Zanussi ZC2441 termostat

Forum za frižidere i zamrzivače.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
dekysd
_
_
Specialty: computers

Zanussi ZC2441 termostat

Post napisao dekysd » 21 Jul 2010, 12:00

pre mesec dana skinem termostat sa frizidera,posto nije prekidao kompresor.odem u lokalnu "dobro snabdevenu radnju",gde se inace snabdevaju kolege koje rade frigo sisteme i oni mi daju zamenu za taj termostat.Dodjem naravno zamenim i napravim glupost-bacim stari!ovi iz radnje se peru pricom da je to taj ili da pak donesem stari,ako neko od kolega zna za mogucu zamenu ili koja je oznaka originala..
inace frizider radi falilo mu je freona (nije hladio u donjem delu a u delu za zamrzavanje se nakupljalo dosta leda)pa sam ga dopunio i sada je ok ali bez prekidanja kompresora

goranfri
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc
Specialty: whitegoods

Re: Zanussi ZC2441 termostat

Post napisao goranfri » 22 Jul 2010, 02:09

dekysd je napisao:pre mesec dana skinem termostat sa frizidera,posto nije prekidao kompresor.odem u lokalnu "dobro snabdevenu radnju",gde se inace snabdevaju kolege koje rade frigo sisteme i oni mi daju zamenu za taj termostat.Dodjem naravno zamenim i napravim glupost-bacim stari!ovi iz radnje se peru pricom da je to taj ili da pak donesem stari,ako neko od kolega zna za mogucu zamenu ili koja je oznaka originala..
inace frizider radi falilo mu je freona (nije hladio u donjem delu a u delu za zamrzavanje se nakupljalo dosta leda)pa sam ga dopunio i sada je ok ali bez prekidanja kompresora
Vidi kolega ,
da ne bacaš novac bez veze , obrati se nekom iskusnijem kolegi u tvom kraju da ti reši taj problem.
Imaj u vidu da na tom uređaju je šupalj isparivač i za neko kratko vreme to što si dopunio će opet izaći i eto tebe na početku priče.
Nekad je najjeftinije pozvati proveren servis da ustanovi i reši problem.

dekysd
_
_
Specialty: computers

Re: Zanussi ZC2441 termostat (RESENO)

Post napisao dekysd » 28 Jul 2010, 21:06

hvala kolega,
bilo je kao sto si i rekao,uz pomoc drugara iz frigo(ozbiljnije)price dopunili smo gas i prestelovali"postojeci termostat i sada radi,normalno ledi i gasi kompresor...mozda ova tema pomogne pocetniku...kao sto am ja.. :pivopije: hvala i pozdrav

goranfri
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc
Specialty: whitegoods

Re: Zanussi ZC2441 termostat

Post napisao goranfri » 28 Jul 2010, 22:20

Eto vidiš , ma pravi ste majstori.

fejo
_
_