Dase ne igram sa vremenima osvetljavanja i rastojanjima može li ko da podeli svoje iskustvo u vezi pločica iz RK?
Ima li ko iskustva sa foto pločicama iz Radio kluba?( rešeno
Urednik: alexa_pg
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
- JaroslavBires
- ___

- Specialty: whitegoods
Ima li ko iskustva sa foto pločicama iz Radio kluba?( rešeno
Uzeh iz Radio kluba Nikola Tesla par foto pločica i, koliko vidim zaštićene su folijom od svetlosti. Imam živinu sijalicu u balonu 125W, a imam i halogeni reflektor od 150 i 300W (po nekima može se osvetliti pločica i halogenim reflektorom?)
Dase ne igram sa vremenima osvetljavanja i rastojanjima može li ko da podeli svoje iskustvo u vezi pločica iz RK?
Stigao je materijal iz Radio kluba za eeprom Zorana Mijanovića i malko se usporilo oko izrade pločice, a ne bih baš da "pešačim" mada i to nije neizvodivo 
Zadnja izmena: JaroslavBires, dana 11 Okt 2008, 09:26, ukupno menjano 1 put.
Možda ne znam, al' znam, ko zna! 
- Proko
- gx

- Phone number: 38122310545
Re: Ima li ko iskustva sa foto pločicama iz Radio kluba?
Ja sam napravio "luster" sa živinom sijalicom 125W sa razbijenim balonom. Na udaljenosti 30 cm osvetljavam pločice 4-6 minuta, u zavisnosti od starosti laka na pločici. Ako hoćeš, dođi da vidiš...
Da se sa vernicima može argumentovano razgovarati, vernika ne bi ni bilo...
ako je folija plave boje a kad je odlepiš , namaz na bakru je nekeko bolesno-žute boje, onda te čeka veselje jer je taj lak jaaako neosetljiv, pa je poželjno da ti je vreme osvetljavanja duže nego obično i predložak na foliji (kao grafički film a ne razne laserske pecalice). naravno i frizirani razvijač (bar duplo jači nego obično)
- JaroslavBires
- ___

Hvala svima na trudu,
Re: Ima li ko iskustva sa foto pločicama iz Radio kluba?( rešeno
a, pa "dobar si ti" onda kada daješ u konelek. ima se-može se.
- JaroslavBires
- ___

A to, da se ima je tema za diskutovanje, mislim da se dosta dobro razumemo u temi
"Majstori ima li posla?
e da si reagovao na mojoj frigo temi , imao bi poduuugo izradu kojekakvih pločica.
- JaroslavBires
- ___