Koju masinu za ves kupiti?
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
-
- _
- Specialty: consumer
Koju masinu za ves kupiti?
Pozdrav,rodjaci kupuju novu masinu e sad koju kupiti od navedenih masina Koncar, Hisense, Candy i Indesit? Jedino su te dostupne trenutno u radnji.
Zadnja izmena: aleksa.ue, dana 06 Avg 2021, 15:51, ukupno menjano 4 puta.
-
- bela tehnika
- Warranty service: Bosch Siemens Electrolux Zanussi AEG Končar Vivax
- Contact person: ZDRAVKO
Re: Koju masinu za ves kupiti?
koja mu se najviše sviđa,sve je umalo..birajte najbolji servis i rok ovo što tražiš sve su kinezi.koju god da uzmete kvarit će se tjekom garancije..
BLAGO ONOM KO RANO POLUDI VAS MU VJEK U VESELJU PROĐE
- bimba1958
- bela tehnika
- Contact person: Mića
- Specialty: whitegoods
Vrlo je nezahvalno+odgovorno danas nekome preporuciti bilo koji uredjaj,sutra kad se pokvari onda ti kazu :Pa ti si mi rekao da kupim........ neka sami biraju,pa je onda:sam pao sam se povredio!! 

Teorija bez eksperimenta ne vodi nicemu.
Ja kad god sam nekad rekao nekome sta da kupi to se pokvarilo posle 2 dana.
Reci onda sta da uzme, da ne uzima ni za zivu glavu. 

- miodrag popovic
- gx
- Phone number: 00381638773821
- Specialty: tv
U prevodu koji servis imaš u komšiluku tu kupi
Ko izgubi dobitak, taj dobija gubitak
- Ribery
- gx
- Contact person: Darko
- Specialty: tv-multimedia
- Kontakt:
Da ja kupujem za sebe uzeo bih neku koja ima prohromski bubanj i gde lako mogu da se menjaju ležajevi i gde ne mora da se skida i seče ceo bubanj. Te mašine su oko 1000€ ali ih treba naći gde ih ima kod nas. Naravno budžet određuje i kvalitet i takvu mašinu novu ne možeš da kupiš za 350€ ili 400€.
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.
-
- _
Re: Koju masinu za ves kupiti? * REŠENO *
Kupljena je Hisense.
- Ribery
- gx
- Contact person: Darko
- Kontakt:
Moji u Zrenjaninu su kupili frižider pre mesec dana i isto su uzeli tu marku Hisense. To je sad nova marka. Oni su finansirali fudbalsko prvenstvo EURO 2020 što znači da ta firma ima novca. Da li su dovoljno novca uložili u robu to ćemo videti. Kažu da je tu firmu kupila fima Gorenje e sad videćemo kakav je kvalitet. Ne svidja mi se što je samo 5 godina garancije a nekada je Gorenje trajao po 20 godina. Neka ima je sa srećom i neka ih lepo služi mašina.
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.
- sim
- gxu
- Warranty service: Bela tehnika
- Contact person: Ivan
- Phone number: 0038162303936
Hisense /kineska firma/ je kupila gorenje fabriku, a ne obratno.
Vlasnici gorenja su kinezi. Hisense proizvode popravlja gorenje servis. Ove nove masine gorenje / hisense dolaze iz kine.
Vlasnici gorenja su kinezi. Hisense proizvode popravlja gorenje servis. Ove nove masine gorenje / hisense dolaze iz kine.
SIMkom
-
- bela tehnika
SIM tako je i nije ohrabrujuće valjda će znanjem o frigoridtici poboljšati i gorenjeve rashladne proizvode.Što se mašina tiče gorenje je odavno na nivou kineza.prodaja imena a zatim i firme..
Gorenje je među najgorim brendovima već 20 godina. Ja sam ih nalazio u Indiji već 2001. godine, tada su radili sa firmom Calcom i od njih preuzimali robu i markirali kao Gorenje. Izuzetno bezobrazna firma, naročito u Srbiji, i još je gore odkako su napravili fabriku u Valjevu, njihovi ekonomisti imaju tkz. ''srbske'' cene, što u prevodu znači, prodati smeće za što veće pare.
Od onog Gorenja koje narod pamti nije ni 'G'' ostalo, servisi, koliko vidim u mom kraju su loši i non stop se menjaju serviseri.
@Sim....hvala za info...nisam pratio, ali vidim trgovci su već, u skladu sa bezobraznom Gorenjskom politikom u Srbiji, već smislili parolu da je Gorenje kupilo Hisense, a sad vidim da je kontra.
Koliko vidim i Bosch i Candy treba izbegavati, samo imena su im ostala i cene! A kvaliteta nigde...mada, generalno gledano....ne postoji trenutno brend u BT u Srbiji koji može biti preporučen, sve je u skladu sa idejom potrošačkog društva, i žali Bože što se uopšte troše reči i vreme pričom o ''kvalitetu'' u ova vremena.
cuby
Od onog Gorenja koje narod pamti nije ni 'G'' ostalo, servisi, koliko vidim u mom kraju su loši i non stop se menjaju serviseri.
@Sim....hvala za info...nisam pratio, ali vidim trgovci su već, u skladu sa bezobraznom Gorenjskom politikom u Srbiji, već smislili parolu da je Gorenje kupilo Hisense, a sad vidim da je kontra.
Koliko vidim i Bosch i Candy treba izbegavati, samo imena su im ostala i cene! A kvaliteta nigde...mada, generalno gledano....ne postoji trenutno brend u BT u Srbiji koji može biti preporučen, sve je u skladu sa idejom potrošačkog društva, i žali Bože što se uopšte troše reči i vreme pričom o ''kvalitetu'' u ova vremena.
cuby

samo laž treba državnu podršku, istina stoji sama od sebe uspravno! 

- KASA1
- Site Admin
Nitko ne spominje Electrolux,... kakva su iskustva BT majstora?
Osobno, većinu aparata posljednjih 10 god. (kombi hladnjaci, pećnica, ploča, perilica rublja, posuđa) imam od tog proizvođača i, barem do sad, nikakvih problema. Jedini sam problem (ako ga uopće tako mogu nazvati) imao s hladnjakom kad je nakon 7 god. otkazao defrost timer, no to sam riješio zamjenom blok kondenzatora.

Osobno, većinu aparata posljednjih 10 god. (kombi hladnjaci, pećnica, ploča, perilica rublja, posuđa) imam od tog proizvođača i, barem do sad, nikakvih problema. Jedini sam problem (ako ga uopće tako mogu nazvati) imao s hladnjakom kad je nakon 7 god. otkazao defrost timer, no to sam riješio zamjenom blok kondenzatora.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"
- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
Znam kod neke musterije, nisu hteli da im menjam lezajeve na Candy (gde su bili zamenjivi), kupili su Elektrolux, posle 3god izasla garancija, crkli lezajevi, zatvoren kazan, i doviđenja....
Ne mora znaciti da je kod svih tako, ali...
Ne mora znaciti da je kod svih tako, ali...
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
-
- _
Gorenje rashladni proizvodi su bili ok i pre nego sto ih je Hisense kupio.
Po cemu tvrdis da Gorenje i Bosch treba izbegavati? Ako lepe svoje ime na druge proizvodjace onda lepe na male uredjaje. Velike prave oni.cubica je napisao: ↑07 Avg 2021, 14:45Gorenje je među najgorim brendovima već 20 godina. Ja sam ih nalazio u Indiji već 2001. godine, tada su radili sa firmom Calcom i od njih preuzimali robu i markirali kao Gorenje. Izuzetno bezobrazna firma, naročito u Srbiji, i još je gore odkako su napravili fabriku u Valjevu, njihovi ekonomisti imaju tkz. ''srbske'' cene, što u prevodu znači, prodati smeće za što veće pare.
cuby![]()
Zemljače, ja nisam odvajao velike i male, sive i bele, već uopšteno, iz iskustva rekao šta mislim o Gorenju.
cuby
cuby

- sim
- gxu
- Warranty service: Bela tehnika
- Contact person: Ivan
- Phone number: 0038162303936
O čemu pricas aleksa ue?
Do pre nekoliko godina gorenje i bosch masine sa gornjim punjenjem su bile potpuno iste. Ako se dobro secam nekog poljskog proizvodjaca. Ne slicne, nego iste.
Sadašnje masine sa gornjim punjenjem gorenje kupuje od whirlpoola. Tako da je sada gorenje i Whirlpool masine jedno te isto.
Sudo masine nekada davno je gorenje kupovalo od fagora.
Poslednjih pa vise od 15 godina sudo masine kupuje od midee. Osim imena gorenje tu niceg drugog nema.
Klime gorenje takodje kupuje od midee..
Ovo je samo deo price da ne nabrajam.
Svi proizvodjaci i prodavci kupuju jedni od drugih.
I to nije samo u svetu tehnike nego i automobili i ostale industrije.
Do pre nekoliko godina gorenje i bosch masine sa gornjim punjenjem su bile potpuno iste. Ako se dobro secam nekog poljskog proizvodjaca. Ne slicne, nego iste.
Sadašnje masine sa gornjim punjenjem gorenje kupuje od whirlpoola. Tako da je sada gorenje i Whirlpool masine jedno te isto.
Sudo masine nekada davno je gorenje kupovalo od fagora.
Poslednjih pa vise od 15 godina sudo masine kupuje od midee. Osim imena gorenje tu niceg drugog nema.
Klime gorenje takodje kupuje od midee..
Ovo je samo deo price da ne nabrajam.
Svi proizvodjaci i prodavci kupuju jedni od drugih.
I to nije samo u svetu tehnike nego i automobili i ostale industrije.
SIMkom
-
- _
Ne kupuju sve masine za sudove od Midee, modeli koji imaju oznaku SmartFlex pravi Asko.
ma mi samo polemišemo šta je veće i manje smeće, kvaliteta nema već 20tak godina, pa i više. Zadnja fabrika CRT je zatvorena u Mađarskoj još 2000, Samsung se povukao, pre toga sve brendove Telefunken, Grundig, Saba i sl...su pokupovali Turci, Profilo, Beko, pa onda i Vestel, radili su uslužno SVIMA ko je tražio, samo se ime prelepljivalo, a sad su i oni svi u Kini, kakav je to čin prema potrošačima kad ti nalepnica prodaje uređaj? Ja bih rekao da je vrlo nepošteno i nekorektno.
Na dalje je ekspandirala Indija, Kina...pa pre 30 god su Kinezi imali brend za Nemačku...pisalo da je rađeno u Nemačkoj..
Pre 100 god tačno su se Philips, Siemens, GE i drugi tajno dogovorili da sijalicama skrate životni vek, jer se tržište zasitilo..opšte bezakonje i prevara od pre 1 veka! Mi sad pričamo o kvalitetu nakon veka prevare.
Meni je žao ljudi i potrošača koji bi i uložili novac ali da kupe nešto što bi duže trajalo..ali toga jednostavno gotovo da nema. Ideja potrošačkog društva se prelila u sve segmente industrije, kao što kolega @Sim reče, teške prevare su i u auto industriji, ova nova auta imaju neku mlatimudiju, BT punjač, telefon...i to je to..kupuj..a pod haubom čisto smeće od recikliranih materijala. Ubacili pod okriljem neke ekologije dpf, egr, adb...razvališe auta i motore u paramparčad, a štite 5% dok se Amazonija seče na normu a velike korporacije ne gase dimnjake...
Teška prevara globalista i krupnih kapitalista, dok mi jurimo šta je bolje...Hisense, Gorenje, Midea...pa sve je smeće najobičnije, najlakše tako reći. Prekrstiš se i kupiš i zaboraviš...
Ne znam kako drugačije da prokomentarišem, kad sam sve brendove u ovlašćenom servisu otkazao, samo je Vox ostao..ma nisam mogao da izdržim, puni magacini, radni prostor, podrumi pokvarenih uređaja i poziva nezadovoljnih mušterija koji preko mojih leđa kukaju na kvalitet. I Voxa bih otkazao, nego su jedini korektni sa cenama popravke i lokalne trgovine me molile da ostavim to.
A sad da pričamo o tehničkim performansama, gde i kako su sve ukrali na kvalitetu, materijalu i slično...pa to bi trajalo i trajalo...
cuby
Na dalje je ekspandirala Indija, Kina...pa pre 30 god su Kinezi imali brend za Nemačku...pisalo da je rađeno u Nemačkoj..
Pre 100 god tačno su se Philips, Siemens, GE i drugi tajno dogovorili da sijalicama skrate životni vek, jer se tržište zasitilo..opšte bezakonje i prevara od pre 1 veka! Mi sad pričamo o kvalitetu nakon veka prevare.
Meni je žao ljudi i potrošača koji bi i uložili novac ali da kupe nešto što bi duže trajalo..ali toga jednostavno gotovo da nema. Ideja potrošačkog društva se prelila u sve segmente industrije, kao što kolega @Sim reče, teške prevare su i u auto industriji, ova nova auta imaju neku mlatimudiju, BT punjač, telefon...i to je to..kupuj..a pod haubom čisto smeće od recikliranih materijala. Ubacili pod okriljem neke ekologije dpf, egr, adb...razvališe auta i motore u paramparčad, a štite 5% dok se Amazonija seče na normu a velike korporacije ne gase dimnjake...
Teška prevara globalista i krupnih kapitalista, dok mi jurimo šta je bolje...Hisense, Gorenje, Midea...pa sve je smeće najobičnije, najlakše tako reći. Prekrstiš se i kupiš i zaboraviš...
Ne znam kako drugačije da prokomentarišem, kad sam sve brendove u ovlašćenom servisu otkazao, samo je Vox ostao..ma nisam mogao da izdržim, puni magacini, radni prostor, podrumi pokvarenih uređaja i poziva nezadovoljnih mušterija koji preko mojih leđa kukaju na kvalitet. I Voxa bih otkazao, nego su jedini korektni sa cenama popravke i lokalne trgovine me molile da ostavim to.
A sad da pričamo o tehničkim performansama, gde i kako su sve ukrali na kvalitetu, materijalu i slično...pa to bi trajalo i trajalo...
cuby

-
- bela tehnika
Kolega Aleksa nisu bili i neželim polemiku i nisam protiv ako neko misli drukčije,zadnjih godina najviše zamenjenih motora na danfosu sa R 600 plinom najviše odvojenih isparivača kod frižidera ima gorenje i to je činjenica a ko šta voli je drugo.prije dvadesetak godina je bijo ok al sad ISPRIĆANA PRIČA.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 5 Odgovori
- 4051 Pregledano
-
Zadnji post napisao fanzo
05 Feb 2008, 08:46