Kanalska Midea MOU24HN1 zaledi - REŠENO
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Kanalska Midea MOU24HN1 zaledi - REŠENO
Poštovani...
Problem sa mojom klimom je sledeći: po uključivanju grejanja, temperatura vazduha na izlazu iz kanala postigne i 30*C a zatim vremenom, postepeno počinje da opada,za pola satana 20*C-tak pa sve manje, posle dva sata 15*C i manje. Paralelno sa opadanjem temperature, raste količina leda na kondenzatoru spoljne jedinice a defrost se nikako ne uključuje. Spoljna temperatura je bila oko 1*C. Perdpostavljam da je problem u tome što se ne uključuje defrost, ni posle par sati takvog rada. Da li ga uljučuje sonda koja se nalazi na spoljnoj jedinici ? Hlađenje je bilo OK, tako da predpostavljam da je sa gasom sve u redu, klimu sam montirao proletos i protok vazduha je po propisu.
Problem sa mojom klimom je sledeći: po uključivanju grejanja, temperatura vazduha na izlazu iz kanala postigne i 30*C a zatim vremenom, postepeno počinje da opada,za pola satana 20*C-tak pa sve manje, posle dva sata 15*C i manje. Paralelno sa opadanjem temperature, raste količina leda na kondenzatoru spoljne jedinice a defrost se nikako ne uključuje. Spoljna temperatura je bila oko 1*C. Perdpostavljam da je problem u tome što se ne uključuje defrost, ni posle par sati takvog rada. Da li ga uljučuje sonda koja se nalazi na spoljnoj jedinici ? Hlađenje je bilo OK, tako da predpostavljam da je sa gasom sve u redu, klimu sam montirao proletos i protok vazduha je po propisu.
Zadnja izmena: MBS, dana 22 Nov 2011, 17:02, ukupno menjano 1 put.
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Re: Kanalska Midea MOU-24 HN1 zaledi
Ima li sonda na spoljnjoj jedinici ?
Ovih dana je vlažnost ogromna a temperatura niska i to je malo problematično.
Ovih dana je vlažnost ogromna a temperatura niska i to je malo problematično.
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
- Specialty: whitegoods
Re: Kanalska Midea MOU-24 HN1 zaledi
Prvi ti je post pa ću te za sada upozorit samo da pažljivo pročitaš to šta piše u crvenom okviru i da ispraviš oznaku modela onako kako se tamo traži,
Klima uređaj bi trebao na vanjskoj jedinici nakupiti samo naznaku leda i krenuti u otapanje. Ako to ne radi a ima sondu vani onda može biti do sonde. Ako nema sondu vani onda je otapanje vođeno algoritmom i tada najvjerojatnije fali plina.
Najlakše je prvo provjerit sondu (ako je ima) da je njen otpor u skladu s njenim podacima, a ako nema sondu, onda rekuperirati i izvagati plin pa ako ga fali, naći propuštanje i onda ponovo napuniti klimu na vagu.
Ova tvoja klima ima sondu od 10kΩ/25°C pa provjeri prvo nju. Najbolje bi bilo da je zamjeniš s onom od zraka pa vidiš ponašanje.
Klima uređaj bi trebao na vanjskoj jedinici nakupiti samo naznaku leda i krenuti u otapanje. Ako to ne radi a ima sondu vani onda može biti do sonde. Ako nema sondu vani onda je otapanje vođeno algoritmom i tada najvjerojatnije fali plina.
Najlakše je prvo provjerit sondu (ako je ima) da je njen otpor u skladu s njenim podacima, a ako nema sondu, onda rekuperirati i izvagati plin pa ako ga fali, naći propuštanje i onda ponovo napuniti klimu na vagu.
Ova tvoja klima ima sondu od 10kΩ/25°C pa provjeri prvo nju. Najbolje bi bilo da je zamjeniš s onom od zraka pa vidiš ponašanje.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
Re: Kanalska Midea MOU24HN1 zaledi
Hvala na sugestiji, ima sondu napolju, sutra ću je proveriti pa javljam ...
Pronašao sam sonde, jedna je uključena na pločicu a druga u red vezana sa još jednom sondom i nekim senzorom pritiska (po mom mišljenju). Obe se jedna do druge nalaze na donjem delu kondenzatora. Sa ove koja je vezana u red sa gore spomenutim senzorom i sondom, kontakti idu prema unutrašnjoj jedinici. Pri montaži neki Kinez je zavrnuo šaraf kroz kabel od te sonde,i prekinuo ga. To sam popravio i izmerio otpor koji je bio 13koma na jednoj i 14koma na drugoj sondi.
Sve sam vratio, pustio klimu i ponovo ista stvar. Ni posle par sati, mada je kondenzator skroz popunjen, defrost se ne uključuje. Temperaturu debele cevi nisam merio ali mi se čini da je poprilično topla. Kolika bi trebala da bude njena temperatura odmah tu kod ventila, probao bih sutra to da izmerim. Spoljna temperatura je 1C a vlažnost 70%.
Sve sam vratio, pustio klimu i ponovo ista stvar. Ni posle par sati, mada je kondenzator skroz popunjen, defrost se ne uključuje. Temperaturu debele cevi nisam merio ali mi se čini da je poprilično topla. Kolika bi trebala da bude njena temperatura odmah tu kod ventila, probao bih sutra to da izmerim. Spoljna temperatura je 1C a vlažnost 70%.
Zadnja izmena: MBS, dana 23 Nov 2011, 22:30, ukupno menjano 3 puta.
- Stolle
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
Ako želite da prikačite jedan ili više fajlova unesite detalje ispod. Prilog zapakovan u ZIP ili RAR max-50MB po fajlu, Slika u .jpeg formatu (1600x1200)max-400KB
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
- frigoservisbata
- bela tehnika
Na inverterima ne moze da se meri tako temperatura,a ni pritisak.Nego ovu tvoju pricu treba krenuti malo drugacije.Da li je prilikom montaze vakumiran sistem?Da li je dodavan rashladni gas?To sto je kabal od sonde bio u prekidu ili u kratkom spoju,trebalo je da pokazuje neku gresku na klimi!Meni je tu svasta nesto cudno a jako je tesko da iz ove perspektive(kucne fotelje) damo tacan odgovor.Ja sumnjam na svasta al sta vredi.Zovi ovlasceni servis da ti pogleda tu klimu.
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
- frigoservisbata
- bela tehnika
Izmeri koliki je pritisak gasa kada radi na grejanju.Ako imas sav potreban alat to mozes da uradis,a samim tim na manometrima imas i temperaturu u odnosu na pritisak te ce ti biti jasnije sta se desava.Kazem ti opet da je tesko ovako iz fotelje bolje odgovoriti.Ako nemas manometre za R410 a, nemoj meriti nista,da ne nastradas!Evo procitaj ovu temu,mozda ce da ti koristi...viewtopic.php?f=117&t=14354
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
- Specialty: whitegoods
Sad je jasno gdje je korijen problema!Klima je stigla sa rasparenom elektronikom, pa sam u saradnji sa predloženim ovlašćenim servisom - od strane prodavca, zamenio PCB unutrašnje jedinice i pustio u rad.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
Jasno je i meni gde je koren, ali ja bih ga da iščupam i rešim ga se ... Od prodavca a i ovlašćenog servisa nema nikakve koristi, daleko su,i ne zainteresovani da reše problem ... Nadam se da će moje polu znanje prerasti u znanje - jednog dana, niko se nije naučen rodio ...
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Ako ne ide u defrost uopšte postoji mogućnost da je problem u elektronici . Ipak potraži od prodavca i uvoznika pomoć tj. drugu elektroniku.
Kanalska Midea MOU24HN1 zaledi REŠENO
Popravio sam oštećen kabel sa sonde. Dodatno sam povezao izolovanom cevi f 152mm izlaz i ulaz na unutrašnjoj jedinici. Sad radi odlično
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Inventor RDI60 kanalska klima kod greške E7-RESENO
napisao meto981 » 23 Mar 2012, 13:36 » u KLIMA UREĐAJI - 12 Odgovori
- 7780 Pregledano
-
Zadnji post napisao goranfri
04 Apr 2012, 18:33
-
-
- 8 Odgovori
- 1596 Pregledano
-
Zadnji post napisao hari era servis
10 Avg 2009, 22:20
-
-
Re: Klima NEO ACSHL12 FA2 zaledi se usis RESENO
napisao miki_te » 29 Mar 2010, 15:25 » u KLIMA UREĐAJI - 39 Odgovori
- 11322 Pregledano
-
Zadnji post napisao milan
01 Avg 2011, 13:28
-
-
- 2 Odgovori
- 2663 Pregledano
-
Zadnji post napisao ziva
05 Sep 2007, 13:33
-
-
MIDEA CSU12 HHAA/RHAB (problem daljinac)( RESENO)
napisao Japanac » 23 Jun 2009, 11:55 » u KLIMA UREĐAJI - 23 Odgovori
- 3826 Pregledano
-
Zadnji post napisao Japanac
10 Jul 2009, 21:33
-
-
-
Midea MSB12HR blinkaju lampice on/off i pre def (REŠENO)
napisao Milos1986 » 08 Feb 2011, 23:03 » u KLIMA UREĐAJI - 13 Odgovori
- 9370 Pregledano
-
Zadnji post napisao Miki_R
26 Avg 2011, 19:24
-
-
- 26 Odgovori
- 8184 Pregledano
-
Zadnji post napisao Miki_R
22 Avg 2011, 22:00