prljavi kondenzatori-Riješeno
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
prljavi kondenzatori-Riješeno
Dali neko ima iskustva u čišćenju ovako zamašćenih kondenzatora???
Ovo su vertikalni frižderi i sva masnoća je u gornjoj zoni.
Koja su najbolja sredstva i metode???
Ovo su vertikalni frižderi i sva masnoća je u gornjoj zoni.
Koja su najbolja sredstva i metode???
- Prilog
Zadnja izmena: kopex, dana 13 Nov 2011, 23:29, ukupno menjano 1 put.
-
- _
- Warranty service: ardo favorit bira koncar sogo severin
- Contact person: ljuben
Re: prljavi kondenzatori
Prvo skines grubi deo sa nekom cetkom pa onda oribas to sa mlakom vodom u kom si sipao sretstvo recimo za pranje sudova. Jednom, dvoput sve dok nije dobro pa onda operes cistom vodom i naravno nekazes nikom da si crnogorac. Malo sam se salio. Pozdrav.
Pa ovako.....
Crnogorac
je probao i sledeće.
Skinuo kondenzator,ostrugao površinski sloj,natopio kondenzator sa sredstvom za odmašćivanje,odstojalo 15 minuta,odkuvao u velikom loncu 30 min,isprao na mašini za pranje vozila......i samo dijelimično uspješna operacija.
Masnoća je toliko duboko ušla u saće da je nemoguće ukloniti.
Mislim da će se morati mijenjati.Proizvođač kondenzatora je italijanski LU-VE.
Crnogorac

Skinuo kondenzator,ostrugao površinski sloj,natopio kondenzator sa sredstvom za odmašćivanje,odstojalo 15 minuta,odkuvao u velikom loncu 30 min,isprao na mašini za pranje vozila......i samo dijelimično uspješna operacija.
Masnoća je toliko duboko ušla u saće da je nemoguće ukloniti.
Mislim da će se morati mijenjati.Proizvođač kondenzatora je italijanski LU-VE.
- dodig
- bela tehnika
- Warranty service: gorenje
- Contact person: ivan
- Phone number: 0038736650852
- Specialty: distribution
- Lokacija: DODIG IVAN VESELKO Ulica Majke Terezije br 18 Međugorje
kondezator nema veze sa markom.što se toliko zamastio uzrok je sasvim druge prirode najverovatnije da je postavljen u prostor gdje se dosta kuha odnosno blizu velike nape.Druga stvar moglo se sprječiti postavljanjem mrežice preko kondezatora odnosno preko gornjeg djela aparata.Sredstvo sa kojim to možeš očistiti je RENEWZ kojeg moraš mješati sa vodom zavisno od površina koje čistiš. Naneseš preko masnoće tj naprskaš zamasćenu površinu odstoji 5 minuta i ispereš toplom vodom.i ko rukom odnešeno,detaljnije upute ćeš naći na deklaraciji proizvoda
Uglavnom si u pravu što se tiče većine stvari.....pozicija friždera,masnoća,zaštita od masnoće......
Samo mislim da ipak oko proizvođača kondenzatora ima tj. oko datog modela se ne bih složio sa tobom.Ovo nije obični cijevni kondenzator i parametri za ovaj i cijevni kondenzator nisu isti......barem su mi tako rekli proizvođači.
http://www.luve.it/cms/view/prodotti/tu ... dotti/s124?
Ko je proizvođač tog sredstva?
Samo mislim da ipak oko proizvođača kondenzatora ima tj. oko datog modela se ne bih složio sa tobom.Ovo nije obični cijevni kondenzator i parametri za ovaj i cijevni kondenzator nisu isti......barem su mi tako rekli proizvođači.
http://www.luve.it/cms/view/prodotti/tu ... dotti/s124?
Ko je proizvođač tog sredstva?
i ja bih ovde preporucio "renewz".
http://ww.rectorseal.com/files/51/dsrenewz.htm
uspesno sam cistio mozda i gore zamascene kondenzatore na vitrinama jednog poznatog beogradskog hotela.
http://ww.rectorseal.com/files/51/dsrenewz.htm
uspesno sam cistio mozda i gore zamascene kondenzatore na vitrinama jednog poznatog beogradskog hotela.
Gdje se ima kupiti ova tečnost????
- dodig
- bela tehnika
u frigo trgovinama
Hvala,pokušaću sa tim sredstvom...
Pozdrav svima.
Pozdrav svima.
Re: prljavi kondenzatori-Riješeno
Problem uspješno riješen.....
Kuvanjem u vodi sa deterdžentom za pranje veša.Vrela voda odvoji svu masnoću od bakra i aluminijuma......posle kuvanja (po potrebi 30-40 minuta ili duže u zavisnosti od masnoće) ostane masnoća na površini vode...a kondenzator isperem čistom vodom i to je to...100% uspješno
Kuvanjem u vodi sa deterdžentom za pranje veša.Vrela voda odvoji svu masnoću od bakra i aluminijuma......posle kuvanja (po potrebi 30-40 minuta ili duže u zavisnosti od masnoće) ostane masnoća na površini vode...a kondenzator isperem čistom vodom i to je to...100% uspješno
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Stranki cena dođe ista da li ja zamenio kondenzator novim ili demontirao i oprao stari .
Inače ako demontiraš kondezator sa uređaja onda pranje nije problem , caka je naći nešto efikasno da se opere bez skidanja .
Inače ako demontiraš kondezator sa uređaja onda pranje nije problem , caka je naći nešto efikasno da se opere bez skidanja .
- milkovski08
- _
- Contact person: Milkovski
- Specialty: tv-multimedia
Postoji dosta jako sredstvo (tecnost) za odmascivanje rerni na sporetima.Prodaje se u zelezarama ili prodavnicama za boje i lakove u pakovanju od 1L,nemogu da se setim kako se zove,plave je boje u koncentraciji od 100%.Ima uputstvo za koriscenje,mesa se sa obicnom vodom,naprska pumpicom(kao ona za prozore) i ostavi 24 sata i opere se sa mlazem sto toplije vode(ja sam koristio tus).Sredstvo je dosta jako,otrovno je,odvratno mirise i stipa oci,radi se sa gumenim rukavicama jer nagriza kozu.Treba procitati detaljno uputstvo na samom pakovanju pre upotrebe. 

Milkovski08
Pravo da Vam kažem,sve te hemikalije su ništa ako je masnoća ušla duboko u saće.Hemija je dobra za površinsku masnoću ili barem koja je ušla u saće najviše 1cm....
Probao sam razne...i amaterske i profi tečnosti......za ovaj moj problem to je bilo samo površinski oprano.
Bez kuvanja ništa bolje.
A što se tiče pranja na licu mjesta.Tu je problem kako uvaliti vodu na aparat,kako to dobro isprati jakim mlazom kad tu imam elektroniku,el. regulator,ventilator i kompresor,a sve je to na frižderu.Kako to sve zaštiti,kuda sa tolikom vodom???
Moguće je odmastiti samo manju količinu masnoće.
Pozdrav svima i hvala.
Probao sam razne...i amaterske i profi tečnosti......za ovaj moj problem to je bilo samo površinski oprano.
Bez kuvanja ništa bolje.
A što se tiče pranja na licu mjesta.Tu je problem kako uvaliti vodu na aparat,kako to dobro isprati jakim mlazom kad tu imam elektroniku,el. regulator,ventilator i kompresor,a sve je to na frižderu.Kako to sve zaštiti,kuda sa tolikom vodom???
Moguće je odmastiti samo manju količinu masnoće.
Pozdrav svima i hvala.
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
- Specialty: whitegoods
Tvrdokorna masnoća kakva je u napama i sl. se najbolje pere parom, ali to ne dolazi u obzir kod zatvorenog sistema zbog previsokih tlakova.
Nedavno sam bio u jednom hotelu gdje su me pitali da popravim njihov frižider u kuhinji. Ja im rekao da trebaju mijenjati kondenzator i da bi agregat trebalo izmjestiti što dalje od nape tj u drugu prostoriju. Nisu htjeli. Zvali drugog majstora koji je to navodno oprao. Nakon 10-ak dana mijenjali su i kompresor i kondenzator.
Nedavno sam bio u jednom hotelu gdje su me pitali da popravim njihov frižider u kuhinji. Ja im rekao da trebaju mijenjati kondenzator i da bi agregat trebalo izmjestiti što dalje od nape tj u drugu prostoriju. Nisu htjeli. Zvali drugog majstora koji je to navodno oprao. Nakon 10-ak dana mijenjali su i kompresor i kondenzator.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
Slažem se sa tobom oko izmještanja agregata.To je najbolje rešenje,ali ko pristane na takvu varijantu.nike je napisao:Tvrdokorna masnoća kakva je u napama i sl. se najbolje pere parom, ali to ne dolazi u obzir kod zatvorenog sistema zbog previsokih tlakova.
Evo slike mog truda.....čisto 100%.
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
To je prava opravka .
Hvala.goranfri je napisao:To je prava opravka .
Šta misliš koliko nije mnogo da se ovaj posao naplati,preko računa?Freon 404,310g....pranje i još čišćenje motora i svega oko motora od masnoće.....
Pozdrav
- dodig
- bela tehnika
interesuje me koliki si račun ispostavio ako nije tajna i koliko vremena si potrošio.Sve ok ako gazda pristane da sve to plati.Aja to godinama radim bez i jednog djela skinutog sa dosta velikim uspjehom sa navedenom tekućinom koju sam već spomenuo RENEWZ
Poštovani kolega,dodig je napisao:interesuje me koliki si račun ispostavio ako nije tajna i koliko vremena si potrošio.Sve ok ako gazda pristane da sve to plati.Aja to godinama radim bez i jednog djela skinutog sa dosta velikim uspjehom sa navedenom tekućinom koju sam već spomenuo RENEWZ
hvala na preporuci za tečnost.Nažalost kod nas u Crnoj Gori je nisam našao,a da je nabave potrajalo bi.....
Našao sam predstavnika u Hrvatskoj ali je mnogo skupa i nemaju mogućnost slanja prije proljeća.To mi je kasno.
Kuvao sam po 2 kondenzatora u isto vrijeme.Za to mi je bilo potrebno oko 90 minuta.Skidanje i postavljanje još oko 60 minuta.
To bi bilo vrijeme za 2 friždera.
Još ništa nisam naplaćivao.No vi kondenzatori u Italiji koštaju oko 160 eura.
Koliko da naplatim....???
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 14 Odgovori
- 2165 Pregledano
-
Zadnji post napisao tehniko
14 Nov 2012, 21:14
-
-
probijen isparivac frizider Obodin RIJESENO
napisao hagula » 30 Mar 2009, 17:32 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 25 Odgovori
- 10794 Pregledano
-
Zadnji post napisao IvanZr
30 Jun 2011, 23:58
-
-
-
zamrzivac Obodin HOZ31EBZ prepravka na R134 [RIJESENO]
napisao hagula » 04 Sep 2009, 19:53 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 19 Odgovori
- 15542 Pregledano
-
Zadnji post napisao goranfri
09 Apr 2010, 00:18
-
-
-
vlaga u sistemu ( u ulju kompresora) RIJESENO
napisao Ledolomac » 18 Okt 2009, 21:56 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 16 Odgovori
- 2787 Pregledano
-
Zadnji post napisao goranfri
26 Okt 2009, 22:23
-
-
-
Indesit CA238 frižider/zamrzivač(RIJEŠENO)
napisao euroelektronik » 06 Nov 2009, 20:57 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 3 Odgovori
- 2009 Pregledano
-
Zadnji post napisao euroelektronik
18 Nov 2009, 17:00
-
-
-
Gorenje frižider/zamrzivač K 357/2 MELB problem - RIJEŠENO
napisao tvrkic » 27 Jan 2010, 12:34 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 12 Odgovori
- 5139 Pregledano
-
Zadnji post napisao Stolle