zapushenje pri punjenu zamrzivaca

Forum za frižidere i zamrzivače.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
nike
gxu
gxu
Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
Contact person: NIKE
Specialty: whitegoods

Re: zapushenje pri punjenu zamrzivaca

Post napisao nike » 16 Jan 2011, 13:00

frigo je napisao:Inace tako se rade malo veci sistemi silikagel za vlagu i fata za garez i ostalu prljavstinu dok god prlja fatu prociscavati kad fata bude cista e onda se stavi odgovarajuci nov filter, pripremi i napuni i to sigurno radi... :tooo:
Za veće sisteme ima filtar s izmjenjivim ulošcima. Otvoriš bajpas, izoliraš filtar ventilima, zamjeniš uložak, vakumiraš filtar, otvoriš ventile, zatvoriš bajpas i "cepaj" :tooo: !
Mašina radi bez problema za cijelo vrijeme zamjene. :yeah:
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV

frigo
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Carrier...
Contact person: Dragan Antic
Phone number: 0038670501511
Kontakt:

Post napisao frigo » 17 Jan 2011, 01:07

E Kolega @Nike mi ovde u Srbiji svasta smo radili, moji postovi se odnose kako se nekad radilo sa 12 i 22 a ti odma da nas po usima ima ovo, ovo se ovako radi, sve je to ok sto ti kazes al kolega je izneo iz svoje prakse kako resava problem vlage, svi mi resavamo neko kako mu mogucnosti dozvoljavaju a neko kako je naucio, il nije imo ko da mu pokaze, naravno ima nas raznih, i raznoliko potkovanih za rashladnu tehniku. Inace u Srbiji je literatura za rashladu na niskoj razini...
Čekaj, nije mi jasno!
Dali vi stavljate filtar koji se otvara pa mu se mijenja silikagel i vata? Dali je silikagel kompatibilan sa upotrebljenim uljima?
A što ako vata dospije u sistem?
E da odgovorim jeste bas tako filter se otvara ima smer protoka i na prikljuccima sita jedno finije a drugo grublje i onda se nabije fata u smeru pa stavi silikagel i tako dva tri puta dok se ne pokupi vlaga i garez, otvorise filter i po fati vidise cistoca, nekad je fata bila stabilna sad ni fata nije ko sto je nekad bila ... tako se nekad radilo kad nije bilo, il ih je tesko nabaviti, mislim na vece filtere, sad je pesma raditi ako znas i imas scime, naravno i kome he, he... :pivopije:
Prijatelj je najveće bogatstvo u životu.

nike
gxu
gxu
Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
Contact person: NIKE

Post napisao nike » 19 Jan 2011, 06:52

Nije meni bila namjera nikoga po ušima.
Malo mi je bilo čudno da netko otvara filtar i unutra stavlja vatu i silikagel kad postoje filtri s izmjenjivom jezgrom pa unutra stavljaš odgovarajuće gotove filtre. Nisam nikad vidio nešto takvo u samogradnji. Otud i moje čuđenje.
Pohvalno je se snalaziti kad nemaš s čim boljim ali isto treba imati na umu kompatibilnost materijala filtra s uljima i mogućnost zaštopavanja. Zato sam i pisao moj odgovor.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV

frigo
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Carrier...
Contact person: Dragan Antic
Phone number: 0038670501511
Kontakt:

Post napisao frigo » 19 Jan 2011, 22:37

Ma sve je ok nego tako je to bilo nekad, a inace jos mogu da se nadju uredjaji firme Jugostroj oni su na svim svojim komercijalnim aparatima stavljali filtere sa silikagelom , zaboravio sam cije su marke filteri al su bili sa obe strane demontazni i u holenderu su sita...
Ima tu kroz rad puno bisera, kad bi poceo svaki majstor da pise o svojim pocecima pa o svojim radnim biserima u paroli snadji se... bilo bi svasta cuti... al otom potom... :pivopije:
Prijatelj je najveće bogatstvo u životu.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI”