Alat za R600

Forum za klime.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
frozzen
_
_

Alat za R600

Post napisao frozzen » 26 Nov 2006, 21:22

da li neko zna ko prodaje alat za rashladne sisteme koji koriste r-600 gas (jedna vrsta plina)

puger
_
_

Post napisao puger » 05 Jan 2007, 15:43

kakav alat ti treba plin ko plin samo je malo eksplozivan ako se ne varam

frozzen
_
_

Post napisao frozzen » 08 Jan 2007, 08:31

Aparat za izradu spojeva, i presa za stavljanje nastavaka

magila
_
_
Kontakt:

Post napisao magila » 24 Jan 2007, 02:26

R-600 FREON je ozbiljan gas i tu nema moze ovako-onako. To je u stvari (po svom sastavu) izo-butan jako je eksplozivan i potrebna je posebna procedura i postupci u toku rada. Nema varenja, svi spojevi se vrse sa spojnicama, gramaza punjenja je mala itd. Kompresori su jasno oznaceni sa zutim upozoravajucim trouglovima da ne bi slucajno doslo do zabune i upotrebe otvorenog plamena. Za R-600 FREON OD ALATA JE POTREBNO:

VAKUM-PUMPA sa pripadajucim manometrima za R-600 gas;
ALU-KOFER sa digitalnom vagom, komplet crevima za punjenje, 4 metra crevom za odusku gasa, dve kvik-kuplung brze spojke, bocom R-600 gasa, stativom za bocu itd.
KOFER- METALNI sa pregradama za spojnice

Sve ovo navedeno se kupuje u kompletu(1 kofer drugi itd.) ALAT nije jeftin- pre tri godine (2004-te) platio sam ga oko 90.000 dinara + sto sta. Spojnice su reda 4-6 eura i to jedna tako da treba naci ekonomsku opravdanost za celu rabotu u vezi ovoga. Stranki nista ne znaci ova vrsta gasa---ide klasika MAJSTORE koliko je punjenje mog frizidera, zamrzivaca itd (ocekuje cenu od 10-15 eura) Objasnjavati da je ovo skuplji gas i rad je izlisno. Otici ce kod drugog majstora sa istim pitanjem i tako dok mu neko ne ubaci u sistem R-12 freon... I sta je epilog: eto covek mi uradi za 10-15 eura a onaj frozzen mi trazio ...auuuuuuuuu
GORENJE Servis-Sabac

puger
_
_

Post napisao puger » 13 Mar 2007, 22:02

nemozes samo naliti r-12 u kompresor za r-600 jer se zapjeni ulje nisam probo ali reko mi frend koji je probo

JaroslavBires
___
___
Specialty: whitegoods

Post napisao JaroslavBires » 28 Okt 2007, 23:27

:lala: U sisteme sa R600 ide mineralno ulje kao i u sistem sa R12. Razlika je u prečniku kapilare, količini punjenja, a tu je i ogromna razlika u jačini motor-kompresora....
Možda ne znam, al' znam, ko zna! 01ziveli

JaroslavBires
___
___

Post napisao JaroslavBires » 28 Okt 2007, 23:37

:lala: Rad sa R600 može i bez spec spojki i alata uz poštovanje procedure : na pupak se priključujem drakula ventilom, vakumiram par puta, upustim azota, uradim šta treba, na pupak postavljam ventil sa iglicom (sve dovde može varenje!!!), vakum, punim gramažu, kontrola rada, skidanje manometra i postavljanje zaštitne kape ventila uz obavezno dihtovanje navoja frigo hermetikom. Naravno, još uvek su problem nabavka i cena kompresora?????
Možda ne znam, al' znam, ko zna! 01ziveli

frigozeli
_
_

Re: Potreban alat

Post napisao frigozeli » 27 Dec 2013, 19:39

Postovane kolege molim da mi neko pomogne oko punjenja frizidera sa r 600 posjedujem manometar za taj gas ali nemam iskustva sa tim gasom. znam da taj gas radi u vakumu pa me interesuje koji je pritisak potreban da bude na manometru da bi frizider bio dovoljno napunjen

nike
gxu
gxu
Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
Contact person: NIKE

Re: Alat za R600

Post napisao nike » 28 Dec 2013, 04:42

molim da mi neko pomogne oko punjenja frizidera sa r 600 posjedujem manometar za taj gas

Java ti odnija pritisak. Pa jeli imaš manometar za R600A ili ne? :oklagija :oklagija
Puni na potrebnu temperaturu isparavanja! :uca:
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV

Odgovori

Natrag na “KLIMA UREĐAJI”