ledomat scotsmans AC45
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
- nase
- _
- Contact person: Daniel Stefanovski
- Specialty: whitegoods
- Kontakt:
ledomat scotsmans AC45
naisao sam na ledomat ac 45scotsmans . pocetak su treptale su diode za visoku temperaturu i diodu za hladjenje
po nekoliko mucnih sata sam je poceo da radi al samo nekoliko sata .
mislio sam da je sonda za visoku t pa sam je zamenio sa jednu od slican ledomat istu plocicu al drugu oznaku na ledomatu i opet nista .
uvece sam opet uklucio da radi i poceo je ,pomislih a dobro je -napunio je pun ledomat sa kockicama .
sutradan sam ga odnio gazdi i uklucili i poceo je da radi !! al samo nekoliko puta je napravio kockice .
Nasao sam servis manuel na internetu al opet nista pa mislim da je son da za visoku t,pa ako ima neko iskustvo za ovaj ledomat nece skoditi neki savet
hvala unaprjed
mislio sam da je sonda za visoku t pa sam je zamenio sa jednu od slican ledomat istu plocicu al drugu oznaku na ledomatu i opet nista .
uvece sam opet uklucio da radi i poceo je ,pomislih a dobro je -napunio je pun ledomat sa kockicama .
sutradan sam ga odnio gazdi i uklucili i poceo je da radi !! al samo nekoliko puta je napravio kockice .
Nasao sam servis manuel na internetu al opet nista pa mislim da je son da za visoku t,pa ako ima neko iskustvo za ovaj ledomat nece skoditi neki savet
hvala unaprjed
D.O.O. Alfa Elektektrothenika - Pehchevo, Republika Makedonija e ovlasten servis za bela tehnika i razladni uredi
- frigo
- bela tehnika
- Warranty service: Carrier...
- Contact person: Dragan Antic
- Phone number: 0038670501511
- Kontakt:
Re: ledomat scotsmans AC45
Kako kazes:
Nisi naveo a stasi to mucno radio i vazan podatak, dal je na vazdusno il vodeno hladjenje 99% je oko toga problem, vazdusno zavisi od zaprljanost kondenzatora, temperatura de je skladisten i naravno od kolicine freona... a za vodeno el.mag,ventil za dovod vode, ako je neko menjo pa nije stavio odgovarajucu diznu na izlazu od toga zavisi pritisak tj. kolicina vode , kamenac, pa presostat vis.pritiska koji treba da odrzava od 8,5-10bar koj otvara el.ven vode za hladjenje kondenzatora, oce i do el.mag, ventila za otapanje ako propusta, pritisak iz mreze isto bitna stavka, a moz biti i do tastera za paljenje, anti-friz termostata (sigurnosnog termostata) ...itd da ne nabrajam...naisao sam na ledomat ac 45scotsmans . pocetak su treptale su diode za visoku temperaturu i diodu za hladjenje
Prijatelj je najveće bogatstvo u životu.
- nase
- _
- Kontakt:
dragan
mislio sam i na tu mogcnost za el.mag.ventil (vodeno hladjenje)al stvar je u tome stra recimo da nije radio nekoliko sata i samo kad ga uklucis on startije ventil za dovod vode i za sekundu ili dvije ukljuci kompresor-al samo sta ukljuci komkpresor (jednu max dvije sek. odma zaustavi elektroniku kompresor) znaci da nema vremena da zagrije vodu za sekundu ili dvije ,i pocnu blinkati diode-
al cudna je stvar kad pocne normalno da radi on sve dobro funkcionise normalno uzima vodu kad mu trfeba .
pozdrav
mislio sam i na tu mogcnost za el.mag.ventil (vodeno hladjenje)al stvar je u tome stra recimo da nije radio nekoliko sata i samo kad ga uklucis on startije ventil za dovod vode i za sekundu ili dvije ukljuci kompresor-al samo sta ukljuci komkpresor (jednu max dvije sek. odma zaustavi elektroniku kompresor) znaci da nema vremena da zagrije vodu za sekundu ili dvije ,i pocnu blinkati diode-
al cudna je stvar kad pocne normalno da radi on sve dobro funkcionise normalno uzima vodu kad mu trfeba .
pozdrav
D.O.O. Alfa Elektektrothenika - Pehchevo, Republika Makedonija e ovlasten servis za bela tehnika i razladni uredi
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
Stavi manometre i gledaj tlak kondenzacije. Ako temperatura kondenzacije ne prelazi 60°C ni u jednom trenutku a tebi se aktivira LED sa oznakom termometra onda je sonda kondenzacije ili dijelovi i veze u njenom krugu neispravni.
Može biti i napajanje 5V loše za vrijeme starta kompresora, pa bi trebalo promatrati taj napon napajanja dok se starta kompresor.
Može biti i napajanje 5V loše za vrijeme starta kompresora, pa bi trebalo promatrati taj napon napajanja dok se starta kompresor.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Promeni sondu pa vidi šta se dešava.
- nase
- _
- Kontakt:
Eh kad bi mogao da je nadjem -
ako neko zna gde se moze naci u Makedonii onda je OK
ako neko zna gde se moze naci u Makedonii onda je OK
- frigo
- bela tehnika
- Warranty service: Carrier...
- Contact person: Dragan Antic
- Phone number: 0038670501511
- Kontakt:
Simulisi sa potenciometrom, cisto za probu da vidis dal je do sonde... il idi zaobilaznim putem kompresor proveri zakaci manometre pa dovedi napajanja na mag, vent za vodu pa za pumpu i tako, al se sve svodi oko elektronike a sto kaze goran sonda pa dalje...
A kolka je temperatura u prostoriji de je ledomat, ako je ispod +10 step celzija eto problema...
A kolka je temperatura u prostoriji de je ledomat, ako je ispod +10 step celzija eto problema...

Prijatelj je najveće bogatstvo u životu.
- goranfri
- bela tehnika
Koje diode svetle na ploči kada se uređaj zaglupi ?
Pogledaj stranicu 32 u manualu.
Pogledaj stranicu 32 u manualu.
- nase
- _
- Kontakt:
svetle diode za -frizing oper
diodu za - too hi kond/evep temp
i diodu za power on
diodu za - too hi kond/evep temp
i diodu za power on
- goranfri
- bela tehnika
Onda verovatno zeza sonda .
- nase
- _
- Kontakt:
hvala najverojatnije probacu sa potenciometrom ( videcu koliki
otpor ima sondu)

-
- _
- Warranty service: quadro lg beko fuego neo....
- Contact person: DARKO JANAKIEV
Nase proveri gi djekovite na dvete sondi da ne se smeneti,mislamdeke djekovite se isti.
imav takva glupostna AC125
imav takva glupostna AC125
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 2 Odgovori
- 1288 Pregledano
-
Zadnji post napisao goranfri