pomoc za popravku ledomata(privremeno resen)
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
pomoc za popravku ledomata(privremeno resen)
stari ledomat koji pravi ljuskice leda nekad je imao kompresor na kais neko je stavio neshi 7,5 za zamrzivace po pritisku bih rekao da je punjen sa R12 radi samo su ljuske mnogo tanke moze li se puniti sa R22 a ako treba kompresor koje velicine valjak je sirine 10 cm a precnika 30 cm trenutni pritisak na povratnom vodu je 0,5 bara
-
- _
- Warranty service: ardo favorit bira koncar sogo severin
- Contact person: ljuben
Re: pomoc za popravku ledomata
Pogledaj dali ima termostat, pa ga malo okreni da bi kompresor radio malo duze, a mozes i dopuniti. Mozda i nije u redu i programator koji sluzi za prebacivanje rezima odredjenih funkcija koje ledomat mora da odradi. Proveri to pa se javi. Pozdrav.
nema nista . ima samo kompresor isparivac i kondenzator sa ventilatorom naravno i susac i spric ventil bez kapilare valjak [isparivac ] se okrece u koritu sa vodom nivo odrzava ventil sa plovkom iz vodokotlica spric ventil sam probao da stelujem najbolje radi kad ga zavijem do daske .nema nikaki termostat ni presostat dodao sam freona i isto
-
- _
- Warranty service: LG Galanz Vivax
- Contact person: Robert
na takvim ledomatima onaj deo iskljucuje hladjenje koji se vrti izmedju redova isparivaca. kako se skuplja led na isparivacu tako pocinje da kaci u njega onaj deo koji si ti nazvao spirala(ako sam te dobro razumeo). kad dovoljno zapne u led reaguje mikro prekidac koji se nalazi na motoricu i pocinje otapanje. proveri da nije slucajno preblizu "spirala" isparivacu pa ga prerano zakaci kad jos nema dovoljno leda?!
unutar valjka to jest isparivaca je spirala bakarne cevi neme nikaki mikro prekidac . ez hagyomanjos jeg generator
-
- _
JA ne razumem u cemu je problem ...... da li to uopste radi, hvata li se led na isparivac, tj taj valjak sto se okrece .... kakve su ljuspice leda, tope li se u ruci brzo, da li je led "suv" .....
Najveci talenti, gube se u neradu !!!!
- frigo
- bela tehnika
- Warranty service: Carrier...
- Contact person: Dragan Antic
- Phone number: 0038670501511
- Specialty: whitegoods
- Kontakt:
balika je napisao:stari ledomat koji pravi ljuskice leda nekad je imao kompresor na kais neko je stavio neshi 7,5 za zamrzivace po pritisku bih rekao da je punjen sa R12 radi samo su ljuske mnogo tanke moze li se puniti sa R22 a ako treba kompresor koje velicine valjak je sirine 10 cm a precnika 30 cm trenutni pritisak na povratnom vodu je 0,5 bara

Kako si objasnio tako i dobijas odgovor... i ovo nije ledomat...
Kazes da nisu kocke nego ljuskice leda tj. u prevodu ljuske leda se koriste u preradi mesnih(salama, kobasica...).... il skladistenje ribe da bi ostale sveze a debljina i velicina ljuspica se odredjuje na nekoliko nacina a najcesce zazorom ljustenja leda il brzinom okretaja valjka, a bome i snagom smrzavanja isparivaca... sigurno treba jaci kompresor i necchi 7.5 je za kapilaru tj LBP a ne MBP za expanzioni ventil... po meni tu bi trebo il 502 il 22 il od novijih freona 404 i odgovarajuci kompresor... slikaj i postavi slike... il mi se javi...pomocicuti...
Da bi dobio odgovarajuci odgovor najbolje nadji tablicu pa prepisi ako ima il snimi, slikaj ledomat sa svih strana dosta njih nisu ni culi za ledomat za ljuspice, vidim da ti odmazu ledomat za kocke je jedno a ovo je sasvim drugo i to je za skladistenje il za preradu mesnih proizvoda...

da dodam...temperatura tih ljuspica je 0 stepCelzija maltene sneg i topise odma u ruci a suvi sneg tj led je na debeli minus nemoj da brkate te osnovne stvari...

Prijatelj je najveće bogatstvo u životu.
sipao sam 2 kg r 22 i susac zamenio radi dobro ali nisu zadovoljni debljinom ljuskica to jest kolicinom leda dogovor je da radi tako dok ne crkne
ledomat jos uvek radi 18 sati dnevno privremeno resen
privremeno reseno
neshi 7,5 za sada radi na R22
Re: pomoc za popravku ledomata(privremeno resen)
kod tebe na ledomatu remen pokreće kompresor i propelu kondezatora ? daj mi još podataka mogu ti pomoći
takvi ledomati se koriste u mesnim industrijama gdje se stavlja mljeveni led u smjesu mesa da se održi niža temperatura smjese u kuteru ja sam popravljao dosta tih ledomata od 50 kg na 24 sata do 500 kg nekad u agrokomerc velika kladuša
takvi ledomati se koriste u mesnim industrijama gdje se stavlja mljeveni led u smjesu mesa da se održi niža temperatura smjese u kuteru ja sam popravljao dosta tih ledomata od 50 kg na 24 sata do 500 kg nekad u agrokomerc velika kladuša
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 5 Odgovori
- 1470 Pregledano
-
Zadnji post napisao bracans
06 Jan 2016, 20:02
-
-
Problem sa zamrzivacem prilikom zamene isparivaca (REŠEN)
napisao Dalibor Niš » 24 Nov 2009, 15:34 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 9 Odgovori
- 2232 Pregledano
-
Zadnji post napisao JaroslavBires
25 Nov 2009, 21:34
-
-
-
Potrebna pomoc za zamrzivac GORENJE
napisao makkki79 » 21 Mar 2009, 13:13 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 15 Odgovori
- 9224 Pregledano
-
Zadnji post napisao kisko