BOSCH Classixx 5
E-NR:WAA20162BY/24
FD8908 103751
Prema govoru mušterije,mašina ponekad odradi normalno program,a nekad nakon cca pola sata stane sa vodom u sebi uz blinkanje dvije led diode(na slici,od tri
vertikalne-donja,koja u radu svijetli,te srednja).Odnesao sam elektroniku na pregled,na kojoj su zamjenjeni elektroliti,te prelemljeni neki sumnjivi kontakti.
Elektroničar mi je rekao da provjerim i grijač,koji zna praviti problem kad se zagrije voda.Nakon više od pola sata rada,isključio sam mašinu,da ispitam grijač
(eventualno probijanje na masu) i ustanovio ispravnost istog,no nakon ponovnog uključenja počele su blinkati navedene ledice.E,sad se pitam,da li se to desilo
zbog isključenja mašine,ili bi se ubrzo desilo i bez isključenja.Osim toga,pomislio sam i na termo bravu kao uzročniku problema,jer mi je nekako predugo
trajalo njezino aktiviranje i deaktiviranje pa sam je doma otvorio, očistio kontakte,te sa donjim vijkom naštelovao (zavrnuo malo vijak).Nakon toga,sa
ispitnim kabelom sam je testirao i čini mi se da brže reagira kod aktivacije i deaktivacije.Nisam je otišao provjeriti na mašinu,jer sam želio prije čuti
nečije stručno mišljenje i savjet o svemu napisanom i što dalje da poduzmem.
BOSCH Classixx 5-ne odradi program
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
- Specialty: whitegoods
Re: BOSCH Classixx 5-ne odradi program
Tesko da cemo pomoci ovako.
Mada kod masina sa mehanickim programatorom sam par puta sreo da bravica u toku rada prekida, mozda je kod tebe slucaj?
Mada kod masina sa mehanickim programatorom sam par puta sreo da bravica u toku rada prekida, mozda je kod tebe slucaj?
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
- sim
- gxu
- Warranty service: Bela tehnika
- Contact person: Ivan
- Phone number: 0038162303936
- Specialty: whitegoods
Kod: Označi sve
https://primezona.ru/bs/stir--machine/error-codes-bosch-vertical-max-5-common-error-codes-for-bosch-washing-machines.html
Kod: Označi sve
https://www.ukwhitegoods.co.uk/help/fault-codes/laundry-fault-codes/3055-bosch-waa-range-washing-machine-fault-codes?hitcount=0
SIMkom
Jaro,ako pretpostavimo da bravica prekida u radu,da li to znači da bi se nakon blinkanja dioda (ili poslije cca 2 min.),vrata mogla otvoriti,ili elektronika
i dalje zadržava blokiranu(zatvorenu) bravicu.Možda bi mogao pomoći netko od elektroničara.Sjećam se da su mi u prethodnim postovima dosta pomogli
sim,darko,vlada...Pozzz
i dalje zadržava blokiranu(zatvorenu) bravicu.Možda bi mogao pomoći netko od elektroničara.Sjećam se da su mi u prethodnim postovima dosta pomogli
sim,darko,vlada...Pozzz
Pisao sam post u vrijeme dok sam primio post od sima,pa nisam mogao vidjeti.Mislim da sam našao rješenje u prvom odgovoru sima(primezona.ru),
gdje definira kod grešku sa 2 donje led diode kao uzročnika-upravo bravicu.Pošto sam očistio u bravici lamele ispod i iznad termoelementa,koje su posmeđile
od zagrijavanja,te naštelovao vijak što se nalazi ispod donje lamele termoelementa,nadam se da će sada mašina funkcionirati.Ako problem ostane,morat ću
nabaviti novu bravicu,jer sam sada uvjeren da je problem u njoj.Nakon montaže javim rezultat.
gdje definira kod grešku sa 2 donje led diode kao uzročnika-upravo bravicu.Pošto sam očistio u bravici lamele ispod i iznad termoelementa,koje su posmeđile
od zagrijavanja,te naštelovao vijak što se nalazi ispod donje lamele termoelementa,nadam se da će sada mašina funkcionirati.Ako problem ostane,morat ću
nabaviti novu bravicu,jer sam sada uvjeren da je problem u njoj.Nakon montaže javim rezultat.
Re: BOSCH Classixx 5-ne odradi program * REŠENO *
Najvjerojatnije sam rješio problem,jer nakon montaže elektronike i brave,mašina je odradila program,no,prema govoru mušterije,mašina je ponekad
odradila normalno,a nekad stala prije vremena.Znati će se točnije,kad odradi nekoliko pranja.Ipak smatram da je bilo do bravice,ali,kad se kroz
neko razdoblje pojavi isti problem,trebat će bravicu zamjeniti novom.Hvala na uspješnoj pomoći.Pozzz
odradila normalno,a nekad stala prije vremena.Znati će se točnije,kad odradi nekoliko pranja.Ipak smatram da je bilo do bravice,ali,kad se kroz
neko razdoblje pojavi isti problem,trebat će bravicu zamjeniti novom.Hvala na uspješnoj pomoći.Pozzz

-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 0 Odgovori
- 1148 Pregledano
-
Zadnji post napisao drago
15 Jun 2021, 12:43
-
- 8 Odgovori
- 2294 Pregledano
-
Zadnji post napisao orion52
25 Jan 2015, 16:44
-
-
CANDY Smart CTG1056 -ne odradi zadnju centrifugu
napisao orion52 » 12 Avg 2018, 12:16 » u VEŠ MAŠINE - 9 Odgovori
- 8245 Pregledano
-
Zadnji post napisao orion52
10 Sep 2019, 13:28
-
-
- 9 Odgovori
- 4132 Pregledano
-
Zadnji post napisao meta
21 Sep 2012, 22:29
-
-
LG WD1048NP ne zavrsava program do kraja(reseno)
napisao gelevski » 28 Feb 2013, 14:47 » u VEŠ MAŠINE - 2 Odgovori
- 1447 Pregledano
-
Zadnji post napisao gelevski
02 Mar 2013, 18:34
-
-
-
Indesit WITL62 ne prelazi na sledeci program(reseno)
napisao gelevski » 22 Mar 2013, 11:07 » u VEŠ MAŠINE - 7 Odgovori
- 1329 Pregledano
-
25 Mar 2013, 20:06
-
-
- 5 Odgovori
- 1176 Pregledano
-
Zadnji post napisao Hazbo
22 Avg 2013, 14:37
-
-
Indesit IWC5105(EU) ne prelazi na program ispiranje (RESENO)
napisao gelevski » 24 Feb 2014, 16:55 » u VEŠ MAŠINE - 5 Odgovori
- 1658 Pregledano
-
15 Mar 2014, 00:16
-