Gorenje B7500E - opruga pukla?

Ovaj deo foruma je namenjen potrošačima, gde mogu postavljati pitanja vezana za korišćenje aparata ili potražiti informaciju o servisnim centrima. Morate biti registrovani da bi mogli pisati u forumu.
HOME -- SERVISERI -- EXPERT-TEAM

Urednici: goranfri,nike

Pravila foruma
Morate biti registrovani da bi pisali u forumu. REGISTRACIJA
U slučaju da želite kontaktirati administratora molimo da to učinite na sledećem linku KONTAKT
toni8
_
_
Specialty: whitegoods

Gorenje B7500E - opruga pukla?

Post napisao toni8 » 16 Jan 2026, 12:33

Imam Gorenje EVP443-544M B7500E 153867 rernu.
Stara je oko 16 godina.

Radi i peče, no danas kada sam otvarao vrata čulo se nešto glasno i sada vrata "padaju". Prije toga je lagano oslabilo.
Doduše, kada ih idem zatvarati, zadnjih 10cm opruga ili nešto ih gura jako prema gore (ostaju zatvorena), ali ispod te razine padaju i dosta su teška.

Da li je uopće isplativo i lagano mijenjati tu oprugu, skužio sam kako skinuti vrata (našao video, ima mali zubić koji dignem gore pa zatvaram vrata). Koliko vremena bi oduzelo?

Ovo je neki servisni manual s oznakom.
https://remochka.ru/images/model/14/shema/77854.PDF

Da li je samo jedna opruga pukla po opisu, da li je npr lijeva za zatvaranje, desna za otvaranje?
Koji je postupak zamjene, sve živo moram rastavljati?

Servis mi nudi oprugu 166667, 15€ komad.

slika

A 200€ je nova s 5g jamstva.

jaro
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: jaro
Specialty: whitegoods

Re: Gorenje B7500E - opruga pukla?

Post napisao jaro » 16 Jan 2026, 12:39

Pukla šarka, menjaju se obe!
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!

Kole
_
_

Post napisao Kole » 16 Jan 2026, 13:54

Ako hoćeš sve da bude kako treba i onako tip-top, onda kupi šarke i zameni. To će da košta 30 eura.

A možeš da popraviš i onako partizanski. Tu imaš dve mogućnosti - da upotrebiš one magnete za vrata od ormana ako može negde da se uklopi da nabudžiš da to drži vrata.

A može i rajber - probušiš rupu na onom delu lima tačno iznad vrata od rerne i ušrafiš ga i kad zatvoriš vrata spustiš rajber i on ih drži. Ja sam tako napravio u selu kad mi je pukla šarka na vratima rerne od šporeta na loženje (smederevca).

Tako isto može da se napravi i sa frižiderima i zamrzivačima koji nemaju magnetsku gumu na vratima, nego se zatvaraju na bravicu, kada im bravica pukne.

vlada69
gx
gx
Contact person: Vlada
Specialty: tv-multimedia

Post napisao vlada69 » 16 Jan 2026, 14:42

Viđao sam ja i da podboče vrata sa oklagijom , letvom , štapom , samo nije to rešenje.To je cena (oko 15€) i po radnjama koje prodaju rezervne delove , ne znam da li ćeš naći jeftinije.
Screenshot_2026-01-16-14-39-00-816_com.android.chrome_copy_1065x1091.jpg

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “POMOĆ KRAJNJIM KORISNICIMA APARATA”