THOMSON 32WX84G, ICC19 , reaguje zastita

problemi , kvarovi , sheme upload/download popravka CRT televizora
HOME -- SERVISERI -- EXPERT-TEAM -- DALJINSKI

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.

HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
rajkovas
_
_

THOMSON 32WX84G, ICC19 , reaguje zastita

Post napisao rajkovas » 01 svi 2010, 01:16

tv model 32WX84G, tip460/iec 19 mm eu,
tv normalno startuje,ugasi se crvena led,odnosno predje u narandzastozutu,ekran zapucketa od VN cuje se rele koji ukljuci,i odmah zatim iskljuci,to se ponovi tri puta ,i tv zacuti,a crvena led ostane da blinka,
hor.tranzistor ispravan,nema opterecenja tj. niskog otpora na elektrolitima,molim za pomoc, nemam nikakvu dokumentaciju,sta najpre proveriti,da li je mozda vn trafo probio,
Zadnja izmena: rajkovas, dana 02 svi 2010, 00:05, ukupno menjano 1 put.

nec
Site Admin
Site Admin
Phone number: 0038978425778
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Re: thomson tv widescreen , reaguje zastita

Post napisao nec » 01 svi 2010, 09:40

chasija ICC19
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja

Majstor Duja
Neaktivan
Warranty service: http://www.elektrocentar.com
Contact person: Goran Duic

Re: thomson tv widescreen , reaguje zastita

Post napisao Majstor Duja » 01 svi 2010, 18:32

@rajkovas:
MOLIM TE PROCITAJ PRAVILA FORUMA.
Prepravi naslov i napisi sta si merio od napona i kako?
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

rajkovas
_
_

Re: THOMSON 32WX84G, tip460/iec 19 mm , reaguje zastita

Post napisao rajkovas » 02 svi 2010, 00:18

Majstor Dujo ,napone nisam mogao meriti jer tv ,odmah zakoci,posto tri puta secne visoki napon, zapucketa ekran ,poa bih molio kolegu koji je imao slican simptom sa mozda drugim aparatom, da mi ukaze sta je najcesce problem, da li mozda tv ne dobije povratni impuls od neispravne vertikale i sl. pa se ugasi ,razmisljao sam da rele premostim ...

seha
_
_

Re: THOMSON 32WX84G, ICC19 , reaguje zastita

Post napisao seha » 02 svi 2010, 15:52

..majstor duja ti samo savetuje da popunis tabelu prije nego ista pitas vezano za TV!!!
a sto se tice mjerenja ti svakako mnogo toga mozes izmjerit,jer mnogo bi pomoglo da nam kazes koliki je napon kad otkacis tranzistor u HIS-u, to jeste dali ti upali sijalicu na tom naponu B+..pozzz

Mcu
___
___

Post napisao Mcu » 03 svi 2010, 13:21

Ako ti nesto znaci problem ti moze biti u vertikali ali i nemora da znaci da je bas tu problem; jer nista nisi mjerio isl!.
Pozdrav
Majstor je onaj, ko zna svoj trud i rad;adekvatno naplatiti!?!

rajkovas
_
_

Post napisao rajkovas » 03 svi 2010, 23:14

zahvaljujem se svima na interesovanju,aparat tv mi nije trenutno pri ruci pa ne mogu ispitati ,daljne parametre .Kao sto je vec potvrdio clan MCU ,da je mozda vertikala problem, zanima me ,koje jos sve stepene ,tj.paremetre tv proverava ,sta je jos sve moguce da je u kvaru pa da tv ovako odreaguje ,cuo sam na primer da i kada je neispravan tonski stepen tv moze ovako da odreaguje,
zahvaljujem na odgovorima.

alexa_pg
Site Admin
Site Admin

Post napisao alexa_pg » 04 svi 2010, 01:20

...crvena led ostane da blinka...
Kako aparat ima ugradjenu autodijagnostiku, na osnovu broja treptaja LED indikatora moze se priblizno odrediti stepen u kome je greska.
Potrazi servisno uputstvo za ovu sasiju na Internetu i u njemu izmedju ostalog imas fino objasnjene kodne greske.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"

rajkovas
_
_

Post napisao rajkovas » 05 svi 2010, 01:47

Kako aparat ima ugradjenu autodijagnostiku, na osnovu broja treptaja LED indikatora moze se priblizno odrediti stepen u kome je greska.
Potrazi servisno uputstvo za ovu sasiju na Internetu i u njemu izmedju ostalog imas fino objasnjene kodne greske.
cinimi se da Aleksa daje do sada najlogicnije resenje ,samo da potrezim servisno objasnjenje za aotodijagnostiku preko blinkanja led ,nesto sam nasao ,ani posto slabo spik inglish vise rusis, nisam najbolje rastumacio jer postoji vise kodova odnosno nacina blinkanja led ukazujuci na razlicite faulte tj.greske,

ustvari ovo objasnjenje je na nemackom ,i tu postoje sasvim razliciti komentari za 2 varijante ICC19 z sasija , jedna objasnjenja za 50 Hz , a druga za 100Hz, prvo nisam ni siguran koja je ovo sasija , a ni da li je 50 ili 100Hz,na aparatu nista ne pise ni napred ni nazad ,pa predpostavljam da je 50,pomagajte ko zna ,placam u evrima po prodajnom kursu...

emem
___
___

Post napisao emem » 05 svi 2010, 09:49

Ovo razumesh?
Error-code: 23 will be displayed:
2 flashes, short pause
3 flashes, long pause .........
List of Errors Codes : see table
pozz!
ICC19.rar
(3.64 MiB) Preuzeto 230 puta.
da pijemo zajedno 01ziveli

alexa_pg
Site Admin
Site Admin

Post napisao alexa_pg » 05 svi 2010, 17:20

Kao sto je kolega emem napisao.
27 razlicitih kodnih gresaka se prikazuje preko LED indikatora. greske su oznacene brojevina od 11 do 44
Treba obratiti paznju na treptaje.
U datom primjeru, kodna greska 23 bice prikazana
2 treptaja pa slijedi kratka pauza
3 treptaja pa duga pauza
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"

Mcu
___
___

Post napisao Mcu » 06 svi 2010, 00:24

Necu da ispadne da se pravim pametan,iako znam da ce to neko tako zakljuciti ali iz iskustva ti mog ureci da rijetko skoro pa nikad nisam tv rijesio na osnovu led indikacije,savjetovano ti je da nesto mjeris tjst odradis alí ti izgleda ocekujes da ti neko rijesi problem konkretnim savjetom zamjeni to i to,vjeruj mi da to neide tako jer rijedak je slucaj da kod dva identicna simptoma bude isti uzrok.....
Pozdrav i bez ljutnje.
Majstor je onaj, ko zna svoj trud i rad;adekvatno naplatiti!?!

Djoko Hristovski
_
_
Warranty service: ne
Contact person: Djoko
Specialty: tv

Post napisao Djoko Hristovski » 11 svi 2010, 14:22

u pravu je kolega mcu ,moras malo da ,,pronjuskas ,,.pogledaj malo oko split trafoa,otkaci stepen po stepen.pogledaj stabilizatore koji napaajaju ic kola.upredi sasiju ,mozda ti se posreci pa je hladan lem.pozdrav .

rajkovas
_
_

Post napisao rajkovas » 14 svi 2010, 00:22

Djoko Hristovski je napisao:u pravu je kolega mcu ,moras malo da ,,pronjuskas ,,.pogledaj malo oko split trafoa,otkaci stepen po stepen.pogledaj stabilizatore koji napaajaju ic kola.upredi sasiju ,mozda ti se posreci pa je hladan lem.pozdrav .
Mcu je napisao:Necu da ispadne da se pravim pametan,iako znam da ce to neko tako zakljuciti ali iz iskustva ti mog ureci da rijetko skoro pa nikad nisam tv rijesio na osnovu led indikacije,savjetovano ti je da nesto mjeris tjst odradis alí ti izgleda ocekujes da ti neko rijesi problem konkretnim savjetom zamjeni to i to,vjeruj mi da to neide tako jer rijedak je slucaj da kod dva identicna simptoma bude isti uzrok.....
Pozdrav i bez ljutnje.[/quote
alexa_pg je napisao:Kao sto je kolega emem napisao.
27 razlicitih kodnih gresaka se prikazuje preko LED indikatora. greske su oznacene brojevina od 11 do 44
Treba obratiti paznju na treptaje.
U datom primjeru, kodna greska 23 bice prikazana
2 treptaja pa slijedi kratka pauza
3 treptaja pa duga pauza
]
TV nije u pocetku bio kod mene, tv je 100 Hz i ima 2 tjunera,ovako dijagnostika koja pokazuze 27 razlicitih gresaka se ne moze primeniti jer blinkanje nije tavo ,koje pokazuje dvocifreni broj kao sto sam nasao u objasnjenjima,vec on blinka konstantno na isti nacin, posle tri pokusaja ukljucenja ,led sija crveno oko 5 sek. i onda konstantno blinka sa oko 2 do 3 treptaja u sekundi ,mozda nesto brze nego automobilski migavac kad mu izgori jedana sijalica,napone prilikom pokusaja starta sam merio , i oni su otprilike odgovarajuci 5 v, 9v, 200v ,130v ,oni mozda ne stignu do pune vrednosti jer se tv u medjuvremenu ugasi,
mislio sam de iskljucim pojedine stepene ,sistemom eliminacije, ali sta ako autodijagnostika opet reaguje i tv ne ukljuci bez tih stepena ,tako da ne mogu izvuci nikakve zakljucke,

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje CRT Televizora”