zacepljena kapilara (RIJESENO)

Forum za frižidere i zamrzivače.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
hagula
___
___

zacepljena kapilara (RIJESENO)

Post napisao hagula » 31 svi 2012, 22:31

pozdrav
citao sam na "FF" teme vezane za zacepljenje kapilare al da ipak pitam da li je i kod mene to slucaj.
kombinacija je, neki stariji Elektrolux i zmajenjen je kompresor (freon R12).nakon sto sam zamjenio susac filter,izvakumirao. napunio sam (na vagu 150 gr)i frizider je radio super nekih 15 min nakon cega sam primjetio da je kompresor promjenio zvuk.kondenzator je bio hladan kao i filter.pomislio sam da nisam dobro zavario cijevi.sve sam to provjerio sapunicom i varovi su bili ok.na povratu je stajao pritisak od 1 bara i nije rastao ( friz. je bio iskljucen).kada sam odsjekao kapilaru iz filtera krenuo je freon iz filtera.
moje misljenje je da je doslo do zacepljene.
Zadnja izmena: hagula, dana 01 Jun 2012, 16:58, ukupno menjano 1 put.

goranfri
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc
Specialty: whitegoods

Re: zacepljena kapilara

Post napisao goranfri » 01 Jun 2012, 00:27

Verovatno je došlo do začepljenja . Isperi sistem sa R141b i Azotom , promeni filter dobro izvakumiraj i to je to.

hagula
___
___

Post napisao hagula » 01 Jun 2012, 00:37

ujutro idem pa cu da vidim sta ce biti?

hagula
___
___

Post napisao hagula » 01 Jun 2012, 16:57

uspio sam rijesiti.kapilara je bila zacepljena na samom izlazu iz filtera (oko 8cm).
pozdrav

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI”