Indesit CA238 frižider/zamrzivač(RIJEŠENO)

Forum za frižidere i zamrzivače.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
euroelektronik
_
_
Contact person: maks

Indesit CA238 frižider/zamrzivač(RIJEŠENO)

Post napisao euroelektronik » 06 Nov 2009, 20:57

pozdravljam organizatore ovog foruma kao i sve kolege i učesnike u ovom projektu.
Moj problem na ovoj kombinaciji je u tome što zamrzivač radi odlično a frižider ne radigotovo nikako
Ova kombinacija koristi jedan kompresor, frižiderski dio koristi dozirni ventil koji treba da se uključuje
da bi frižider radio ,medjutim on se rijetko kad uključi .Sve sam prekontrolisao na elektronskoj ploči sonde
potenciometre baš sve i došao do zaključka da mi greška dolazi iz eproma 93c86 pa s obzirom da je na ovom dijelu
zabranjeno postavljanje dampova molio bih nekog od kolega da mi odgovori na koji način mogu da dodjem do dampa

Indesit ca238 frižier/hladnjak
93c86 eprom
COP8ACC5 28N8CJS-procesor
Unaprijed hvala!
Zadnja izmena: euroelektronik, dana 18 Nov 2009, 17:01, ukupno menjano 1 put.

milan
Preminuo
Specialty: tv-multimedia

Re: Indesit CA 238 frižider/zamrzivač

Post napisao milan » 07 Nov 2009, 07:39

euroelektronik
_
_

Re: Indesit CA 238 frižider/zamrzivač

Post napisao euroelektronik » 07 Nov 2009, 15:20

Probao sam ovaj damp medjutim nije odgovarajući:
ne može da krene kompresor ni za 15 minuta(inače u programu postoji zadrška od 5-6 minuta)
-ne pali crvenu led od alarma
-ne reaguje dugme frost(žuta led)

ponovo na isti eprom snimim onaj program koji je već bio u njemu i sve radi kao i prije tako da
i dalje mi frižider ne radi pa ako neko ima još koji damp za ovaj modelmolio bih da mi pošalje

euroelektronik
_
_

Re: Indesit CA238 frižider/zamrzivač(riješeno)

Post napisao euroelektronik » 18 Nov 2009, 17:00

To je to damp koji mi je poslao honorarac funkcioniše za ovaj model,zahvaljujem se honorarcu.
Nisam bio u prilici odmah da odgovorim pozdrav!

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI”