Elin frizider uzdise

Forum za frižidere i zamrzivače.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Stolle
Preminuo
Specialty: tv-multimedia

Re: Elin frizider uzdise

Post napisao Stolle » 27 Apr 2014, 17:32

Ovaj NRK6191CW na kupujem-prodajem je stvarno povoljan. Ako nije neka prevara.
Ne bi bilo loše da i kod mene jedan takav "uzdiše". :mrgreen:
U tehnomaniji taj košta 39.990 din, ovde 220€.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

GTI
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: LG, Samsung, Vivax, Galanz, Venting, Crypton
Specialty: whitegoods

Post napisao GTI » 27 Apr 2014, 21:16

Taj Gorenjac je samootapajuci tj samo zamrzivac je NoFrost sto opet dovodi do rizika od busenja isparivaca.
Automatsko otapanje frižidera
Majstore,pošto je to i.............koliko će to da košta?!

Kobac
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao Kobac » 27 Apr 2014, 22:07

Mislis na fizicko busenje prilikom ciscenja leda u zamrzivacu ili nesto drugo?

GTI
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao GTI » 27 Apr 2014, 22:13

Ne,na ono sto je Goran opisao odmah na pocetku.Ovo sto sam napisao prethodno se odnosi na ovaj sa KP iz oglasa.

frigoservisbata
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao frigoservisbata » 27 Apr 2014, 22:26

Misli na poroznost cevi posle nekoliko godina,sto se verovatno i tebi desilo na ovom elinu.

Nego neka ti je sa srecom taj friz i da traje bar 15god. :pivopije:
Taj Gorenjac je samootapajuci tj samo zamrzivac je NoFrost sto opet dovodi do rizika od busenja isparivaca.
Inace nisam znao da je taj polu no-frost,tj da mu je friziderski deo u kucistu,zato sam i rekao da pita nekog ko se sretao sa tim modelima,al covek je vec pazario.Gorenje aparati su manje vise ok.a serviseri su im takodje dobri,bar ovde kod mene,sto je danas jako bitno.

Ja licno imam tri kombinovana frizidera,svi su No frost,jedan Indensitov,jedan Ariston i jedan LG389 i prezadovoljan sam sa njima.Indensitov sam kupio nov pre sedam,osam god,od kvarova sam imao samo ventilator kondenzatora prosle godine.Ova druga dva sam kupio polovne,neispravne,koje je neko pre mene takodje iskasapio.LG menjan kompresor neodgovarajuci,pa sam ja posle stavio odgovarajuci:),radi kod mene jedno 4 godine,Ariston takodje,kompresor neodgovarajuci i budzen ventilator kondenzatora ja stavio zamenski kompresor i tera evo godinu dana bez greske.Kada bi trebao da kupim frizider sada uvek bi kupio no frost makar polovan,bolje nego ove samootapajuce sada.
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.

GTI
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao GTI » 27 Apr 2014, 22:38

Ja jos nisam video Gorenje total no frost,sto ne znaci da ne postoji.Ovu foru sa no frost+samootapanje gura i Beko.Friziderski isparivac zamaskiraju plastikama i ubace ventilator za kruzenje vazduha.
Inace,da budem iskren,sto se tice Gorenja (na osnovu mog iskustva),ne buse se cesto.Ja sam imao Candy sa malim zamrzivacem gore,dobio za poklon u svadbi :mrgreen: .Kad sam isti takav zatekao probusen na adresi,resio sam da se "ponovim",a Candy sam prosledio dalje.Zbog drugih,potrebnijih izdataka nisam kupio LG no frost (mada cu ga kupiti jednom sigurno),ali sam nasao Gorenjca za 40e sa neispravnim kompresorom,visina 180cm,inox vrata,ko nov.Zamenio kompresor pa dok radi-radi.
Ovakav je http://www.gorenje.hr/bijela_tehnika/ku ... 1?c=260200

frigoservisbata
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao frigoservisbata » 28 Apr 2014, 00:11

Nesto sam sad citao i ipak mislim da je taj gorenje total no frost,ili kako ga oni nazivaju no frost plus tehnologija,a tako je i na LG 389 isto.Nek potvrdi neko od ovlascenih Gorenje servisera.

Kod: Označi sve

http://www.gorenje.rs/frizideri-i-zamrzivaci/karakteristike/multiflow-360
Recimo za ovaj pise no frost samo u zamrzivackom delu

http://www.tehnomanija.rs/kombinovani-frizider-sa-zamrzivacem/gorenje-frizider-kombinovani-nrk6180cw.html
A za ovaj pise no frost plus

http://www.tehnomanija.rs/kombinovani-frizider-sa-zamrzivacem/gorenje-frizider-kombinovani-nrk6191cw.html
a ima i ovaj no frost

http://www.tehnomanija.rs/kombinovani-frizider-sa-zamrzivacem/gorenje-frizider-kombinovani-nrf7180aw.html
Ko ce ih vise znati!
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.

GTI
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao GTI » 28 Apr 2014, 00:27

Mutna su tu posla :roll:
Pazi ovo http://www.gorenje.rs/frizideri-i-zamrz ... ehnologija
Apsolutno unapređen NoFrost sistem koji eliminiše led iz zamrzivača, ali istovremeno ne isušuje hranu u frižideru. „Plus“ u imenu ove tehnologije ukazuje na to da smo klasičnom NoFrostu pridružili sistem IonAir sa Multiflow 360°. Tako smo obezbedili savršenu mikroklimu u frižideru, sa dovoljno vlage i svežine, a istovremeno sprečili stvaranje leda u celom aparatu.
Posto je poznata stvar da total no frost isusuju hranu vise od samootapajucih (zbog principa rada frizidera),interesuje me kojom su to tehnologijom uspeli da sprece ako je stvarno u pitanju total no frost?
Ima da raskupusam prvog na kojeg naletim kako bih postao pametniji :mrgreen:

nike
gxu
gxu
Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
Contact person: NIKE

Post napisao nike » 30 Apr 2014, 16:51

"No frost" znači da se otapa sam tj. da ga ne treba ručno otapati.
Vlaga u frižideru ovisi o temperaturi isparavanja i temperaturi zraka u frižideru. Što je manja razlika te dvije temperature (TD) to je relativna vlaga zraka u frižideru viša, a time se onda manje isušuju namirnice. Da bi razlika bila manja, površina isparivača mora biti veća a količina zraka manja (ako je prisilna cirkulacija zraka).
Zato mesari za držanje svježeg mesa u pravilu koriste ogromne isparivače (veličine skoro cijelog stropa hladnjače) koji ne pušu zrak več zrak cirkulira prirodnim putem. Time se dobije mali TD. Za TD od 4-5K zrak u hladnjači je na 90% vlage
U zamrzivaču je druga priča. Tamo je zrak praktički suh čim temperatura padne ispod 0°C. Smrznuta namirnica se ne može osušiti.
Treba samo osigurati da se prilikom otapanja isparivača vlaga ne vrati nazad u zrak.

To su osnovni principi. Sve te marketinške cake su u stvari primjena tih principa.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV

GTI
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao GTI » 30 Apr 2014, 20:18

U zamrzivaču je druga priča. Tamo je zrak praktički suh čim temperatura padne ispod 0°C.
Upravo o tome i pricam.Ako je taj frizider "total no frost" (isparivac u zamrzivacu i strujanje vazduha kroz frizider) kako su oni to obezbedili vise vlage?
Nike,razumem ja tebe,ali razumi i ti mene :)

nike
gxu
gxu
Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
Contact person: NIKE

Post napisao nike » 30 Apr 2014, 21:40

Nemam pojma. Mislio sam na odvojene isparivače u frižideru i zamrzivaču.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI”