TV Crown 29SF08 OstWest problem (RESENO)

problemi , kvarovi , sheme upload/download popravka CRT televizora
HOME -- SERVISERI -- EXPERT-TEAM -- DALJINSKI

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.

HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Ribery
gx
gx
Contact person: Darko
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

TV Crown 29SF08 OstWest problem (RESENO)

Post napisao Ribery » 09 Avg 2013, 17:27

CRT TV
PROIZVOĐAČ: CROWN
MODEL: 29SF08
MODEL DODATNO:(opcionalno)
EKRAN: (oznake na ekranu)
CHASSIS: 5800A5P19001
CHASSIS: (oznaka šasije, ako niste sigurni koja je prava oznaka onda popišite sve koje nađete, a odvojte ih jednim razmakom)
SMPS (mreža):STRW6556A pozicija IC601
MCU (procesor): TDA9363PSN35
VERTIKALA : TDA4863Aj
FBT(vn trafo): BSC27N2289
TUNER:
SIMPTOMI: OstWest problem
OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE: TV mi je dosao u servis sa kvarom da nece da startuje i da nesto puca iz njega. VN trafo je varnicio i bilo je losih elektrolitskih kondenzatora u mrezi i horizontali. Posle zamene VN trafoa (polovan ali majstor koji mi je prodao trafo kaze da je OK) i svih elektrolitskih kondenzatora u mrezi i horizontali TV je proradio medjutim sa leve strane ekrana ima ,,jastuk,, OstWest problem dok je sa desne strane slika OK. Kada TV nema prikljucenu antenu ili skart AV OstWest se ne vidi. Zamenio sam sve cetiri zavojnice (imam drugu istu sasiju koja je ispravna) na pozicijama L440, L430, L431, L432 i dve velike diode na pozicijama D430 i D431, zamenjen i tranzistor na poziciji Q440 ali problem sa OW ostaje i dalje isti. Ne vidim gde je smesteno kolo za OstWest na ovoj sasiji i koje napone da ispratim jos pa mi je svaka pomoc dobrodosla. Semu imam ali osciloskop nemam.

Kod: Označi sve

http://www.dodaj.rs/f/3F/n5/1CYGHOt0/1/sema-za-tv-crown.jpg
Zadnja izmena: Ribery, dana 10 Avg 2013, 17:12, ukupno menjano 1 put.
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

alexa_pg
Site Admin
Site Admin

Re: TV Crown 29SF08 OstWest problem

Post napisao alexa_pg » 09 Avg 2013, 20:05

Ovdje se izlaznim tranzistorom za O-W (Q440) upravlja direktno iz procesora TDA93xx
Moguce je da ne valja procesor. Medjutim kako je izoblicenje slike samo sa jedne strane mislim da je neispravan taj novi trafo.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"

Ribery
gx
gx
Contact person: Darko
Kontakt:

Re: TV Crown 29SF08 OstWest problem

Post napisao Ribery » 09 Avg 2013, 20:32

Vrlo je moguce da si upravu jer je izoblicenje samo sa jedne strane. Trafo koji sam kupio je polovan sa neke sasije ali nisu bas sve brojke iste (nije originalan trafo nego neka zamena). Imam u servisu originalan trafo ali on je samo za probe posto je krpljen ali je skroz OK pa cemo drugar i ja sutra detaljno pregledati sta se desava. Alexa hvala jos jednom na pomoci :pivopije:
.....
pak je VN trafo u pitanju (koji sam kupio polovan od ucitelja) kao sto kaze kolega Aleksa. Imam u servisu VN trafo originalan i krpljen ali ispravan samo za probu. Sada jos samo da nadjem taj trafo :(.........
Zadnja izmena: alexa_pg, dana 13 svi 2014, 23:53, ukupno menjano 1 put.
Razlog: spojena dva uzastopna posta
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje CRT Televizora”