Kobac je napisao:tbag je napisao:Zdravo kolega

, stvar je u tome što ovaj program koji sam naveo rešava i hardverski bad sektor.

Imas li neki softver da mi resi problem tako da ne radim generalku motora?

Ma dobro,HD regenerator odradi to ali na taj način što bad sektore eliminiše,zatim formatira i ti sektori više nepostoje pa samim tim pri instalaciji nemože ni da se upiše ništa na njih.Malo skrati veličinu samog HD ali to radi.
Problem je što se bad sektori šire i nakon regeneracije pojavljuju se novi u blizini starih bad sektora. i greška se ponavlja
Više mi uspeva u praksi kad sistem postavim na particiju koja nije bila primarna(C)
tj taj deo harda više nekoristim.Zašto

,pa evo kako ja razmišljam.
Pri dizanju sistema glava HD "trči" stalno po istom mestu i normalno je da će se vremenom u tom delu HD više habati i samim tim neće sve moći navreme da učita ili neće uopšte moći da učita pa se samim tim pojavljuje gore navedena greška.
Znači nemora biti "fizički" bad sektora na samom HD u tom delu već te sektore nemože da očita na vreme
Neverujem da pomaže ni "Ontrack data eraser" ni slični programi jer to koriste većinom vojska i razne firme kad žele da neke HD eliminišu jer su pri kraju, pa sa istih moraju da obrišu podatke(za brisanje podataka nepomaže obično formatiranje već specijalni programi i to mora da se odradi nekoliko puta da bi podaci bili sigurno obrisani)
Naravno moguće je da i grešim jer ja neservisiram kompjutere već odradim samo povremeno za prijatelje i tek po koji se servisiram tj odradim za lovu
edit.
Sad sam primetio da je i Fanzo pisao nešto slično o tome
viewtopic.php?p=141872#p141872