Samsung AQV12ABAN
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Samsung AQV12ABAN
interesuje me dali neko moze da mi kaze sta na doticnoj klimi oznacava greska E.2
takodje, dali neko zna foru da se umiri spoljna jedinica, posto mi prozvodi dosta nezgodne vibracije koje se prenose preko betonskog zida po celoj zgradi pa ocekujem da ce uskoro komsije da me lincuju
i jos jedno pitanje, za panasonik plazmu TH serije gde mogu da nabavim daljinski ovde u bg
zahvaljujem se unapred
takodje, dali neko zna foru da se umiri spoljna jedinica, posto mi prozvodi dosta nezgodne vibracije koje se prenose preko betonskog zida po celoj zgradi pa ocekujem da ce uskoro komsije da me lincuju
i jos jedno pitanje, za panasonik plazmu TH serije gde mogu da nabavim daljinski ovde u bg
zahvaljujem se unapred
-
- _
- Warranty service: Gorenje, Samsung, LG, Beko, Whirlpool, Neo, Midea, Quadro, Daewoo, Indesit, Ariston
- Contact person: Ljubisa
- Specialty: whitegoods
Re: Samsung AQV12ABAN
Druze nije trebalo greska da ti bude samo E2 .nemam tacnu listu za gresaka za taj model ali uobicaeno ako klima iz te generacije na displeju pojavuje se greska kako ti kazes E2 nakon toga jos dva broja znaci prvo se upaljuje E2 pa jos dva broja.Treba da vids koi su ti drugi broevi pa pisi
a sta mislis da pozoves servis ili nekog majstora da to rijesi,posto vidim da nisi serviser.
nista ti nece pomoci ako znas sta znaci ta greska E2
nista ti nece pomoci ako znas sta znaci ta greska E2

Jel neko od Vas našao rešenje za smirenje vibracija Samsungovih kompresora ??
- frigo
- bela tehnika
- Warranty service: Carrier...
- Contact person: Dragan Antic
- Phone number: 0038670501511
- Kontakt:
sta mislis pod tim????darkos je napisao:Jel neko od Vas našao rešenje za smirenje vibracija Samsungovih kompresora ??
ikljucis je i nema vibracije... salimse...

Svaki mora da vibrira, e sad pitanje kolko to zavisi od toga kolko je mucen kompresor, i kolko je iskezeceno kuciste spoljne jedinice ...Ako je postavljena na vertikalnu nosecu betonsku gredu, dal su postavljeni antivibranti tj, gumice ispod nozica klime, i to oce da pomogne...pa cak i na nosacima klime pri postavljanju nosaca...
A to je uglavnom najveci problen kod lose montaze, pa tu pocinju sitni problemi...
a u danasnje vreme svi su majstori za sve... do juce krecio a danas posto majstor za klime...
to nema nigde u svetu samo kod nas...
Ja se izvinjavam na ovaj moj komentar nije upucena nikom sa ovog foruma, al je to cela i gola istina...
Prijatelj je najveće bogatstvo u životu.
-
- _
- Warranty service: Vivax, Crypton
Cim klima malo bucnije radi, odmah je kriv onaj ko je ugradjivao, jel je nije dobro montirao, a niko ne govori koliko su ravni zidovi, i kvalitet samog zidanja istog.Imao sam par slucajeva gde se klima montirala na siporeks blok(nadam se da sam dobro napisao),pa to je bil strasno, u prostoriji je brijalo kao da se sprema neki zemljotres, a napolju se klima ni ne cuje.Slazem se da ima dosta i nestrucne montaze, ali se jednostavno desi da se potrefi rezonancija rada klime sa "necim "u zidu i dzabe ti svi gumeni podmetaci na nosacima klime.
- frigo
- bela tehnika
- Kontakt:
Takoje sto kazes al musterija treba da bude zadovoljna, pa kad i potrevis uzid ili beton de prenosi rezonacije i vibracije i to treba resiti a ne ostaviti musteriji da sam lupa glavu i da te negativno reklamira, i zbog takih montaza nas posao gubi vrednost... i nije ni cudo kad kazu bio ovlasceni serviser postavio sve radi nemam zamerke al malo je bucna ispade to tako treba... a kod komsije postavljo neki prijatelj koji se nebavi klimama i bolje postavio necuje se kad radi i sta sad kome ide u prilog ... kazu ma svi majstori samo da uzmu pare bas ih briga kako dalje EPA ZATO SE TO I DESAVA...
-
- _
- Warranty service: Vivax, Crypton
Ne bih da ovo ispadne kao neko prepucavanje, ali po tebi ako si ovlasceni servis treba da ispravljas nedostatke gradjevinskih inzinjera i projektanata da bi musterija bila zadovoljana, ili na primer dodjes kod musterije u kucu, i on na zidu ima mesto gde je predvidjenja klima, i tu hoce da se ugradi,naravno ti je montiras, gledas da vanjska bude estetski montirana, da se ne vide cevi,i posle kad je pokrenes ono bruji,po tebi sta je tu ciniti? skidati je i premestati na drugi zid ,i nadati se da na drugom nece brujati,ili moliti boga da je ne koristi za grejanje, jel ce tada svi u kuci da polude,ali boze moj kao ovlasceni servis ti moras da znas i operaciju na otvorenom srcu da odradis da bi musterija bila zadovoljna.To sto si ovlasceni servis treba samo jedno da znaci, a to je :
1.Da si imao zestoku vezu da te ubace na listu
2.Da jednostavno radis svoj posao "korektno",i da te neko angazovao za resavanje svojih problema
3.Da ce kvar koji se eventualno desi biti odradjen kako zakoni nalazu(barem je tako kod mene), i originalnim rezervnim delovima.

1.Da si imao zestoku vezu da te ubace na listu
2.Da jednostavno radis svoj posao "korektno",i da te neko angazovao za resavanje svojih problema
3.Da ce kvar koji se eventualno desi biti odradjen kako zakoni nalazu(barem je tako kod mene), i originalnim rezervnim delovima.

- frigo
- bela tehnika
- Kontakt:
Nema prepucavanja toje cela istina,
@gordecka Ako si majstor znaces da smanjis vibracije, niko od tebe netrazi da ispravljas gradjevinske nedostatke,
izgleda da vecina priucenih takozvanih majstora nije bas tehnicki obrazovana, bez uvrede, ima mnogo vrsta tipli i nacina postavljanja, a antivibranata ima raznih vrsta i namena ali izgleda da pojedine taj deo i neinteresuje pa cak nece ni savet da prihvate, a sitne vibracije i rezonacije se resavaju bez problema naravno ko zna... al vecinu uglavnom interesuje onaj zavrsni deo takozvana naplata...
@gordecka Ako si majstor znaces da smanjis vibracije, niko od tebe netrazi da ispravljas gradjevinske nedostatke,
izgleda da vecina priucenih takozvanih majstora nije bas tehnicki obrazovana, bez uvrede, ima mnogo vrsta tipli i nacina postavljanja, a antivibranata ima raznih vrsta i namena ali izgleda da pojedine taj deo i neinteresuje pa cak nece ni savet da prihvate, a sitne vibracije i rezonacije se resavaju bez problema naravno ko zna... al vecinu uglavnom interesuje onaj zavrsni deo takozvana naplata...

- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Sve moze da se resi za odredjenu novcanu nadoknadu
Ali za 50-60eu uglavnom malo moze da se resi.
Kada traze uslugu montaze samo gledaju da malo kosta a kada sve vibrira i zuji i tandrce onda imaju drugu pricu kao nije problem cena nego losi majstori itd. Sve je to vidjeno 1000000000000 puta i to je tako i bice tako dok nadlezni ne rese taj problem jasnim propisima.
Naravoučenije , za malo para mora da vibrira i zuji.

Ali za 50-60eu uglavnom malo moze da se resi.
Kada traze uslugu montaze samo gledaju da malo kosta a kada sve vibrira i zuji i tandrce onda imaju drugu pricu kao nije problem cena nego losi majstori itd. Sve je to vidjeno 1000000000000 puta i to je tako i bice tako dok nadlezni ne rese taj problem jasnim propisima.
Tu si u pravu kolega,al niko se od musterija nije zapitao pri kupovini,sta ocekivati od klime placene 15-16 hiljada dinara,od kakvog kvaliteta lima je napravljena?Naj lakse je svaliti krivicu na montazera i zidara.Iz licnog iskustva,najvaznije je proveriti nosace da su u vinklu zavareni,voditi racuna pri montazi nosaca da budu pod vaservagu,pogotovo oni prorezani nosaci koji mogu da se steluju po visini,oni su rizicni jer mogu vremenom da se pomere i da ukose klimu i eto buke.Kod jeftinih klima to je i najveci problem,tanak lim pa se cela klima uvija...A o ceni montaze,sta reci.U mom okruzenju postoje majstori koji ugradjuju klime za 3000 din.......goranfri je napisao:

- frigo
- bela tehnika
- Kontakt:
Takoje da zavrsimo sa ovim blebetanjima u sustini sve se svodi kolko para tolko muzike...

- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
Čini mi se da u ovom slučaju ide za malo para puno muzike! :viola:frigo je napisao:Takoje da zavrsimo sa ovim blebetanjima u sustini sve se svodi kolko para tolko muzike...![]()

"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 3 Odgovori
- 1653 Pregledano
-
Zadnji post napisao hagula
18 Feb 2009, 00:15