R22 umesto R502
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
R22 umesto R502
Interesuje me moze li r22 da se ubaci umesto r502.Radi se o rashladnoj vitrini koja ima kompresor i ekspanzioni ventil za r502.Pitam iz razloga sto mi je r502 skup(20 eura po kilogramu).Ne bih da sipam R404 jer ulje u kompresoru ne ide za ovaj freon a da li bi bilo dobro da zamenim ulje(da sipam sinteticko) pa onda da isperem sistem i napunim ga sa 404 a da kompresor ostane isti?
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Re: R22 umesto R502
Ja nisam pristalica takvih akcija.
Kome je skup freon 502 , nisam te razumeo ?
Sipaj R22 i radice to ali naravno malo slabije.
Kome je skup freon 502 , nisam te razumeo ?
Sipaj R22 i radice to ali naravno malo slabije.
Probacu da stavim diznu br.2 umesto sadasnje br.3 i sipacu R22.Nude mi bocu R502 za 200 eura a to mi je malo puno .Javicu da li radi...
- dudo40
- _
- Warranty service: Končar
- Specialty: whitegoods
Ako ti je vetrina za sladoled neće ti postizati dovoljnu temp. sa R22
- goranfri
- bela tehnika
Koji je to uredjaj kada je dizna 3 ?
Uredjaj je veliki i skup pa onda nije skupo uzeti bocu R502 i odraditi to kako treba.
Ti opet kazes tebi je skupo, nije to za tebe a njima da li je skupo ili nije to nije tvoja stvar. Daj im cenu za opravku sa R 502 i uzivaj.
Uredjaj je veliki i skup pa onda nije skupo uzeti bocu R502 i odraditi to kako treba.
Ti opet kazes tebi je skupo, nije to za tebe a njima da li je skupo ili nije to nije tvoja stvar. Daj im cenu za opravku sa R 502 i uzivaj.
Ma vitrina je neka stara, i bila je za sladoled ali je prepravljena da radi kao frizider.Kupili je budzenu a stavljen joj je i termostat K54 i ispustili joj deo gasa i zavrnuli termoekspanzioni da ne mrzne.Cak je neko skinuo ventil na potisu i zavario cevi pa je dopunjavam preko usisa pomalo i cekam izmedju punjenja po 10 minuta.Rekao sam im ja cenu ali nece da ulazu u nju.Stavio sam termostat za zamrzivac,napunio 22-om ,stavio manju diznu i evo za sada hladi dobro.Manometar kaze -32 isparenje a i vitrina ledi kao blesava.Za sada radi dobro ali je jos testiram pa cemo videti...
- goranfri
- bela tehnika
Ako je neka stara vitrina i ako si se ogradio dobro u vezi R22 onda je problem resen.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 4 Odgovori
- 2356 Pregledano
-
Zadnji post napisao nike
20 Sep 2019, 10:33
-
-
Sta ugraditi umesto kompresora NECCHI 7 ?
napisao vaca87 » 17 Okt 2015, 20:28 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 7 Odgovori
- 1833 Pregledano
-
Zadnji post napisao nike
18 Okt 2015, 10:49
-