Perilica LG F12C3QD-prekida sa radom
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Perilica LG F12C3QD-prekida sa radom
Model: F12C3QD
Product Code: F12C3QD ABWQCMR
Serial. No. 504PNCY1S475
Na perilici je problem da na temperaturi do 40 C odradi program normalno,dok na drugim programima na većim temperaturama stane nakon 40-tak minuta i blinkaju sve lampice(od broja
okretaja i temperature-kao na slici).Na internetu sam našao da je problem u dovodu vode,ali se istovremeno pitam,zašto se ne dešava isto i na manjoj temperaturi(40 C).Zato bih trebao savjet i
pomoć eksperata koji su imali takav kvar,ili znaju uzrok tome,ili je problem u elektronskom modulu.
Product Code: F12C3QD ABWQCMR
Serial. No. 504PNCY1S475
Na perilici je problem da na temperaturi do 40 C odradi program normalno,dok na drugim programima na većim temperaturama stane nakon 40-tak minuta i blinkaju sve lampice(od broja
okretaja i temperature-kao na slici).Na internetu sam našao da je problem u dovodu vode,ali se istovremeno pitam,zašto se ne dešava isto i na manjoj temperaturi(40 C).Zato bih trebao savjet i
pomoć eksperata koji su imali takav kvar,ili znaju uzrok tome,ili je problem u elektronskom modulu.
-
- gx
- Contact person: Vlada
- Specialty: tv-multimedia
Re: Perilica LG F12C3QD-prekida sa radom
Da li lampice blinkaju određen broj puta pa si na osnovu toga našao grešku ? Ni meni nije logično da je u pitanju dovod vode , više mi liči na termostat.
Ne,potencijalnu grešku sam našao na internetu,gdje piše da može biti problem sa dotokom vode(savijeno crijevo,začepljenje sita...).Naime,nekidan sam mjenjao gumu vrata i prilično se namučio
jer sam skidao prednji dio,a vijci su bili korodirani,pa sam morao sa brusilicom rezati glave.Pošto mi je stranka rekla za prethodno opisani kvar,rekao sam da ću se raspitati o mogućem uzroku i
doći drugi put.Upravo malo prije sam se čuo sa strankom i pitao je informaciju o blinkanju,ali nije znala,pa će opet uključiti i pratiti,No,rekla je kako joj se čini da prilikom zaustavljanja staklo
vrata nije bilo toplo,a što upućuje na zaključak da nije ni grijala,te da je neispravan grijač.Dakle,ovih dana ću definirati da li mi je sumnja opravdana.
jer sam skidao prednji dio,a vijci su bili korodirani,pa sam morao sa brusilicom rezati glave.Pošto mi je stranka rekla za prethodno opisani kvar,rekao sam da ću se raspitati o mogućem uzroku i
doći drugi put.Upravo malo prije sam se čuo sa strankom i pitao je informaciju o blinkanju,ali nije znala,pa će opet uključiti i pratiti,No,rekla je kako joj se čini da prilikom zaustavljanja staklo
vrata nije bilo toplo,a što upućuje na zaključak da nije ni grijala,te da je neispravan grijač.Dakle,ovih dana ću definirati da li mi je sumnja opravdana.
- KASA1
- Site Admin
- Specialty: tv-multimedia
Konekcije, grijač, termistor.
Kod, pretpostavljam sličnog modela F12B9QDA za koji sam pronašao SM, spominje se nominalni otpor grijača 24.7 - 28Ω i otpor NTC 44 - 53KΩ (na 25°C).
Kod, pretpostavljam sličnog modela F12B9QDA za koji sam pronašao SM, spominje se nominalni otpor grijača 24.7 - 28Ω i otpor NTC 44 - 53KΩ (na 25°C).
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"
Hvala @kasa1,jutros sam se čuo sa strankom koja je rekla da je ponovo prala na većoj temperaturi i pratila.Dakle,nakon cca 1 sat mašina je stala uz popratni zvučni signal i blinkanje svih
lampica.Unutra je bilo toplo(znači,grijač radi),ali nije bilo vode,što znači da je trebala uzeti drugu vodu ili centrifugirati.Onda je isključila,stavila na program sa nižom temperaturom(40 C) i
ponovo uključila,te mašina je odradila taj program.Moj zaključak je da provjerim kasin prijedlog-NTC i grijač(eventualno probijanje na masu).Ako su u okviru nominalnih otpora,preostaje sumnja
na modul.Nakon ovih provjera,javljam o definiranom i učinjenom.Pozzz
lampica.Unutra je bilo toplo(znači,grijač radi),ali nije bilo vode,što znači da je trebala uzeti drugu vodu ili centrifugirati.Onda je isključila,stavila na program sa nižom temperaturom(40 C) i
ponovo uključila,te mašina je odradila taj program.Moj zaključak je da provjerim kasin prijedlog-NTC i grijač(eventualno probijanje na masu).Ako su u okviru nominalnih otpora,preostaje sumnja
na modul.Nakon ovih provjera,javljam o definiranom i učinjenom.Pozzz
- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
- Specialty: whitegoods
A dovod vode, prohodnost creva nivostata, odvoda..?
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
O tome sam pisao u prvom postu,naravno da ću i to provjeriti.
Moguce je da je do presostata.
Ako nije bilo vode mozda konstatuje preveliku temperaturu i stane.
Ja licno bih probao da dodam rucno par litara vode i video da nece tada da odradi program kako treba.
Ako nije bilo vode mozda konstatuje preveliku temperaturu i stane.
Ja licno bih probao da dodam rucno par litara vode i video da nece tada da odradi program kako treba.
Re: Perilica LG F12C3QD-prekida sa radom * REŠENO *
Upravo prohodnost vode je bio uzrok zaustavljanja.Naime,jedna ulazna cijev dozirne posude bila je začepljena od nataloženog kamenca,pa sam je skinuo,izvadio gornji dio i detaljno očistio sa
razrijeđenom kiselinom od ulazne cijevi do izlaznih rupica.Potom sam montirao i provjerio grijač(otpor 26,8 oma) i NTC(otpor 37 oma).Mašina isprobana-radi,Što znači da je greška bila u dovodu
vode u samoj posudi.Hvala na savjetima.Pozzz
razrijeđenom kiselinom od ulazne cijevi do izlaznih rupica.Potom sam montirao i provjerio grijač(otpor 26,8 oma) i NTC(otpor 37 oma).Mašina isprobana-radi,Što znači da je greška bila u dovodu
vode u samoj posudi.Hvala na savjetima.Pozzz

-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 23 Odgovori
- 12843 Pregledano
-
Zadnji post napisao orion52
12 Nov 2018, 21:50
-
- 5 Odgovori
- 2148 Pregledano
-
Zadnji post napisao gucci-m
14 Nov 2023, 20:44
-
- 5 Odgovori
- 1349 Pregledano
-
02 Dec 2023, 08:28
-
-
Gorenje WD94141 Perilica Sušilica problem sa elektronikom
napisao Shhone89 » 04 Avg 2022, 16:24 » u VEŠ MAŠINE - 7 Odgovori
- 1683 Pregledano
-
Zadnji post napisao bracans
06 Avg 2022, 18:56
-
-
- 8 Odgovori
- 1217 Pregledano
-
08 Dec 2024, 10:25
-
- 3 Odgovori
- 1812 Pregledano
-
Zadnji post napisao ledinci
03 svi 2018, 20:13
-
- 13 Odgovori
- 4846 Pregledano
-
Zadnji post napisao jaro
10 Sep 2022, 17:19
-
-
Samsung WW80J3283KW , krene s radom i u nekom trenu stane(nema pravila),a ne izbaci nikakvu grešku
napisao drago » 08 Dec 2022, 17:26 » u VEŠ MAŠINE - 0 Odgovori
- 2024 Pregledano
-
Zadnji post napisao drago
08 Dec 2022, 17:26
-