Quadro klima AC35CHX "ERR14"

Forum za klime.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Electro-Lux
_
_
Warranty service: ....
Contact person: electro-lux
Specialty: broadcast

Quadro klima AC35CHX "ERR14"

Post napisao Electro-Lux » 04 Feb 2009, 08:21

Poz svima...mene nesto krenulo imam jos na jednoj quadrovoj problem.....upalim klimu i radi mi jedno 4 min. ubaci i kompresor i sve normalno i onda mi se odjednom sam ukljuci opcija "ECO" i na displeju mi ispise ERR 14 ne mogu u service manualu nikako naci da se pominje ta greska.... imal ko kakvo iskustvo s pomenutom klimom Ac 35 chx tako nesto..... inverter dvaneska

radan81
_
_

Re: Quadro klima Error 14 "ERR14"

Post napisao radan81 » 04 Feb 2009, 08:52

Rekao si da ti sama ispiše ERR14,
Jesi li pokušao zadati daljincem komandu za očitavanje greške.
"U majstora zlatne ruke"
-nekad bilo...

Electro-Lux
_
_
Warranty service: ....
Contact person: electro-lux
Specialty: broadcast

Re: Quadro klima Error 14 "ERR14"

Post napisao Electro-Lux » 04 Feb 2009, 16:30

radan81 je napisao:Rekao si da ti sama ispiše ERR14,
Jesi li pokušao zadati daljincem komandu za očitavanje greške.

Ma ispise ona samo ERR pa ja onda daljincem ocitam gresku i ispise mi ERR14

gokbratunac
_
_
Warranty service: Electrolux LG Philips Quadro Vivax Candy Zanussi SEEB Group Haier Teka
Contact person: Veseljko

Re: Quadro klima AC35CHX "ERR14"

Post napisao gokbratunac » 22 Feb 2009, 19:48

Ako ti je cjevovod kraći od 1m, pokušaj da ispustiš 100-120 gr. gasa.Pošto je u inverterima većinom R410,a njegov radni pritisak je nešto veći od ostalih medija,često se javlja problem kod režima grijanja, (ako je cjevovod kraći od 1m).

radan81
_
_

Post napisao radan81 » 22 Feb 2009, 21:41

Nešto nisam siguran da na Quadro klimi ima presostat pa mi nije mi jasno kako bi klima prepoznala višak freona.
"U majstora zlatne ruke"
-nekad bilo...

hagula
___
___

Post napisao hagula » 23 Feb 2009, 01:26

Provjeri spulu ventila ili sam ventil da li je ok.

a sto se tice rashladnog sredstva mislim da je u R407c u toj klimi.
vidi link: https://www.bijela-tehnika.com/webshop/ ... 126-1.html

Mega Elektro SU
_
_
Warranty service: LG Galanz Vivax
Contact person: Robert

Post napisao Mega Elektro SU » 24 Feb 2009, 17:17

gokbratunac je napisao:Ako ti je cjevovod kraći od 1m, pokušaj da ispustiš 100-120 gr. gasa.Pošto je u inverterima većinom R410,a njegov radni pritisak je nešto veći od ostalih medija,često se javlja problem kod režima grijanja, (ako je cjevovod kraći od 1m).
Sta mislis zasto se iskljucuje ventilator(pricam o spoljnom ventilatoru) na obicnoj klimi, i zasto usporava inverterska klima?!?! da nebi porastao pritisak u sistemu preko one granice na koji je namenjen i kompresor i ostali delovi, to naravno zavisi od vrste freona sa kojim radi taj uredjaj!!! ovo stvarno ne pisem sa losom namerom, nego ima tu ljudi koji citaju ove stranice da bi nesto novo naucili, nemoj da delimo sa ljudima informacije koje ne odgovaraju stvarnosti..... pozdrav!

EDIT:Deo teksta izbacen :uca:

gokbratunac
_
_
Warranty service: Electrolux LG Philips Quadro Vivax Candy Zanussi SEEB Group Haier Teka
Contact person: Veseljko

Post napisao gokbratunac » 28 Feb 2009, 00:07

Pošto sam bio odsutan par dana vidim da je još aktuelan ovaj problem sa "er14".
Pogriješio sam po pitanju freona jer je gore navedeno da je klima inverter, a ovo je modifikovan klasik sa dodatkom C vitamina.

Kamo sreće da ima presostat ,pa malo "dospi" malo "prospi",došteluj i problem riješen,nema izdataka.

Mega Elektro je u pravu, kada klima radi.

Pošto je na većini Quadro klima Thosiba i Hithachi kompresori sa inverteterom,
citat sa www.toshiba.hr.
(Inverterskim načinom rada vrlo brzo se postiže zadana temperatura jer na početku rada kompresor radi maksimalnom snagom (PAM – pulse amplitude modulation). Kada je postignuta zadana temperatura brzina rotiranja kompresora regulirana je elektronički ovisno o potrebi (PWM – pulse width modulation)).

Po preporuci proizvođača kaže se da se preko 5m dopunjava klima,što znači da je 2,5m idealna dužina.Kada se napravi "svinjski rep" to je otprilike to,tako da prilikom grijanja (režim visokog pritiska) ventil ima vremena bez problema da se otvori ,dok sa kraćim cijevima zbog "prepunjenosti" ventil zakuje i kao što reče "Maglaj" treba lupati po ventilu da se smiluje nebi li se otvorio.Kompresor stenje,cijevi su hladne, ako ne prsne cijev isparivača (obično na razvodniku), nakon par pokušaja pročešljajte "malu elektroniku" na vanjskoj jedinici.
Ako šta zatreba od dijelova,javite,nabavit ćemo.
Pokušao sam da prikačim servisno uputstvo za ovu klimu, ali ne ide.Pokušat ću sutra.

Pozdrav.
P.S. Mislim da ovo nemože nikome štetiti,jer je cijev puno jeftinija od ponovnog dolaska na aparat.

Stolle
Preminuo
Specialty: tv-multimedia

Post napisao Stolle » 28 Feb 2009, 00:13

Ideš na Pošalji prikačeni fajl,zatim CHOOSE,nađi taj fajl i POŠALJI.
Prilog
1.jpg
1.jpg (21.91 KiB) Pregledano 2028 puta.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “KLIMA UREĐAJI”