TV Philips 25GR5760 G110 trafo
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
-
- bela tehnika
- Contact person: Ivan
- Specialty: whitegoods
TV Philips 25GR5760 G110 trafo
Ovo je TV jednog drugara, star 10ak god, ekran mi izgleda da je 54cm. Bio mu je neki majstor (trebalo bi da je ozbiljan po priči drugih) i konstatovao kvar VN trafoa ali nije mogao da ga nabavi. Ima li ko u BG da ima taj trafo (pretpostavljam polovan), pa da mu donesemo TV na popravku? Ako treba otvorićemo TV za dodatne podatke, za sada imam samo brojeve sa spoljne nalepnice:
388753
AGO18941
25GR5760/30B
388753
AGO18941
25GR5760/30B
Zadnja izmena: IvanBG, dana 16 Jan 2010, 01:46, ukupno menjano 1 put.
- Stolle
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
Re: TV Philips AGO18941 trafo
Tačno!
25GR5760
FAT30166=482214010384= HR6213
25GR5760
FAT30166=482214010384= HR6213
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
- krllebg
- ___
- Warranty service: DeGermany
- Specialty: tv
- Kontakt:
evo imas dovoljno podataka koji je trafo,dalj taj majstor moze sam da trazi i nabavlja gde ga ima ... nije problem da se nadje za Philips.
Daj ove informacije tom majstoru koji je poceo da radi TV i sa tvoje strane si uradio sve koliko si mogao.Ostalo zavisi od njega,ako je voljan da ga zavrsi.
Daj ove informacije tom majstoru koji je poceo da radi TV i sa tvoje strane si uradio sve koliko si mogao.Ostalo zavisi od njega,ako je voljan da ga zavrsi.
... Here lies a man whom is little known !!!
-
- bela tehnika
Fala ljudi!
Koliko sam ja razumeo, taj majstor baš nešto i nije bio voljan da to završi, ili je možda drugaru dao previsoku cenu pa ovaj ne želi da radi kod njega. Nisam se raspitivao o tim detaljima, videh da mu TV stoji sa strane pa reko' daj da pomognem.
Znači, ima da se nađe nov trafo, ili mislite da naći polovan nije problem? Koliko uopšte košta takva popravka (ako je zaista kvar do toga)? Krlle, ako si raspoložen, da ga nosimo kod tebe, pa da ga radiš kad imaš vremena? Nije hitno...
poz!

Koliko sam ja razumeo, taj majstor baš nešto i nije bio voljan da to završi, ili je možda drugaru dao previsoku cenu pa ovaj ne želi da radi kod njega. Nisam se raspitivao o tim detaljima, videh da mu TV stoji sa strane pa reko' daj da pomognem.
Znači, ima da se nađe nov trafo, ili mislite da naći polovan nije problem? Koliko uopšte košta takva popravka (ako je zaista kvar do toga)? Krlle, ako si raspoložen, da ga nosimo kod tebe, pa da ga radiš kad imaš vremena? Nije hitno...
poz!

- krllebg
- ___
- Warranty service: DeGermany
- Specialty: tv
- Kontakt:
Nemoj brale molim te,nezelim da pravim guzvu ,da me nashatis pogresno,neznam posto je trafo i koliko je trazio doticni majstor da to opravi.Ali posto smo sad nacisto koji je to trafo,moze da ga nadje vrlo lako i to zavrsi,ako je dobro konstatovao kvar.Da se nemesam.Drugo 06.08.idem na odmor,netreba mi sad bilo kakva guzva,hocu da odem na odmor i da nemislim o nekom Philipsu i trafou,i strankama i kojekakvim stvarima ... kapiras.Neka ga zavrsi taj sto je poceo ,ako hoce.
Drugo,ako je naplatio pregled aparata,konstataciju kvara - sad je u obavezi da zavrsi jer imas info koji je to deo.
Drugo,ako je naplatio pregled aparata,konstataciju kvara - sad je u obavezi da zavrsi jer imas info koji je to deo.
... Here lies a man whom is little known !!!
-
- bela tehnika
Ma kapiram, ni meni se ovih dana ne radi, a još manje volim da nastavljam po tuđim dijagnozama... 
Videćemo mi da nabavimo taj trafo, kad već nije problem kako kažeš, pa nek taj koji je počeo i završava...
Poz!

Videćemo mi da nabavimo taj trafo, kad već nije problem kako kažeš, pa nek taj koji je počeo i završava...
Poz!

-
- bela tehnika
E, pa pošto ovaj serviser nije hteo da nastavlja rad na ovom TV-u, isti sad ide na otpis: tj, kod mene u radionicu, pa ću ja malo da preispitam tu dijagnozu lošeg trafoa (čim budem imao vremena). Inače, onog HR6213 nešto baš nema, nude mi neku zamenu, no videćemo... imam neki osećaj da i nije trafo u pitanju, jer je TV stradao prilikom neke od letošnjih grmljavina, mada niko se sad tačno ne seća kako je bilo (nije ga koristio drugar lično nego njegovi matorci) 

- dzafer
- gx
Taj trafo nije problem nabaviti pogledaj u ASWU ovdje je xx€
moguce da je cjena nesto i pala ovaj cjenovnik odavno imam,
a sto se tice zamjene ja uzimam za ruke xx€
ako je samo trafo u pitanju mozda bi uzeo i vise ali neda niko vise.
U slucajevima kad je televizor popravljan od samoproglasenih majstora
e onda tu naplatim visi da dam stranki do znanja da to nemoze bilo ko raditi
evo slike trafoa:

a sto se tice zamjene ja uzimam za ruke xx€

U slucajevima kad je televizor popravljan od samoproglasenih majstora

evo slike trafoa:
- Prilog
-
- 554483.gif (12.92 KiB) Pregledano 2739 puta.
-
- HR6213.jpg (15.1 KiB) Pregledano 2779 puta.
džale
Bez alata nema zanata, a bez znanja ni najbolji alat neće pomoći.
-
- bela tehnika
Džale, hvala za info o trafou, dobro će doći da uporedim kako se slaže s ovim "zamenama", ako uopšte dođe do toga.
Što se cene tiče, znam da nije jeftin, ali nisu ni skupi (bar ovde) kao nekad. A za "popravke" od samozvanih majstora, samo ću reći jedno - niko se nije naučen rodio, ali treba znati kad nešto ne znaš...
Mego, mislim da nije ovde nestručnost u pitanju, nego neće bre ovih dana majstori da se zezaju majstori, svima došla neka žuta minuta od ove krize, šta li, a i veliki je grad, pa ti se najviše i isplati da radiš samo "zihere". Nisam ni ja izuzetak, mada još uvek ne bežim od posla ako nanjušim kosku. A sa ovim TV ću se zezam za svoju dušu, jer mi žao samo zbog mreže da ode u đubre, a majka mi gleda neki buđavi poluistrošenog ekrana.
Ovaj je imao lepu sliku, viđao sam ga dok je još radio...
Pošto sam upravo skinuo par šema za njega (G110 šasija, valjda je to to) može tema da se prebaci u servisiranje CRT TV
PS pazi sad kad ispadne da mi šema nije ni potrebna...
Što se cene tiče, znam da nije jeftin, ali nisu ni skupi (bar ovde) kao nekad. A za "popravke" od samozvanih majstora, samo ću reći jedno - niko se nije naučen rodio, ali treba znati kad nešto ne znaš...

Pošto sam upravo skinuo par šema za njega (G110 šasija, valjda je to to) može tema da se prebaci u servisiranje CRT TV

- SaleSk
- ___
- Warranty service: Siemens, Konica Minolta, Kodak, B Braun, Dade Behring, Johnson & Johnson, Drew, TerumoBCT
- Kontakt:
Re: TV Philips 25GR5760/30B G110 trafo AGO18941
Ta sasija G110 mislim da je bila nekako najodvratnija za popravku :)))
Pogotovo ako je rec o mrezi...Moras da promenish shaku delova, jer ako samo jednog hladnog lema zaboravish da preletujes, ode sve u vrazju m..... :))) i onda sve iz pocetka... Ali kako kazes, da je mreza zdrava, onda prekontrolishi sve elektrolite u sekundaru (pogotovo oni od 680 mikro - ja obicno ubacim 1000 mikro) jer veoma cesto ta shasija zna da pravi probleme i da izgleda kao da je trafo neispravan...Strada veoma cesto i od hladnih lemova, a isto tako i prekid na stampi oko procesora...
Cak sam je i zaboravio
odavno nisam popravljao G110 ...
Pogotovo ako je rec o mrezi...Moras da promenish shaku delova, jer ako samo jednog hladnog lema zaboravish da preletujes, ode sve u vrazju m..... :))) i onda sve iz pocetka... Ali kako kazes, da je mreza zdrava, onda prekontrolishi sve elektrolite u sekundaru (pogotovo oni od 680 mikro - ja obicno ubacim 1000 mikro) jer veoma cesto ta shasija zna da pravi probleme i da izgleda kao da je trafo neispravan...Strada veoma cesto i od hladnih lemova, a isto tako i prekid na stampi oko procesora...

Cak sam je i zaboravio

Dusevni bolesnik nikada ne napada bez razloga. U tome se razlikuje od normalnih ljudi.
-
- bela tehnika
Hvala za info, znači kad stigne ovaj TV prvo istopiti metar kalaja, pa tek onda započeti pregled... 
... i prpremiti kesu elkosa sa novijih šasija, onako.. za uvodno razigravanje.

... i prpremiti kesu elkosa sa novijih šasija, onako.. za uvodno razigravanje.

- spagagz
- gx
- Contact person: Nedeljko
Dobar je to tv,ja ga imam
.Samo da pitam dali si kacio sijalicu na mrezu?Cesto zna mreza da zeza,a rekao bi da je trafo.Mreza ima kit za tu shasiju kad se mijenja.

Posto kazes da je ekran 54cm, i ako je u pitanju mreza jednostavnije je da zveknes jednu univerzalnu i da se ne mucis previse.Tu ti treba gomila smd komponenti kao sto rece kolega Spagagz,metar tinola i 10 metara zivaca!
- dzafer
- gx
IvanBG je napisao:Ovo je TV jednog drugara, star 10ak god, ekran mi izgleda da je 54cm. Bio mu je neki majstor (trebalo bi da je ozbiljan po priči drugih) i konstatovao kvar VN trafoa ali nije mogao da ga nabavi.
kele je napisao:Posto kazes da je ekran 54cm, i ako je u pitanju mreza jednostavnije je da zveknes jednu univerzalnu i da se ne mucis previse.Tu ti treba gomila smd komponenti kao sto rece kolega Spagagz,metar tinola i 10 metara zivaca!
džale
IvanBG je napisao:A sa ovim TV ću se zezam za svoju dušu, jer mi žao samo zbog mreže da ode u đubre, a majka mi gleda neki buđavi poluistrošenog ekrana.Ovaj je imao lepu sliku, viđao sam ga dok je još radio...
- cacko85
- gx
- Contact person: Slavche
- Kontakt:
:)kele je napisao:IvanBG je napisao:...jer mi žao samo zbog mreže da ode u đubre...
Mislim da Ivan ni je rekao da mreza je u kvar (to ne znaci da je OK) ali on je mislio da TV ima odlicna mreza pa mu je zao da gu baciti.
www.facebook.com/slavceelectronics
- ljupco
- gx
- Warranty service: LG, SAMSUNG, PANASONIC, GRUNDIG, BEKO,TELEFUNKEN, FUEGO,NEO, QUADRO...
Tesko da ces da stavis Unierzalnu mrezu na Philips G110!Posto kazes da je ekran 54cm, i ako je u pitanju mreza jednostavnije je da zveknes jednu univerzalnu i da se ne mucis previse.Tu ti treba gomila smd komponenti kao sto rece kolega Spagagz,metar tinola i 10 metara zivaca!
-
- bela tehnika
Dakle, konačno sam imao malo vremena ovih dana da pogledam i ovaj TV. Prvo, HIS (BU508AF) je bio u kratkom spoju, i odmah sam ga zamenio sa BU2520AF (imao sam ga odnekud). Kada sam probao da uključim samo se čulo da mreža (naglašeno) pišti a TV i dalje mrtav, nema ni statike na ekranu. Neki se napon pojavljuje na kablu sa kaskade, ali nema pucketanja, i verovatno je prenizak. B+ je za to vreme bio oko 90V, e tu sam ga čekao... Promenim onda veliki elektrolit na ulazu mreže (330 umesto 220uF koji beše malo oslabeo ali ne mnogo), no situacija se (naravno) nije uopšte popravila. Zanimljivo je da se pri svemu tome HIS uopšte ne greje preterano!
Kada prekinem vod ka HIS-u i VN trafou, i zakačim sijalicu 60W, imam stabilnih 147V B+ napona pa mislim da je mreža ok (tad ne pišti). Ostaje još da malo proučim deo kola oko HIS-a i proverim šta se može proveriti da nije u kratkom spoju, pa onda u nabavku trafoa jer sve ovo ipak najviše ukazuje na njega... 

Zadnja izmena: IvanBG, dana 09 Jan 2010, 01:16, ukupno menjano 2 puta.
Proveravaj diode oko VN... i damper diodu imao sam slucaj juce u to bas na mom tv-u
Mozda je i neki blok oko VN.

Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 7 Odgovori
- 1557 Pregledano
-
Zadnji post napisao milkovski08
19 Dec 2011, 00:28
-
-
Philips 14PV18301 koji je VN-trafo(RESENO)
napisao vlatkocopa » 19 Apr 2011, 21:05 » u Servisiranje CRT Televizora - 11 Odgovori
- 1031 Pregledano
-
Zadnji post napisao buzdumra
27 Jun 2011, 12:51
-
-
-
TV PANASONIC TC681URD - Trafo (RESENO)
napisao housecafe » 02 Okt 2007, 19:49 » u Servisiranje CRT Televizora - 4 Odgovori
- 1013 Pregledano
-
Zadnji post napisao housecafe
03 Okt 2007, 19:28
-
-
-
TV ELITE 21ES67 Chassis PX200304C - Potreban VN trafo
napisao stojkePN » 27 Nov 2007, 05:31 » u Servisiranje CRT Televizora - 24 Odgovori
- 5350 Pregledano
-
Zadnji post napisao majstorr
06 Dec 2007, 23:14
-
-
- 13 Odgovori
- 1598 Pregledano
-
Zadnji post napisao kisko
25 Jul 2008, 22:03
-
-
TV FUNAI lTV2003 - VN trafo (RESENO)
napisao icko » 27 Jan 2009, 16:30 » u Servisiranje CRT Televizora - 13 Odgovori
- 1636 Pregledano
-
Zadnji post napisao vlatkocopa
29 Jan 2009, 14:19
-
-
-
TV QUADRO CTV72S10TXT Chassis 5P60 - Split Trafo (ODUSTAO)
napisao cacko85 » 03 Feb 2009, 15:39 » u Servisiranje CRT Televizora - 18 Odgovori
- 4443 Pregledano
-
Zadnji post napisao cacko85
08 Feb 2009, 20:52
-
-
-
TV DUBROVKINJA DCS2037VR Chassis C43M - VN Trafo
napisao Vucko_AR » 20 Apr 2009, 14:35 » u Servisiranje CRT Televizora - 74 Odgovori
- 6778 Pregledano
-
Zadnji post napisao Stolle
05 Apr 2013, 16:49
-