG marka FS-406,sta mislite ,jel ga pametno i dalje koristit s obzirom da mozda otopljena plastika moze dospjeti u vodu,preko otvora gdje se sipa vrela voda ili kupiti novi koji se sam iskljucuje?Hvala pozdrav :pivopije:

Slika u prilogu izgleda ipak ostecenje,pokuso cistit...
Prilog
elek kuhalo.jpg
JEDINO AFRICKA SLJIVA NE PADA

Kole
_
_

Re: Elektricno kuhalo radi sa prespojenim termostat prekidacem

Post napisao Kole » 23 Jan 2026, 10:59

O tome sam već pisao dosta na forumu, pa da se ne ponavljam.

Pročitaj ovu temu: https://www.fanzo.org/forum/viewtopic.php?f=119&t=39824

Ukratko, možeš da kupiš termostat prekidač za 2-3 eura na internetu ili u prodavnicama rezervnih delova ili u ovlašćenim servisima i zameniš i onda će se kuvalo samo isključivati.

To što se poklopac oštetio je normalno, jer plastika strada na visokoj temperaturi, a kod tebe ključa nekontrolisano. Ali to te ne može otrovati, nego ako krene da se topi iznutra, što za sada nije slučaj, pa ti ne preti opasnost.

Ono od čega ti preti prava opasnost je to što si neoprezan. Ni u ludilu ne smeš ostavljati premošćeno kuvalo da radi bez nadzora. A njemu i ne treba mnogo vremena da provri, 7-8 minuta maksimalno.
Jednom ćeš se nešto zadržati, ili će ti nešto skrenuti pažnju, pa ćeš zaboraviti da je uključeno. Tada će ispariti sva voda iz kuvala, pa će se dno bokala užariti, plastika otopiti i tada će buknuti požar kod tebe. Nemoj da se igraš.

Korisnik_
___
___

Post napisao Korisnik_ » 23 Jan 2026, 15:40

Hvala Kole necu ga popravljat,ne isplati se staro,inace grijac rijetko crkne kod ovih kuhala.Moracu kupit drugo dok naletim za 10 Eura.

sim
gxu
gxu
Warranty service: Bela tehnika
Contact person: Ivan
Phone number: 0038162303936
Specialty: whitegoods

Post napisao sim » 23 Jan 2026, 22:46

Najpametnije bas to.
Ti aparati se prave za jedno ratnu upotrebu (dok radi, čim ima bilo kakav problem baca se i kupuje novo)
SIMkom

Korisnik_
___
___

Post napisao Korisnik_ » 24 Jan 2026, 01:23

Kole je napisao:
23 Jan 2026, 10:59
O tome sam već pisao dosta na forumu, pa da se ne ponavljam...
Ti si meni car na ovom forumu 01ziveli ne brini ja to ne ostavljam niposto,strogo pazim,samo mi dosadno cekat da prokljuca, pa odem nesto uradit u kuci zasto mi treba minut a zabavim se 3 i eto ti belaja, vec kljuca ko ludo,istina dobro za pravit kafu,a sam primjetio na poklopcu se poceo topit neki najlon,nije on predvidjen da se skida,malo smrdi kuhalo mozda se to sa poklopca slijeva u vodu u kuhalu,najbolje da ga ostavim za nesto drugo,da kupim drugi za konzumiranje vrele vode,bas je cudno najlon na poklopcu,a tu se jako grije parom bez termostata. :shock:

Odgovori

Natrag na “HOBI Servisiranje”