Aparati za hlađenje vode
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Aparati za hlađenje vode
Čuo sam da ima nekih aparata za hlađenje vode koji hlade bez freona.
Dali neko zna kako to radi koji je princip rada?
Dali neko zna kako to radi koji je princip rada?
- JaroslavBires
- ___
- Specialty: whitegoods
Re: Aparati za hlađenje vode
Ukucaj Peltier u pretraživač! Rade na principu bimetala.
Možda ne znam, al' znam, ko zna! 

taj vid hlađenja se naziva "termoelektrično hlađenje"
Hlađenje termoelementima sastavljenim od poluprovodnika obavlja se na sledeći način :
- termoelement se sastoji od dva poluprovodnika koji predstavljaju njegove grane.
Grane imaju oblik pravougaonih ili okruglih štapova. Jedan poluprovodnik je pozitivan a drugi negativan.
Poluprovodnici se spajaju bakrenim pločama, koje ostvaruju spoj.Termoelementi se mogu vezivati u bateriju.
Ako se kroz termoelement od dva poluprovodnika propusti istosmijerna struja, na jednom od spojeva će se toplota izdvajati
, odnosno on će se zagrijavati, a na drugom će se trošiti i on će se hladiti .
Hlađenje termoelementima sastavljenim od poluprovodnika obavlja se na sledeći način :
- termoelement se sastoji od dva poluprovodnika koji predstavljaju njegove grane.
Grane imaju oblik pravougaonih ili okruglih štapova. Jedan poluprovodnik je pozitivan a drugi negativan.
Poluprovodnici se spajaju bakrenim pločama, koje ostvaruju spoj.Termoelementi se mogu vezivati u bateriju.
Ako se kroz termoelement od dva poluprovodnika propusti istosmijerna struja, na jednom od spojeva će se toplota izdvajati
, odnosno on će se zagrijavati, a na drugom će se trošiti i on će se hladiti .
"U majstora zlatne ruke"
-nekad bilo...
-nekad bilo...
Prijatelju ne kupuj ovo imao sam takav aparat kupljen kod nas u prodavnici, dva puta je popravljan u garanciji i eno ga u mojoj radionici zamenio sam ga aparatom koji ima kompresor u sebi,veruj mi nije vredeo 100 evra koliko sam ga platio
Jujumara
Jujumara
Pozdrav
Vodite racuna,ima vise aparata sa komresorima ali su isparivaci razliciti. Licno sam se susreo tamo gde se hladi voda da postoje plasticne kese otprilike izgledaju kao za dobrovioljno davanje krvi i drugi modeli sa isparivacem koji je aluminijumski. Ovi sa kesama znaju da imaju bakterije koje se razmnozavaju a al je kao serpa moze da se opere i denzifekuje pre stavljanja nove flase u pogon
Jujumara

Vodite racuna,ima vise aparata sa komresorima ali su isparivaci razliciti. Licno sam se susreo tamo gde se hladi voda da postoje plasticne kese otprilike izgledaju kao za dobrovioljno davanje krvi i drugi modeli sa isparivacem koji je aluminijumski. Ovi sa kesama znaju da imaju bakterije koje se razmnozavaju a al je kao serpa moze da se opere i denzifekuje pre stavljanja nove flase u pogon
Jujumara

-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Gorenje frizider GHZA09H ne uključuje hlađenje RESENO.
napisao Frigoradovanovic » 18 Avg 2011, 17:08 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 7 Odgovori
- 1682 Pregledano
-
Zadnji post napisao Frigoradovanovic
28 Avg 2011, 19:44
-