ELIN dvokomorac
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
ELIN dvokomorac
TIP.KS-927/1 ELIN
227 litara
podaci sa termostata koji je skinut sa dve kaplilare.
RANCO K-52 L2521
00-36-2l
Dvokomorac ELIN ne iskljucuje zamrzne vodu u delu friyidera i ne iskljucuje.
Pretpostavio sam da je termostat neispravan. Postavio sam termostat K-59 umesto originalnog koji sam izvadio.Medjutim prvi put sam video termostat sa dve kapilare.Neznam cemu sluze dve kapilare na jednom termostatu.postavio sam umesto ovog duplog obican sa jednom kapilarom termostat K-59 medjutim frizider i dalje zamrzava vodu u delu frizidera i ne iskljucuje se.AKO neko zna nesto vise o ovom DVokomorcu i termostatu sa dve kapilare neka mi pomogne kako da resim problem .Hvala
227 litara
RANCO K-52 L2521
00-36-2l
Dvokomorac ELIN ne iskljucuje zamrzne vodu u delu friyidera i ne iskljucuje.
Pretpostavio sam da je termostat neispravan. Postavio sam termostat K-59 umesto originalnog koji sam izvadio.Medjutim prvi put sam video termostat sa dve kapilare.Neznam cemu sluze dve kapilare na jednom termostatu.postavio sam umesto ovog duplog obican sa jednom kapilarom termostat K-59 medjutim frizider i dalje zamrzava vodu u delu frizidera i ne iskljucuje se.AKO neko zna nesto vise o ovom DVokomorcu i termostatu sa dve kapilare neka mi pomogne kako da resim problem .Hvala
Zadnja izmena: milneg, dana 04 Sep 2011, 19:04, ukupno menjano 1 put.
-
- Preminuo
- Contact person: Damir
- Specialty: whitegoods
Re: ELIN dvokomorac
@milneg puno bi pomoglo sa podacima o tipu dvokomorca i podacima sa samog termostata, ili nekom slikom.
evo podaci.
TIP.KS-927/1 ELIN
227 litara
RANCO K-52 L2521
00-36-2l
evo slikao sam i taj termostat sa dve kapilare.
TIP.KS-927/1 ELIN
227 litara
RANCO K-52 L2521
00-36-2l
evo slikao sam i taj termostat sa dve kapilare.
- milan
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
Taj termostat, sa dva kapilara, treba da
Jedan kapilar meri temperaturu u aparatu a drugi u okruzenju aparata.
Kada temperatura okruzenja padne ispod propisane on ukljucuje grejac ga bi kompresor mogao da startuje.
Evo tipicna slika veze za taj termostat pa napisi da li je ovako bio vezan ili drugacije.
R1 treba da je grejac.
Ako nije ovako neka neko napise kako to radi.
Domja slika je tipicna veza od termostata koji si stavio.
Jedan kapilar meri temperaturu u aparatu a drugi u okruzenju aparata.
Kada temperatura okruzenja padne ispod propisane on ukljucuje grejac ga bi kompresor mogao da startuje.
Evo tipicna slika veze za taj termostat pa napisi da li je ovako bio vezan ili drugacije.
R1 treba da je grejac.
Ako nije ovako neka neko napise kako to radi.
Domja slika je tipicna veza od termostata koji si stavio.
Cao.
Sta si uradio sa tim termostatom? I ja imam isti problem.
Sta si uradio sa tim termostatom? I ja imam isti problem.

Ne znam kako je ovo reseno - ali bih voleo da neko objasni ako je moguce resenje imam isti problem samo sto je frizider Ital elektro , neko mi je rekao da je to isti frizider u pitanju. Termostata nema nigde da se nadje pa je svako resenje dobro doslo - zao mi da bacim frizider dobro hladi samo je termostat problem.
- bimba1958
- bela tehnika
- Contact person: Mića

Teorija bez eksperimenta ne vodi nicemu.
Kako se ponasao posle toga , jel sve bilo ok?
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
Ima rješenje sa dva zamjenska termostata, ali nije za javni forum! Zovni nekog servisera da ti to riješi!
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
Pa sad... cemu sav ovaj forum? malo sam zbunjen al dobro jel bi mogao da pokusam sa 2x k59 jedan da smotam kapilar a drugi iza ploce pa u serijski spoj kao sto je neko naveo?
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
Forum je za servisere. Pročitaj onaj dio "professional service team"!
K59 ima više izvedbi. I da, idu 2 K59! Različita!
viewtopic.php?f=3&t=6#p221. fanzo-forum je namenjen kao razmena iskustava između servisera , stručno osposobljenih lica za servisiranje raznih elektronskih uređaja u svrhu lakšeg dijagnosticiranja kvara. Serviser informacije sa fanzo-forum sajta koristi na svoju ličnu odgovornost. Licima koja nisu stručno osposobljena za ovakve i slične poslove , ne savetujemo da se koriste istim informacijama. Takva lica imaju deo foruma namenjen baš za njih pod nazivom "Forum Za Krajnje Potrošače" , gde mogu postavljati pitanja vezana u vezi korišćenja pojedinih aparata i slično u skladu sa svojom stručnošću.
K59 ima više izvedbi. I da, idu 2 K59! Različita!

"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Valjalo bi da pokušaš nešto.
Puno hvala- verujem da mi ove informacije znace makar ako nista drugo ono da znam sta majstor mora da uradi, da ne stavi jedan termostat uzme lovu i cao!
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Pa to , pazi da te ne prevare , ili dva K 59 ili ništa.
- frigo
- bela tehnika
- Warranty service: Carrier...
- Contact person: Dragan Antic
- Phone number: 0038670501511
- Kontakt:

Prijatelj je najveće bogatstvo u životu.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 30 Odgovori
- 5615 Pregledano
-
Zadnji post napisao nike
30 Apr 2014, 21:40