Obaveštenje za Experte u vezi velikih fajlova na forumu
viewtopic.php?p=339038#p339038
.

Vestel TV / Brand name TV

Ovaj deo foruma je namenjen potrošačima, gde mogu postavljati pitanja vezana za korišćenje aparata ili potražiti informaciju o servisnim centrima. Morate biti registrovani da bi mogli pisati u forumu.
HOME -- SERVISERI -- EXPERT-TEAM

Urednici: goranfri,nike

Pravila foruma
Morate biti registrovani da bi pisali u forumu. REGISTRACIJA
U slučaju da želite kontaktirati administratora molimo da to učinite na sledećem linku KONTAKT
Askic
_
_
Postovi: 14
Pridružen: 11 svi 2020, 11:34
Location: Tuzla
Specialty: consumer

Vestel TV / Brand name TV

Post napisao Askic » 12 svi 2020, 00:00

Poštovani forumaši,

nedavno sam vidio spisak brandova iza kojih se "krije" firma VESTEL tj. dijelovi koje ova firma proizvodi. Na spisku se nalaze (nekad) veoma poznati brendovi npr. Grundig, Telefunken, Hitachi, JVC, Sharp, Panasonic, Philips... Praktično ista firma proizvodi dijelove, koji se onda sklope, zapakuju u dizajnerski različita kućišta i prodaju pod različitim brendovima. Prije 30tak godina video rekorder Sharp je bio top brend, a sada izgleda da se sve to proizvodi u Turskoj (našao sam da je Vestel turska firma) ili dizajnira u Turskoj a proizvodi u Kini.

Izgleda da Samsnung, Sony i LG imaju nešto svoje. Iz vašeg iskustva, koji TV LCD/LED imaju najduži vijek trajanja? Evo stalno gledam reklame za Tesla i Toshiba, čak 5 godina garancije, a izgleda da s eu biti radi o Vestel TV-ovima. S druge strane gledamo po online oglasima priličan broj neispravnih LG se prodaje.

Da li i dalje postoje top brandovi i top kvalitet ili je to sve "uprosječeno" ovih dana?

Hvala!

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 19177
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: Vestel TV / Brand name TV

Post napisao Stolle » 12 svi 2020, 00:02

Tema je premeštena iz Elektronike.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

Avatar
cubica
gx
gx
Postovi: 3312
Pridružen: 15 Nov 2006, 11:23
Location: IVANJICA
Warranty service: ERG
Specialty: tv-multimedia

Re: Vestel TV / Brand name TV

Post napisao cubica » 12 svi 2020, 01:38

Vestel, Profilo Telra i Beko su najjače firme za belu i sivu tehniku u Turskoj, a taj trend kupovine brand name je star preko 15 god. Turska je jednostavno preuzela prizvodnju konzumerske elektronike za celu Evropu. I to mogu reći, jako dobro. Na žalost, i oni su se svi preselili u Kinu i to davno, recimo i pre 10 god. i onda su prodavali kao svoj brend totalno kineske modele, ali uostinu, boljeg kvaliteta i sa jačom kontrolom kvaliteta.
Što se ostalih neturskih brenova tiče, šta reći? Koliko para, toliko i muzike, pojeftinjenje tehnike nije samo promena tehnologije, već i većim delom totalni pad kvaliteta. O tome smo ovde dosta diskutovali, uistinu, i zatvorenim delovima foruma.
Šta tek reći za Samisung, LG...i slične? Još veće razočarenje, čak je većina modela dobila lošije ocene od kineskih! Sramota šta su uradili, u nekim segmentima uređaja se bukvalno, kao i kod drugih, jedino razaznaje njihova želja da se napravi nešto što će što kraće trajati, da se onesposobi, obogalji...žalosno za takva imena i renome.
Toliko kratko traju sada uređaji, da je logično nemoguće dati predlog koji TV kupiti, ma uopšte ne traju dovoljno dugo da bi se ispratili na tržištu! A u međuvremenu se pojavi poplava novih serija i modela, a koj blage veze nemaju sa prethodnicima.
Tako da, najkraće rečeno, treba gledati šta ima veću garanciju i UVOZNIK da je što ozbiljnija firma, u smislu, da imaju što razgranatiju servisnu mrežu, da već duže postoje na tržištu, i da neće maltene posle Nove godine otići u stečaj. U današnje vreme, izdvojiti veću sumu novca i tražiti kvalitet je nemoguće, i ako se naleti na takvo nešto, mi to zovemo porez na budale. Industrija bele i sive tehnike, na žalost i još mnoge druge..je postala tekstilna industrija....skineš čarape i baciš...to je to...
Unedogled bi se moglo komentarisati..ali najkraće što može je ovako.

cuby
samo laž treba državnu podršku, istina stoji sama od sebe uspravno! no thanks

Avatar
alexa_pg
gxu
gxu
Postovi: 3639
Pridružen: 22 Avg 2006, 08:10
Lokacija: Podgorica

Re: Vestel TV / Brand name TV

Post napisao alexa_pg » 12 svi 2020, 11:19

Iz ovog se da zakljuciti da je "PROSONIC is the best!" :-)
Jedina vakcina
samodisciplina.
#DistancaRukeMaska

Avatar
cubica
gx
gx
Postovi: 3312
Pridružen: 15 Nov 2006, 11:23
Location: IVANJICA
Warranty service: ERG
Specialty: tv-multimedia

Re: Vestel TV / Brand name TV

Post napisao cubica » 12 svi 2020, 11:37

eee..kad je to bilo, :D kako vreme leti.. ali je i tačno, Prosonici dan danas rade, retko koji ispao iz stroja, Samsung KS1A, Beko, poneki kineščić i to je to..
Toshiba, Sharp...30 god star TV a nema hladan lem! Koliko se nekad vodilo računa o kvalitetu, a sad? Nalazio sam nove TV iz kutije izvadjen, fabrički nije uboden LVDS, kabl AC...i slično, bukvalno ne postoji KK, samo štrikaj i puni tržište.
Nekada je sav inžinjering išao u pravcu kvaliteta, a danas 50% ide na uštedu, a 50% na filozofiju kako nešto napraviti da se što pre pokvari...neverovatno.
Žao mi je ljudi koji bi i izdvojili novac i kupili nešto dobro, a to više nije moguće. Eto, pa mi neko kaže da ne postoji globalizam. Bukvalno te teraju da igraš kako oni sviraju, u svim segmentima života.
cuby :pivopije:
samo laž treba državnu podršku, istina stoji sama od sebe uspravno! no thanks

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 19177
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: Vestel TV / Brand name TV

Post napisao Stolle » 12 svi 2020, 14:16

Skini po 1% da ima 2% za kupca. :-) :pivopije:
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

Odgovori

Natrag na “POMOĆ KRAJNJIM KORISNICIMA APARATA”