Zanima me da li može da se stavi klasičan alu pljosnati isparivač 220x43cm za ove starije ili alu cevi,jer sam negde čuo da ne može jer je problem u kapilari i zapremini,tj. površini isparivača?
Problem sa zamrzivačem Zanussi na R600
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
-
Dalibor Niš
- _

- Warranty service: Midea Korel
- Contact person: Dalibor
Problem sa zamrzivačem Zanussi na R600
Posto sam nov na polju uređaja koji rade na R600a a polako se upuštam u popravku istih,hteo bih da Vas pitam za problem. U pitanju je zamrzivač Zanussi 410l koji radi na R600a i pusta gas u isparivaču.
Zanima me da li može da se stavi klasičan alu pljosnati isparivač 220x43cm za ove starije ili alu cevi,jer sam negde čuo da ne može jer je problem u kapilari i zapremini,tj. površini isparivača?
- goranfri
- bela tehnika

- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Re: Problem sa zamrzivačem Zanussi na R600
Moze i ne moze. Taj isparivac nije pravljen za rad sa R600 ali moze da se doradi.
Ne bi bilo lose da se malo zabavis teorijom hladjenja i proracunom kapilarnih cevi.
Nekako se odjednom pojavilo mnogo montazera klima uredjaja u opravci rashladne tehnike.
Da me ne shvatis pogresno ali i ti i dosta drugih ovde na forumu mnogo toga ste preskocili i to se odmah vidi po pitanjima koje postavljate.
Isparenje 0 bara , sta to znaci ?
Morate da se malo edukujete jer busenje zidova je jedno a hladnjenje nesto drugo.
I nemoj sada da se naljutis vec google i knjige i napred.
Ne bi bilo lose da se malo zabavis teorijom hladjenja i proracunom kapilarnih cevi.
Nekako se odjednom pojavilo mnogo montazera klima uredjaja u opravci rashladne tehnike.
Da me ne shvatis pogresno ali i ti i dosta drugih ovde na forumu mnogo toga ste preskocili i to se odmah vidi po pitanjima koje postavljate.
Isparenje 0 bara , sta to znaci ?
Morate da se malo edukujete jer busenje zidova je jedno a hladnjenje nesto drugo.
I nemoj sada da se naljutis vec google i knjige i napred.
-
Honorarac
- Preminuo
- Contact person: Damir
- Specialty: whitegoods
Proracun kapilare
viewtopic.php?p=100012#p100012
viewtopic.php?p=100012#p100012
-
Dalibor Niš
- _

- Warranty service: Midea Korel
- Contact person: Dalibor
Taman posla Gorane da se naljutim. Naravno da smo mi mladji ovde da nesto naucimo.
Inace ja nisam klimadzija jer sam zavrsio Nikolu Teslu u Niš-u, smer rashladni i termički uredjaji,samo je problem sto tada jos nisu postojali uredjaji na R600,a u knjigama za rashladne uređaje koje ja imam ne pise ništa o tome. Možda nisi pročito moj prethodni post do kraja ali tamo lepo pise da je napravljena štamparska greska
i da je pritisak o bara sto je jednako isparenju od-30.
Hvala Honorarcu.
Inace ja nisam klimadzija jer sam zavrsio Nikolu Teslu u Niš-u, smer rashladni i termički uredjaji,samo je problem sto tada jos nisu postojali uredjaji na R600,a u knjigama za rashladne uređaje koje ja imam ne pise ništa o tome. Možda nisi pročito moj prethodni post do kraja ali tamo lepo pise da je napravljena štamparska greska
Hvala Honorarcu.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Problem sa zamrzivacem prilikom zamene isparivaca (REŠEN)
napisao Dalibor Niš » 24 Nov 2009, 15:34 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 9 Odgovori
- 2352 Pregledano
-
Zadnji post napisao JaroslavBires
25 Nov 2009, 21:34
-
-
-
Zamena kompresora za R600 (REŠENO)
napisao frigomonts » 09 Apr 2012, 10:17 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 6 Odgovori
- 3635 Pregledano
-
Zadnji post napisao hagula
30 Sep 2012, 02:20
-
-
- 3 Odgovori
- 1186 Pregledano
-
Zadnji post napisao nike
06 Dec 2013, 20:15
-
-
Obodin 310l slabo hladi... r12- r134a r600 - REŠENO
napisao ledinci » 28 Jun 2016, 19:34 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 7 Odgovori
- 3719 Pregledano
-
Zadnji post napisao nike
14 Jul 2016, 08:47
-
-
-
Zamrzivač Zanussi ZFU319EW problem tokom pokretanja kompresora
napisao nikolaj » 18 Feb 2024, 15:27 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 4 Odgovori
- 1453 Pregledano
-
Zadnji post napisao nikolaj
01 Mar 2024, 15:53
-
-
- 4 Odgovori
- 1251 Pregledano
-
Zadnji post napisao fejo
30 Jul 2010, 16:43
-
-
Kučni frizider ZANUSSI ZD22/6R ZLRF280 kombinovani
napisao nizak pritisak » 23 Jun 2011, 12:16 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 11 Odgovori
- 3078 Pregledano
-
Zadnji post napisao nizak pritisak
29 Jun 2011, 19:54
-
-
- 13 Odgovori
- 3876 Pregledano
-
Zadnji post napisao nike
20 Sep 2019, 10:43