Toshiba dualka RASM18GACVE
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Toshiba dualka RASM18GACVE
A unutarnja jedinica : RAS-M13KCV-E
ventilator radi svijetli zelena kao da je ok ali ne hladi ništa,
kod vanjske na servisnom ventilu nešto ima tlaka ali ni blizu koliko treba kad radi B jedinica koja je ok ,
kad se isključi ide u vakuum
B unutarnja jedinica RAS-M10SKCV-E
radi ok
na servisnom ventilu isparavanje normalno,
ventilator radi svijetli zelena kao da je ok ali ne hladi ništa,
kod vanjske na servisnom ventilu nešto ima tlaka ali ni blizu koliko treba kad radi B jedinica koja je ok ,
B unutarnja jedinica RAS-M10SKCV-E
radi ok
na servisnom ventilu isparavanje normalno,
- sfar
- _
- Warranty service: u mirovini
- Specialty: consumer
Re: Toshiba dualka RASM18GACVE
provjeri količinu plina i objasni da li radi kompresor kad uključiš jedinicu A.
radi kompresor,
smatrao sam da to nije potrebno naglasiti jer radi B jedinica ok , a to sam spomenuo,
da pretpostavljam i ja da fali plina jedino što me buni je zašto onda ne radi A jedinica sama kad je ona uključena a B jedinica isključena,
tada je isti slučaj kao da je sve isključeno odnosno radi unutarnja -A jedinica ali ne hladi i kompresor ne radi u tom slučaju,
a to me upučuje da bi mogla biti greška na unutarnjoj elektronici ili na elektronici vanjske da ne daje kompresoru uvjet da se uključi za protok plina samo kroz A jedinicu
smatrao sam da to nije potrebno naglasiti jer radi B jedinica ok , a to sam spomenuo,
da pretpostavljam i ja da fali plina jedino što me buni je zašto onda ne radi A jedinica sama kad je ona uključena a B jedinica isključena,
tada je isti slučaj kao da je sve isključeno odnosno radi unutarnja -A jedinica ali ne hladi i kompresor ne radi u tom slučaju,
a to me upučuje da bi mogla biti greška na unutarnjoj elektronici ili na elektronici vanjske da ne daje kompresoru uvjet da se uključi za protok plina samo kroz A jedinicu
- dejan-dexi
- bela tehnika
- Contact person: Dejan Matejić
- Specialty: whitegoods
Da li je ikada to radilo kako treba ?
Drugo, vidi sa gasom kako stoji sistem?
Drugo, vidi sa gasom kako stoji sistem?
ne znam
naj gora varijanta, tuđa reklamacija
prije kemijanja sam mislio da je pametno ovdje postati možda neko ima iskustva i voljan je pomoči u nevolji
ako ne da rezultata onda krečem u operaciju miki maus
naj gora varijanta, tuđa reklamacija
prije kemijanja sam mislio da je pametno ovdje postati možda neko ima iskustva i voljan je pomoči u nevolji
ako ne da rezultata onda krečem u operaciju miki maus
- dejan-dexi
- bela tehnika
- Contact person: Dejan Matejić
Moze li pomoci
ovo
ovo
hvala,
to bi moralo pomoći, ima opis detekcije preko daljinca,
ako nitko s tim nema iskustva, izgleda da ću ja morati odvojiti malo više vremena,
na kraju ču naravno postati rezultate
p s ostavili su stare instalacije a bio je R22 , to bi mogao biti problem
to bi moralo pomoći, ima opis detekcije preko daljinca,
ako nitko s tim nema iskustva, izgleda da ću ja morati odvojiti malo više vremena,
na kraju ču naravno postati rezultate
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
To ne bi trebao biti problem ako zaostalog mineralnog ulja ima ukupno manje od 5%.letro je napisao:
Ja sam postavio nekoliko klima na stare cijevi ali nakon ispiranja sa tekućim R22, i nije bilo nikakvih problema.
Probaj napraviti kako sam već opisao na newsima pa ćeš biti malo bliže uzroku.
Isključi cijelu klimu iz struje na 5min i više, da se elektronski ekspanzijski ventili resetiraju pa probaj opet. Pažljivo slušaj na vanjskoj jedinici dali motori oba ventila klikću. Kod reseta, ventil prvo ide u krajnji položaj a onda se postavlja u zadani položaj i moraš čuti to kliktanje na obje jedinice i to da je otprilike jednake dužine.
Ako nema promjene, zamjeni mjesta jackova na pločici i motora elektronskih ekspanzijski ventila i vidi dali se zamjenom motora problem seli sa jedinice na jedinicu. Ako da, onda je do motora, a ako ne, onda može biti do elektronike ali i do mehanike elektronskog ekspanzionog ventila.
Za ispitivanje motora ventila, ako do toga dođe, postavi post na Fanzi.
Ali, prije svega, ja bi prvo, rekuperirao i izvagao plin zatečen u klimi i onda napunio novi na vagu po specifikaciji.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 16 Odgovori
- 3937 Pregledano
-
Zadnji post napisao Gego
15 Mar 2012, 00:10