elektrolux ESF2410 (REŠENO)
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
elektrolux ESF2410 (REŠENO)
Imam problem sa malom masinom za sudje elektrolux,Naime kada se ukljuci bilo na kom programu pocinje da radi pumpa za izbacivanje vode i radi non stop.
Proverijo sam mikroprekidac ispod m,asine i ispravan je.
Proverijo sam prekidac na vratima ispravan.
hidrostat je ispravan ali on radi samo na kontakte 1-3 za grejanje kontakt 2 je prazan
proverijo sam sve elektroventile,i ispravni su.
Proverijo sam glavni motor i radi.
Ako neko zna nesto vise o ovoj masini neka mi pomogne.
Ma prednjoj strani ima,glavni prekidac,pa ptaster za odlozeno pranje,pa taster za izbor programa.
izbor programa finkcionise i kada stavim na zadnje ispiranje ili bilo na koji program ukljuci pumpu za izbacivanje vode i samo to radi.
Ne ukljucuje el ventile.
Dali ima neko semu ili bilo kakvo saznanje o ovoj masini svaka pomoc dobro dosla HVALA.
hidrostat je ispravan ali on radi samo na kontakte 1-3 za grejanje kontakt 2 je prazan
Ma prednjoj strani ima,glavni prekidac,pa ptaster za odlozeno pranje,pa taster za izbor programa.
izbor programa finkcionise i kada stavim na zadnje ispiranje ili bilo na koji program ukljuci pumpu za izbacivanje vode i samo to radi.
Ne ukljucuje el ventile.
Dali ima neko semu ili bilo kakvo saznanje o ovoj masini svaka pomoc dobro dosla HVALA.
-
- _
- Contact person: Adnan
- Specialty: computers
Re: elektrolux ESF 2410-pomoc
ja znam da na ves masinama kad ode el. ventil za prijem vode non stop radi pumpa...
pa provjeri i to... mada nisam strucan toliko
pa provjeri i to... mada nisam strucan toliko

-
- bela tehnika
- Warranty service: Bosch Siemens Electrolux Zanussi AEG Končar Vivax
- Contact person: ZDRAVKO
Re: elektrolux ESF 2410-pomoc
po tim simptomima prvo da je akva stop onaj dolje prekidač,zatim nivostat da javlja da ima vode u mašini te remeti rad elektroniki i na kraju da je blokirala elektronika.U prilogu evo nekih podataka od mašine pa ako pomogne.poz.
- Prilog
-
esf2410.pdf
- (2.12 MiB) Preuzeto 1386 puta.
BLAGO ONOM KO RANO POLUDI VAS MU VJEK U VESELJU PROĐE
Re: elektrolux ESF2410
Hvala Zdravko ali napisao sam da hidrostat radi samo sa kontaktima 1-3 tako da on ne utice na nivo vode samo ukljucuje grejac kada dostigne odredjeni nivo. Verovatno vremenski prima vodu.
Ne znam na koji nacin regulise nivo vode, verovatno vremenski iz elektronike.
Kao sto sam napisao ranije akva stop prekidac proveren.
Ne znam na koji nacin regulise nivo vode, verovatno vremenski iz elektronike.
Kao sto sam napisao ranije akva stop prekidac proveren.
- GTI
- bela tehnika
- Warranty service: LG, Samsung, Vivax, Galanz, Venting, Crypton
- Specialty: whitegoods
Sta ukljucuje pumpu?Triak?
Majstore,pošto je to i.............koliko će to da košta?!
Da verovatno trijak na elektronici,
Znaci nesto u elektronici ne funkcionise.
Kada bi imao semu elektronike nesto bi i mogao pokusati, ovako mrka kapa.
Ali je interesantno da mogu izabrati program koji hocu, i na svakom pocinje da radi pumpa i ne staje, radila bi do besvesti.
A neko je gore napisao da ako crkne el, mag ventil radi pumpa non stop ali to vazi za neke ves masine.
Ovde sam probao da iskljucim el. ventil i pumpa opet radi ali radi nekoliko sekundi kada je iskljucen el ventil i zavrsi program i nesto pisti i blinka.
Znaci nesto u elektronici ne funkcionise.
Kada bi imao semu elektronike nesto bi i mogao pokusati, ovako mrka kapa.
Ali je interesantno da mogu izabrati program koji hocu, i na svakom pocinje da radi pumpa i ne staje, radila bi do besvesti.
A neko je gore napisao da ako crkne el, mag ventil radi pumpa non stop ali to vazi za neke ves masine.
Ovde sam probao da iskljucim el. ventil i pumpa opet radi ali radi nekoliko sekundi kada je iskljucen el ventil i zavrsi program i nesto pisti i blinka.
- GTI
- bela tehnika
Izmeri taj triak,mozda je on probio.
Nije probijo trijak, jer da je probijo pumpa bi stalno radila. Stalno bez prestanka, ja kada je ukljucim na prvi program i startujem odmah pocne da radi pumpa jednp 20sek pa stane 2 sek i nastavi da radi non sto.
Elektro ventile ne uljucuje uopste.
Neznam vise sta da probam,porucio sam novu elektroniku i treba da stigne ovih dana.
Nije mi samo jasno sta odredjuje nivo vode kod ove masine kada nema kontakt2 na hidrostatu,
Neka bude da mikroprocesorukljucuje vremenski toje predpostavka.
Ali zasto kada iskljucim ventil i stavim na prgram 1 posle izvesnog vremena pisti i blinka ,sta mu odredjuje sta daje signal da je ventil iskljucen.
Hvala zamaram vas POzdrav
Elektro ventile ne uljucuje uopste.
Neznam vise sta da probam,porucio sam novu elektroniku i treba da stigne ovih dana.
Nije mi samo jasno sta odredjuje nivo vode kod ove masine kada nema kontakt2 na hidrostatu,
Neka bude da mikroprocesorukljucuje vremenski toje predpostavka.
Ali zasto kada iskljucim ventil i stavim na prgram 1 posle izvesnog vremena pisti i blinka ,sta mu odredjuje sta daje signal da je ventil iskljucen.
Hvala zamaram vas POzdrav
- GTI
- bela tehnika
U prvom postu pise drugacije pa sam zato aludirao na triak.
Naime kada se ukljuci bilo na kom programu pocinje da radi pumpa za izbacivanje vode i radi non stop.
OK razumem te. ustvari radi stalno ali ima i prekida sto znaci da trijak radi dobro.
Izvini ali u pravu si. Videceu kako ce se ponasati sa novom elektronikom
HVALA
Izvini ali u pravu si. Videceu kako ce se ponasati sa novom elektronikom
HVALA
-
- ___
- Contact person: Darko
Mozda da si probao da iskljucis aqua stop iako vidim da pises da si ga proverio.Otkaci ga vidi kako ce se ponasati.Moja predpostavka sto se tice kolicine vode koju ce da primi nije vremenski odredjena jer ti mozes zavrnuti dovod vode i koliko ce ti tada primiti vode u odnosu na potpuno odvrnut ventil za primanje vode.Imas dve zice sa 3 nivostata jedan ide na grejac a drugi dali ti ide na modul i tako dobija signal da ima dovoljno vode.
Da DARKO u pravu si.
Na hidrostatu koristi samo kontakt 1-3 znaci kad napuni vodom zatvoren je kontakt i tacno je da sa kontakta 3 ide na grejac i jedan kraj na elektoniku i verovatno daje taj potreban signal kada je prazna a kada puna.
Akva stop je uredu sigurno probao sam. Ali nista vise nisam uradio ,cekam elektroniku novu.
Na hidrostatu koristi samo kontakt 1-3 znaci kad napuni vodom zatvoren je kontakt i tacno je da sa kontakta 3 ide na grejac i jedan kraj na elektoniku i verovatno daje taj potreban signal kada je prazna a kada puna.
Akva stop je uredu sigurno probao sam. Ali nista vise nisam uradio ,cekam elektroniku novu.
Dobio sam novu elektroniku ,stavio je i masina nece da radi .Kada je stavim na prvi program odmah ukljuci pumpu 30sek a zatim ukluci primanje vode 1 sec pa stane 1sek pa tako uradi 8 puta i primi oko 2 litra vode i nastavi da radi sa dva litra vode .
Poludeo sam.
Pokusao sam da otkacim kontakte 1-3 i opet isto prima malo vode pocne da prima 1sek pa stane 1 sek i opet isto primi samo 2 litra vode.
Ajde majstori recite gde je kvar ,pokusajte ja sam ga pronasao i otklonio i napisacu u sledecem odgovoru da bi i vi znali ako se sretnete sa tim problemom.
Poludeo sam.
Pokusao sam da otkacim kontakte 1-3 i opet isto prima malo vode pocne da prima 1sek pa stane 1 sek i opet isto primi samo 2 litra vode.
Ajde majstori recite gde je kvar ,pokusajte ja sam ga pronasao i otklonio i napisacu u sledecem odgovoru da bi i vi znali ako se sretnete sa tim problemom.
- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
Hajde daj neku sliku. Jel taj nivostat elektronski mozda?
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
- dodig
- bela tehnika
- Warranty service: gorenje
- Contact person: ivan
- Phone number: 0038736650852
- Specialty: distribution
- Lokacija: DODIG IVAN VESELKO Ulica Majke Terezije br 18 Međugorje
Ako se ne uključi cirkulaciona pumpa primaće malo vode, najvjerovatnije kondezator na pumpi visokog pritiska ili je turbina zablokirala .
Nije blok na hidrostat elektronski obican je.
Nije blok na glavnom motoru proverio sam a i turbina nije ukocena. Probao sam motor direktno i radi. Evo odgovora zasto prima malo vode i zasto pocne primanje pa stane svakih 1 sek. Jeste neverovatno ali je istinito.
Kada vise nisam znao sta da uradim palo mi na pamet da pogledam filter u ventili za dovod vode iako sam ga cistio , skinuo sam ga i ocistio i pomislio u sebi možda gumica ispod sita koja služi za redukciju pritiska smanjuje protok.Izvadio sam gumicu, vratio sito i ukljucio masinu.
I masina radi normalno, ne prekida dovod vode dogod ne postigne odredjeni nivo i dok hidrostat ne ukljuci kontakt 1-3 zatim nastavi i radi normalno.
Morate priznati da je teska glupost u pitanju i za malo verovati , znaci gumica je omeksala i da otvori el.ventil ona blokira dovod kada se ventil iskljuci ona se vrati u prvobitan položaj.
ZAPAMTITE MOŽDA CE VAM TREBATI, HVALA NA POMOCI POZDRAV.
Nije blok na glavnom motoru proverio sam a i turbina nije ukocena. Probao sam motor direktno i radi. Evo odgovora zasto prima malo vode i zasto pocne primanje pa stane svakih 1 sek. Jeste neverovatno ali je istinito.
Kada vise nisam znao sta da uradim palo mi na pamet da pogledam filter u ventili za dovod vode iako sam ga cistio , skinuo sam ga i ocistio i pomislio u sebi možda gumica ispod sita koja služi za redukciju pritiska smanjuje protok.Izvadio sam gumicu, vratio sito i ukljucio masinu.
I masina radi normalno, ne prekida dovod vode dogod ne postigne odredjeni nivo i dok hidrostat ne ukljuci kontakt 1-3 zatim nastavi i radi normalno.
Morate priznati da je teska glupost u pitanju i za malo verovati , znaci gumica je omeksala i da otvori el.ventil ona blokira dovod kada se ventil iskljuci ona se vrati u prvobitan položaj.
ZAPAMTITE MOŽDA CE VAM TREBATI, HVALA NA POMOCI POZDRAV.
- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
Mislim da te tu zeznulo iskustvo (nedostatak) jer to si trebao razlikovati od problema sa elektronikom...zato i mi ostali nagadjamo sta bi moglo biti, a ono totalno druga neispitana stvar.
Verovatno ces i sam sledeci put vise obratiti paznju na osnovne stvari...
Verovatno ces i sam sledeci put vise obratiti paznju na osnovne stvari...

Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
-
- ___
- Contact person: Darko
Re: elektrolux ESF2410 (REŠENO)
Da dodam ovo sam si rekao :proverijo sam sve elektroventile,i ispravni su.Pa kako smo mogli da pomislimo da je do nih?milneg je napisao:Imam problem sa malom masinom za sudje elektrolux,Naime kada se ukljuci bilo na kom programu pocinje da radi pumpa za izbacivanje vode i radi non stop.
Ne ukljucuje el ventile.
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
E dobar si , inače takav kvar se često dešava pa ubuduće proveravaj da li su ventili potpuno protočni.
-
- bela tehnika
- Contact person: Ivan
Probelm sa tom gumicom ispod sita zna da nastane ako se mašina napaja suviše toplom vodom (ima takvih varijanti povezivanja, kao štedi se struja). Tu gumicu treba zameniti nekom tvrđom da se problem ne bi ponovio, a bez nje može da radi samo privremeno inače će hidraulični udar vremenom da ošteti ventile i tada može da dođe čak i do poplave.