PROIZVOĐAČ: CROWN
MODEL: 29SF08
MODEL DODATNO:(opcionalno)
EKRAN: (oznake na ekranu)
CHASSIS: 5800A5P19001
CHASSIS: (oznaka šasije, ako niste sigurni koja je prava oznaka onda popišite sve koje nađete, a odvojte ih jednim razmakom)
SMPS (mreža):STRW6556A pozicija IC601
MCU (procesor): TDA9363PSN35
VERTIKALA : TDA4863Aj
FBT(vn trafo): BSC27N2289
TUNER:
SIMPTOMI: OstWest problem
OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE: TV mi je dosao u servis sa kvarom da nece da startuje i da nesto puca iz njega. VN trafo je varnicio i bilo je losih elektrolitskih kondenzatora u mrezi i horizontali. Posle zamene VN trafoa (polovan ali majstor koji mi je prodao trafo kaze da je OK) i svih elektrolitskih kondenzatora u mrezi i horizontali TV je proradio medjutim sa leve strane ekrana ima ,,jastuk,, OstWest problem dok je sa desne strane slika OK. Kada TV nema prikljucenu antenu ili skart AV OstWest se ne vidi. Zamenio sam sve cetiri zavojnice (imam drugu istu sasiju koja je ispravna) na pozicijama L440, L430, L431, L432 i dve velike diode na pozicijama D430 i D431, zamenjen i tranzistor na poziciji Q440 ali problem sa OW ostaje i dalje isti. Ne vidim gde je smesteno kolo za OstWest na ovoj sasiji i koje napone da ispratim jos pa mi je svaka pomoc dobrodosla. Semu imam ali osciloskop nemam.
Kod: Označi sve
http://www.dodaj.rs/f/3F/n5/1CYGHOt0/1/sema-za-tv-crown.jpg