nisam se javljo dugo vremena, pa i ovo mjesto vidim promjenilo se, u svakom slucaju samo na bolje

A sad da predjem na moj probljem :) :
Dobio sam neko kino od dreamboxa 500s, klon, i ko ce mu ga znat sta je s ovim cudom, da nakon odredjenog vremena 5-10 min rada, poludi jednostavno i signal sa 95% - fiksiran rokne na 25%, i nema mu vise dizanja !?
Ono sto sam primjetio je da mu je onaj ulaz za koaksijalni kabal - IN od tunera nenormalno vruc, nakon sto padne signal, isto ko da se to sranje od tunera Alpine-S je tuner, pregrije i obori signal... Nakon restarta ponovo signal popne se na 95%, ali kako je i dalje vreo tuner, on ponovo obori signal!
Na istoj lokaciji testiran od druga DM500s, uredno radi, ne zagrijava se, itd itd. , znaci sva dodatna oprema je ok, punjac od druga ok, 12V 2A, itd. Jedina razlika njegov DM500s na IBM procesoru ima onaj pasivni cooler, a na mom kinu nema, mada eto to ne bi trebo biti razlog tolikog zagrijavanja tunera, ono da se prenosi toplota s ploce na ostale komponente, kao na MB od comptuera !?
Ne znam sta moze uzrokovati ovoliko zagrijavanje, i sta moze biti razlog da padne tuner, na sta da sumnjam? Tuner prvo sto mi pada na pamet, nakon svih mogucih i nemogucih testiranja!?
Software-ski problem nije, jer da je software-ski ne bi fiksiro nikako signal, iako sam i tonu image-a probo, isto sranje!
Na netu gledam mijenjaju neki famozni tranzistor Q72 kod loseg signala, gdje je na 60% - SNR, medjutim kod mene signal bude ok, ali onda padne, i ne znam ima li kakve veze sa pregrijavanjem taj tranzistor Q72 ? Ako ima, da mijenjam i to sranje, ako ne, da ga ne diram, jer signal uhvati ok...
Je li skup tuner Alpine-S za zamjeniti, vidio sam da se ugradjuje jos Philipsov pored ovog?
Drugovi ako imate kakva prijedloga, iskustva slicna, javljajte, ili da ovo kinesko smece bacam u smeece :) !?
Hvala unaprijed!
Pozz