LED TV
FIRMA: VIVAX
MODEL: 32S60T2S2SM
MODEL DODATNO: VX32DAL013/0216 (HR)
CHASSIS: 13AT201
MAINBOARD: 13AT201V1.0
PANEL: LSC320AN09-H05
T-CON BOARD: INTEGRISAN (DIO PANELA)
SMPS: INTEGRISAN NA MAINBOARD
SIMPTOMI:
TV se upali, ispiše Vivax logotip, ali ostaje zaglavljen na Android animaciji (kuglice se stalno vrte).
DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
Televizor je ušao u beskonačni bootloop. Pokušan je prisilni reset držanjem POWER dugmeta prilikom uključivanja u struju, ali TV ne ulazi u recovery meni već nastavlja sa animacijom. Potreban USB software (install.img) za ovu specifičnu kombinaciju ploče i Samsung panela kako bi se odradio recovery.
VIVAX, 32S60T2S2SM, ZAGLAVLJEN NA BOOT ANIMACIJI (RECOVERY)
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
-
Antenaservis
- _

- Specialty: tv
- alexa_pg
- Site Admin

- Specialty: tv-multimedia
Re: VIVAX, 32S60T2S2SM, ZAGLAVLJEN NA BOOT ANIMACIJI (RECOVERY)
U ovoj temi
https://fanzo.org/forum/viewtopic.php?p=359904#p359904
kolega @fadili je postavio softver za isti model aparata. Link više nije dostupan ali možeš mu se javiti da obnovi link ili sačekaj malo, sigurno će sam vidjeti tvoj zahtjev i obnoviti link.
https://fanzo.org/forum/viewtopic.php?p=359904#p359904
kolega @fadili je postavio softver za isti model aparata. Link više nije dostupan ali možeš mu se javiti da obnovi link ili sačekaj malo, sigurno će sam vidjeti tvoj zahtjev i obnoviti link.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
- KASA1
- Site Admin

- Specialty: tv-multimedia
Što se događa po ovom pitanju? Ako problem nisi još riješio javi se ovdje,... dobit ćeš link ka originalnom software-u iz moje arhive.
Usput, ako si profesionalni serviser, predlažem ti da se priključiš našoj expert grupi, čime će ti rad u budućnosti na problemima ove ili slične vrste biti znatnije olakšan (zahtjev za prijem, uz predstavljanje, šalješ na PP bilo kome od administratora).
S druge strane, zašto u ovoj temi nisi postavio link ka software-u da i drugi imaju koristi od tvoje teme?,... aktiviraj se malo, nemoj se javljati samo kada nešto zatrebaš.
Usput, ako si profesionalni serviser, predlažem ti da se priključiš našoj expert grupi, čime će ti rad u budućnosti na problemima ove ili slične vrste biti znatnije olakšan (zahtjev za prijem, uz predstavljanje, šalješ na PP bilo kome od administratora).
S druge strane, zašto u ovoj temi nisi postavio link ka software-u da i drugi imaju koristi od tvoje teme?,... aktiviraj se malo, nemoj se javljati samo kada nešto zatrebaš.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"
-
fadili
- _

- Warranty service: Tv DVD POJ.
- Specialty: tv
Zdravo. Poslao sam firmver nasem kolegu i potvrdio je da je TV završen.