Hvala na informaciji,međutim,jedna stvar mi nije jasna.NTC senzor na perilici služi kao povratna informacija za iskopčavanje grijanja(kroz promjenu otpora),
što bi trebao biti slučaj i kod sušilice.No,sušilica završava program vremenski,tj.s vremenom koje se postavi na selektoru,ali grijač prekida s radom 10 minuta
prije kraja programa,pa pretpostavljam da na to utiče upravo taj NTC.Zanima me da li je to tako ili je preko elektronike regulirano na drugi način.
Osim toga,stranka mi je javila kako je nakon završetka sušenja bilo vode u posudi,ali jednom se desilo da je roba bila suha,ali bez imalo vode u posudi.
GORENJE D61312 sušilica-prekida s radom
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
-
- Preminuo
- Contact person: Damir
- Specialty: whitegoods
Re: GORENJE D61312 sušilica-prekida s radom
Da li na ves masini grejac radi do kraja ciklusa?
Kod masina za susenja poslednjih 10-15 minuta se ves rashladjuje, radi samo ventilator i povremeno okrece bubanj da ves bude rastresit radi lakseg vadjenja iz masine.
Kod masina za susenja poslednjih 10-15 minuta se ves rashladjuje, radi samo ventilator i povremeno okrece bubanj da ves bude rastresit radi lakseg vadjenja iz masine.
Re: GORENJE D61312 sušilica-prekida s radom
Upravo tako,i na veš mašini grijač ne radi do kraja ciklusa,a znam i da zadnjih 10-tak minuta na sušilici rashlađuje ventilator,ali kad usporedim ove stvari,
zaključujem da ima logike funkcija NTC-a i vremenski određenog programa sušenja.Hvala svima za info i mislim da ću sada lakše doći do rješenja problema.
zaključujem da ima logike funkcija NTC-a i vremenski određenog programa sušenja.Hvala svima za info i mislim da ću sada lakše doći do rješenja problema.
Re: GORENJE D61312 sušilica-prekida s radom * REŠENO *
Ipak je jaro bio u pravu-do elektronike je bilo.Odnio sam je na pregled,a elektroničar je promjenio sve elektrolite,te prelemio sumnjive spojeve,tako da je
nakon popravka sušilica normalno počela raditi bez prekida.Nadam se da će tako i nastaviti,jer prije toga je odradila 2-3 sušenja pa stala.Mislio sam odmah
odnesti elektroniku na pregled,ali nekad se znalo dogoditi da je to bilo prvo što sam napravio,a naknadno se ispostavilo da je kvar bio negdje drugdje.
Hvala svima na pomoći.Pozzz
nakon popravka sušilica normalno počela raditi bez prekida.Nadam se da će tako i nastaviti,jer prije toga je odradila 2-3 sušenja pa stala.Mislio sam odmah
odnesti elektroniku na pregled,ali nekad se znalo dogoditi da je to bilo prvo što sam napravio,a naknadno se ispostavilo da je kvar bio negdje drugdje.
Hvala svima na pomoći.Pozzz

-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Gorenje sušilica D61312 prestala sa radom, zadimila ploča
napisao miligor » 22 Apr 2025, 20:36 » u VEŠ MAŠINE - 3 Odgovori
- 215 Pregledano
-