Samsung AQ12FEN,višak gasa... REŠENO
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Samsung AQ12FEN,višak gasa... REŠENO
Juče sam kupio za sebe klimu Samsung AQ12FEN i ugradio je kod sebe (ledja o ledja), sa oko 1 m duzinom cevi.
Po pustanju u rad pri spoljnjoj temperaturi od 30 celzijusa tačka iparavanja u klimi je bila +11 celzijusa. Trebam li da ispustim gas ili ne, i dali postoji neki problem u klimi se desilo da sistem fabrički ima višak gasa?
Pozdrav
Po pustanju u rad pri spoljnjoj temperaturi od 30 celzijusa tačka iparavanja u klimi je bila +11 celzijusa. Trebam li da ispustim gas ili ne, i dali postoji neki problem u klimi se desilo da sistem fabrički ima višak gasa?
Pozdrav
Zadnja izmena: darkos, dana 06 Sep 2009, 10:21, ukupno menjano 1 put.
-
- Preminuo
- Contact person: Damir
- Specialty: whitegoods
Re: Samsung AQ12FEN
Dali si vakumirao sistem, nakon spajanja cevi?
Ne, ispustio sam malo gasa prilikom puštanja gasa
-
- Preminuo
- Contact person: Damir
viewtopic.php?p=101272#p101272
Da nisi ocitavao vrednosti na skali za drugi freon od onog koji je u klimi, mozda? Kod mene na manometru postoje skale za R134a, R22, R404a, R407c, mozda je doslo do greske pri ocitavanju, pogresna skala, a ono sve u redu.
Da nisi ocitavao vrednosti na skali za drugi freon od onog koji je u klimi, mozda? Kod mene na manometru postoje skale za R134a, R22, R404a, R407c, mozda je doslo do greske pri ocitavanju, pogresna skala, a ono sve u redu.
-
- bela tehnika
- Contact person: Vladimir
Re: Samsung AQ12FEN,višak gasa...
Na dve klime Samsungove sam imao isti problem...ispustio sam gas na i dobro rade..evo vec dva meseca rade bez problema..nisu me zvali da klima nece da radi...Samsung vise nije sto je bio! Moguce da su u jednoj seriji pogresili u punjenju i napunili za neki drugi model
Koliko vremenski si pratio manometre ?
.Treba ti najmanje 15-20 minuta rada kompresora pa da onda ocitas pravo stanje,pozzz

Drzao sam manometre 45 minuta neprekidno u tom vremenu je radio kompresor. Pocetna tacka isparenja je bila +10 da bi se posle 10 tak minuta popela na +11 i tako ostala sledecih pola sata.
Juče se ponovilo isto, drzala je +10 pola sata bez promene, pri temperaturi 28 C. Ispustio sam gas na +5, i ona je nastavila sa radom na toj tački isparenja. Sad nisam siguran kolika bi korektna tačka isparenja trebala biti i pri kojoj spoljnjoj temperaturi. Takav bi mi savet trebao ukoliko je moguće da je dovedem na pravu tačku isparenja i ne brinem. Ukoliko je moguće ovde ili ma PM
Hvala
Juče se ponovilo isto, drzala je +10 pola sata bez promene, pri temperaturi 28 C. Ispustio sam gas na +5, i ona je nastavila sa radom na toj tački isparenja. Sad nisam siguran kolika bi korektna tačka isparenja trebala biti i pri kojoj spoljnjoj temperaturi. Takav bi mi savet trebao ukoliko je moguće da je dovedem na pravu tačku isparenja i ne brinem. Ukoliko je moguće ovde ili ma PM
Hvala
-
- bela tehnika
- Contact person: Vladimir
Na temperaturi od 28°C mogo si slobodno sustiti na +3°C temperaturu isparavanja...uvek gledam da su mi usisna i potisna cev priblizne temperature...to mi je pokazatelj da ceo isparivac hladi
Hvala druze, prekontrolisacu tacku isparenja u narednim danima
Pozdrav nisam profesionalac ako gresim neka me neko ispravi
Juče sam kupio za sebe klimu Samsung AQ12FEN i ugradio je kod sebe (ledja o ledja), sa oko 1 m duzinom cevi.
U uputstvu ti pise za koliko je metara instalacije predvidjena klima nekada treba dodavati nekada prazniti a nekada stigne i bez gasa u tvom slucaju treba ispusti
Ja to ovako radim posle montaze i vakumiranja naravno prikacena mi je vakum pumpa manometri i boca sa freonom sve odma pripremnjeno ujedno i vakumirano... na unutrusnju jedinicu kada skines plastiku sa filterom masku imas dva senzora jedan je za merenje temperature u prostoriji a drugi je na isparivacu na onim cevcicama bakarnim tacno na polovini isparivaca e na njega zakacim jedan digitalni termometar i pratim temperaturu verovatno ce ti biti visoka (15 stepeni na primer) polako ispustaj gas do nekih 5 stepeni naravno klima radi nekih 15 min 20min ventilator na velikoj brzini napolju prati manometar klime rade od -5 do +5 step isparenja . verovatno ce ti biti oko +2.0.-2 zavisi od uredjaja mozda vise mozda manje igraj se
U uputstvu ti pise za koliko je metara instalacije predvidjena klima nekada treba dodavati nekada prazniti a nekada stigne i bez gasa u tvom slucaju treba ispusti
Ja to ovako radim posle montaze i vakumiranja naravno prikacena mi je vakum pumpa manometri i boca sa freonom sve odma pripremnjeno ujedno i vakumirano... na unutrusnju jedinicu kada skines plastiku sa filterom masku imas dva senzora jedan je za merenje temperature u prostoriji a drugi je na isparivacu na onim cevcicama bakarnim tacno na polovini isparivaca e na njega zakacim jedan digitalni termometar i pratim temperaturu verovatno ce ti biti visoka (15 stepeni na primer) polako ispustaj gas do nekih 5 stepeni naravno klima radi nekih 15 min 20min ventilator na velikoj brzini napolju prati manometar klime rade od -5 do +5 step isparenja . verovatno ce ti biti oko +2.0.-2 zavisi od uredjaja mozda vise mozda manje igraj se
nema tu igranja.isprazni sav freon i napuni je gramski koliko treba i to je sva mudrolija.ako i tad ne bude radila kako treba onda je nesto drugo u pitanju.
Nije bas ni to igranje treba i to podesiti kao sto sam opisao ..... ja sam imao housel 18 punio sam gramski kao sto je i napisano na njoj jako je lose radila sa tom fabrickom gramazom katastrofa prepunjena verovatno da i nije 18 al ajde ... podesio sam je na moj nacin radi perfekt vec 4 godine nista nisam radio samo cistim dva puta godisnje jer radi u diskoteci kaficu ima ih 6 komada od tih je i taj housel sto sam punio ispocetka jer je izasao freon lose pertlovanje
-
- _
Da li si siguran da gas R 22.Da nije R 410 ili 407c.R 407 c ima tacku isparavanja oko 8ba sto bi odgovaralo tvojih 11 na 30 stepeni.Pozdrav
Da u pitanju je R22, 407c ima tačku isparenja približno istu sa R22
Problem je kod mene rešen, ipak se radilo o višku gasa u spoljnjoj jedinici, klima radi odlično
Pozdrav
Problem je kod mene rešen, ipak se radilo o višku gasa u spoljnjoj jedinici, klima radi odlično
Pozdrav
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 1 Odgovori
- 2115 Pregledano
-
Zadnji post napisao jokas
12 Jan 2020, 11:52