Obaveštenje za Experte u vezi velikih fajlova na forumu
viewtopic.php?p=339038#p339038
.

VOX 43YSD650 SMART - GROM-Preko Kablovske TV i hdmi...

Ovaj deo foruma je namenjen potrošačima, gde mogu postavljati pitanja vezana za korišćenje aparata ili potražiti informaciju o servisnim centrima. Morate biti registrovani da bi mogli pisati u forumu.
HOME -- SERVISERI -- EXPERT-TEAM

Urednici: goranfri,nike

Pravila foruma
Morate biti registrovani da bi pisali u forumu. REGISTRACIJA
U slučaju da želite kontaktirati administratora molimo da to učinite na sledećem linku KONTAKT
bole4s
_
_
Postovi: 4
Pridružen: 14 Mar 2012, 08:30
Location: Srbija
Contact person: Boban

VOX 43YSD650 SMART - GROM-Preko Kablovske TV i hdmi...

Post napisao bole4s » 28 Avg 2020, 21:55

Poštovani,
Bio bih Vam zahvalan za stručno mišljenje po pitanju opravke ovog TV aparata. Imam ovaj TV 3.5 godine i zaista sam zadovoljan kvalitetom slike, multimedijalnog plejera...
Ali pre 15 dana je posle udara groma negde u okolini, prestao da radi. Struje nije bilo, a u trenutku udara čuo sam pucketanje iza TV-a i Supernova box uredjaja. TV ne daje znake zivota, ne radi ni crvena diodica. Supernova uredjaj radi, menja kanale i moze da se koristi SKART ali mu je otkazao hdmi izlaz. To je izgleda i bio ulaz visokog napona u TV zbog čega je i stradao. Drugi TV u istoj kući, isto VOX 311, nema TV box već samo karticu i on nije otkazao i radi ok.
Otvarao sam pokvareni TV i pregledao ploče u njemu te video da nema nakakvih vidljivih znakova pregorevanja elemenata. Voleo bih da ga popravim ako je isplativo jer je daleko kvalitetniji od ovih novijih televizora meni pristupačne cene. Pokušavam da dobijem finansijsku potporu za opravku od Dunav osiguranja ili Supernove ali ne znam da li ću nešto uspeti.

Zamolio bih ako neko ima iskustva da me uputi u problematiku popravljanja, tj da li se može dijagnostikovati kvar i proceniti cena opravke, da li ima delova...
Hvala svima koji su pročitali post !

Srdačan pozdrav !
BobaN

Avatar
alexa_pg
gxu
gxu
Postovi: 3639
Pridružen: 22 Avg 2006, 08:10
Lokacija: Podgorica

Re: VOX 43YSD650 SMART - GROM-Preko Kablovske TV i hdmi...

Post napisao alexa_pg » 28 Avg 2020, 22:51

Prilikom udara groma teško je napamet reći šta je stradalo na aparatu. Udeđaj se mora otvoriti od strane stručnog lica i utvrditi da li je stradala samo digitalna ploča ili je stradao i stepen za napajanje.
Iz nekog svog iskustva, najvjerovatnije da je stradala samo digitalna ploča.
U tom aparatu, pretpostavljam, ugrađena je ploča 17MB97. Ploča nije komplikovana za nabaviti. Da ne bi kupio pogrešnu ploču, predložio bih ti da se javiš nekom servisu u svom mjestu koji će nabaviti ploču, ugraditi i dati određenu garanciju za svoj rad.
Mislim da se popravka aparata isplati. Koliko će iznositi popravka teško je reći jer sve zavisi od toga šta je sve pregorelo.
Što se tiče osiguranja, ne znam kako je u Srbiji ali u mom okruženju za ovakve slučajeve nema nadoknade štete osim ako polisom osiguranja nije i to definisano (udar groma)
Jedina vakcina
samodisciplina.
#DistancaRukeMaska

bole4s
_
_
Postovi: 4
Pridružen: 14 Mar 2012, 08:30
Location: Srbija
Contact person: Boban

Re: VOX 43YSD650 SMART - GROM-Preko Kablovske TV i hdmi...

Post napisao bole4s » 29 Avg 2020, 08:22

Hvala puno za brz i zaista koristan odgovor Alexa. U pravu ste i za ploču, jeste model 17MB97. Postavio sam pitanje i servisu Vox u Beogradu ali pose 20 dana nije stigao odgovor. Ne znam zato da li je bolje da TV uređaj prepustim njima ili jedinom i meni najbližem majstoru koji radi u Surčinu. Ja jesam završio tehniku davnih dana i možda bih mogao da probam samo sa zamenom ploče ali bi to verovatno bila skuplja dara nego mera... Hvala puno u svakom slučaju. Javiću se kada rešim problem.

bole4s
_
_
Postovi: 4
Pridružen: 14 Mar 2012, 08:30
Location: Srbija
Contact person: Boban

Re: VOX 43YSD650 SMART - GROM-Preko Kablovske TV i hdmi...

Post napisao bole4s » 07 Sep 2020, 11:04

Evo javili su mi iz VOX servisa da je pregorela procesorska ploča i da je cena opravke 20.400 dinara. Pokušaću da sa njihovim izveštajem odem do Supernove i pokušam da refundiram novac za opravku, jer potvrdili su mi da je visok napon došao preko uređaja kablovske i hdmi kabla i logično je da oni snose troškove opravke.
Čini se da ovolika cena opravke televizora starog 3.5 godine, nije pametna opcija ali ne znam ni sam, jer sam zaista bio zadovoljan njegovim radom do sada.

bole4s
_
_
Postovi: 4
Pridružen: 14 Mar 2012, 08:30
Location: Srbija
Contact person: Boban

Re: VOX 43YSD650 SMART - GROM-Preko Kablovske TV i hdmi...

Post napisao bole4s » 10 Jan 2021, 00:57

Evo samo za kraj da javim kako je zavrsio moj Vox TV. Od Supernove nisam nista dobio iako je dokazano je da je TV pustio visok napon preko hdmi njihovog tunera. Nisam imao nerava da se jurim sa njima. Toliko su neprofesionalni i bezvoljni za bilo kakav vid komunikacije, kao uostalom i osoblje u VOX Servisu u Sava centru. Kontaktirao sam preko oglasa TV servis iz Batajnice koji ima odovarajuće Vestel ploče... Čovek iz servisa je posle nekoliko prijatnih razgovora o mogućim rešenjima, došao do mene u Surčin uzeo TV i odneo ga u servis. Trebalo je da za oko 7'0 EUR zameni ploču i vrati mi TV. Sutradan mi je javio da nije samo ploča u pitanju jer, kada se zameni, postoje smetnje u radu u vidu linija... Kasnije me je pozvao i predložio da ekran sa mog TV koji je dobar ubaci u šasiju gotovo novog FOX TV-a i to sve za 45 EUR. Bilo mi je to nekako sumnjivo jer je previše povoljno ali sam pristao. Nisam bio prisutan kod kuće to veče kada je majstor doneo TV, instalirao ga i podesio. Čovek je zaista doneo nov FOX TV sa najlonom koji nije skinut. Sa novim daljinskim. Slika perfektna zvuk bolji nego na starom TV. Pozvao sam ga da se zahvalim jer sam zaista bio prezadovoljan. On mi je samo reako da imam jedinstven FOX TV sa LG panelom i da uživamo u gledanju. U momentu mi je bilo drago što mi nije refundiran novac i što TV nije popravljen o trošku Supernove. Bio sam srećan što ovakvi ljudi i ovakav odnos još uvek postoji. Tek kasnije sam pogledao na internetu ocene za ovaj servis i shvatio da sam ja samo jedan u moru onih koji su oduševljeni njihovim radom. Možda sam preterao sa pisanjem ali zaista nisam mogao da ne opišem ovo divno iskustvo. Hvala i svima sa foruma koji su pokušali da pomognu ! Srdačan pozdrav !

Avatar
alexa_pg
gxu
gxu
Postovi: 3639
Pridružen: 22 Avg 2006, 08:10
Lokacija: Podgorica

Re: VOX 43YSD650 SMART - GROM-Preko Kablovske TV i hdmi...

Post napisao alexa_pg » 10 Jan 2021, 15:03

Lijepo sa tvoje strane što si sa nama podijelio svoje iskustvo.
Drago mi je kad od krajnjih korisnika čujem pohvale za nekog od kolega. Samo takvim, poštenim radom, može se uspjeti u životu. Sve ostalo je kratkog vijeka.
01ziveli
Jedina vakcina
samodisciplina.
#DistancaRukeMaska

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “POMOĆ KRAJNJIM KORISNICIMA APARATA”