Alat za R600
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Alat za R600
da li neko zna ko prodaje alat za rashladne sisteme koji koriste r-600 gas (jedna vrsta plina)
R-600 FREON je ozbiljan gas i tu nema moze ovako-onako. To je u stvari (po svom sastavu) izo-butan jako je eksplozivan i potrebna je posebna procedura i postupci u toku rada. Nema varenja, svi spojevi se vrse sa spojnicama, gramaza punjenja je mala itd. Kompresori su jasno oznaceni sa zutim upozoravajucim trouglovima da ne bi slucajno doslo do zabune i upotrebe otvorenog plamena. Za R-600 FREON OD ALATA JE POTREBNO:
VAKUM-PUMPA sa pripadajucim manometrima za R-600 gas;
ALU-KOFER sa digitalnom vagom, komplet crevima za punjenje, 4 metra crevom za odusku gasa, dve kvik-kuplung brze spojke, bocom R-600 gasa, stativom za bocu itd.
KOFER- METALNI sa pregradama za spojnice
Sve ovo navedeno se kupuje u kompletu(1 kofer drugi itd.) ALAT nije jeftin- pre tri godine (2004-te) platio sam ga oko 90.000 dinara + sto sta. Spojnice su reda 4-6 eura i to jedna tako da treba naci ekonomsku opravdanost za celu rabotu u vezi ovoga. Stranki nista ne znaci ova vrsta gasa---ide klasika MAJSTORE koliko je punjenje mog frizidera, zamrzivaca itd (ocekuje cenu od 10-15 eura) Objasnjavati da je ovo skuplji gas i rad je izlisno. Otici ce kod drugog majstora sa istim pitanjem i tako dok mu neko ne ubaci u sistem R-12 freon... I sta je epilog: eto covek mi uradi za 10-15 eura a onaj frozzen mi trazio ...auuuuuuuuu
VAKUM-PUMPA sa pripadajucim manometrima za R-600 gas;
ALU-KOFER sa digitalnom vagom, komplet crevima za punjenje, 4 metra crevom za odusku gasa, dve kvik-kuplung brze spojke, bocom R-600 gasa, stativom za bocu itd.
KOFER- METALNI sa pregradama za spojnice
Sve ovo navedeno se kupuje u kompletu(1 kofer drugi itd.) ALAT nije jeftin- pre tri godine (2004-te) platio sam ga oko 90.000 dinara + sto sta. Spojnice su reda 4-6 eura i to jedna tako da treba naci ekonomsku opravdanost za celu rabotu u vezi ovoga. Stranki nista ne znaci ova vrsta gasa---ide klasika MAJSTORE koliko je punjenje mog frizidera, zamrzivaca itd (ocekuje cenu od 10-15 eura) Objasnjavati da je ovo skuplji gas i rad je izlisno. Otici ce kod drugog majstora sa istim pitanjem i tako dok mu neko ne ubaci u sistem R-12 freon... I sta je epilog: eto covek mi uradi za 10-15 eura a onaj frozzen mi trazio ...auuuuuuuuu
GORENJE Servis-Sabac
- JaroslavBires
- ___
- Specialty: whitegoods
- JaroslavBires
- ___

Možda ne znam, al' znam, ko zna! 

Re: Potreban alat
Postovane kolege molim da mi neko pomogne oko punjenja frizidera sa r 600 posjedujem manometar za taj gas ali nemam iskustva sa tim gasom. znam da taj gas radi u vakumu pa me interesuje koji je pritisak potreban da bude na manometru da bi frizider bio dovoljno napunjen
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
Re: Alat za R600
molim da mi neko pomogne oko punjenja frizidera sa r 600 posjedujem manometar za taj gas
Java ti odnija pritisak. Pa jeli imaš manometar za R600A ili ne?

Puni na potrebnu temperaturu isparavanja!

"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV