LPT kartica

Kućni računari i sve moguće komponente koje se vezuju na njih. Gedžeti i sve slično.
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
mesecar
Neaktivan

LPT kartica

Post napisao mesecar » 22 Mar 2011, 12:46

Nabacio sam novu plocu (nasledio od sina) koja naravno, nema LPT i serijski port.

Nameracio sam da kupim ovo:

Kod: Označi sve

http://www.gigatronshop.com/ostala_oprema/intex_parallel_2_x_serial_port_rs232_pci_card_12_port_-_itci-2s1p-8764
pa me interesuje kakva su iskustva, da li programatori rade sa slicnim karticama?

Damiru
___
___
Contact person: Damir
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Re: LPT kartica

Post napisao Damiru » 22 Mar 2011, 23:55

Moje skromno mišljenje je da nećeš imati problema sa tim. Ako je to to što piše, računar će ga tako i videti u sistemu. Nema razloga za brigu.
Commitment is pushing yourself when no one else is around.

Kempi
_
_
Specialty: computers

Post napisao Kempi » 23 Mar 2011, 07:37

Imao sam slucaj da nije htela da radi neka masina ( cini mi se da je nesto na tehnickom pregledu za automobile ) sa dodatnom LPT karticom jer je bila softverski namestena da radi sa LPT 1 i nije se moglo promeniti,a kartica se prijavljivala kao LPT 3.E sad,kako je sa programatorima nemam pojma
zena moze da bude i sa sela,al' auto mora da bude iz Japana

krllebg
___
___
Warranty service: DeGermany
Specialty: tv
Kontakt:

Post napisao krllebg » 23 Mar 2011, 09:28

Ja to imam u kompu koji koristim za servis.Kod mene nikad nije bilo problema,mada na LPT imam samo programator prikljucen (predpostavljam da zbog toga pitas).
... Here lies a man whom is little known !!!

goranfri
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc
Specialty: whitegoods

Post napisao goranfri » 23 Mar 2011, 10:38

Da li imas na ploci konektor za lpt. Morao bi da ima samo pinovi , pa onda se tu ubode kablic kiji je na drugom kraju lpt i ide na šasiju . Kod mene je tako i imam taj kablic.

Koja je ploča u pitanju ?

cacko85
gx
gx
Contact person: Slavche
Kontakt:

Post napisao cacko85 » 23 Mar 2011, 15:22

Radi to ali mora da ima u program koi koristish da menjash LPT port (LPT1, LPT2 itd...) zato shta ova kartica sigurno nema da bude LPT1.
Evo sad sam proverio u Device Manager u Win XP moze da menjash koi LPT Port Number da bude port ima od LPT1 do LPT3.
www.facebook.com/slavceelectronics

mesecar
Neaktivan

Post napisao mesecar » 23 Mar 2011, 18:04

evo, stigoh kuci pa da konacno odgovorim

Nasledio sam plocu ASUS P5Ql PRO, gledao sam malopre knjizicu i video da ima COM1 konektor na ploci, treba mi kablic i izlazni DB9 konektor, PARALLEL konektora nema na ploci.
On mi je neophodan upravo zbog programatora i stampaca.

Pre izvesnog vremena se negde vodila diskusija povodom nedostatka lpt porta na laptopovima i ljudi su konstatovali da stampaci jos i hoce da rade sa onim usb/lpt adapterima, da je problem sa programatorima. Koliko se secam, neko je tad rekao da sve dodje na mesto sa PCI/LPT karticom, ja bih bas voleo da je taj covek u pravu.

Posto nije bilo izrazito negativnog odgovora ja cu kupiti karticu i probacu pa se javljam sa rezultatom. Iskreno se nadam da ce eksperiment uspeti.

Ima samo jedan problem, na plocu ide PCIE graficka, ja je nemam u rezervi, dobio sam neku pokvarenu koja je u Gigatronu jos pod garancijom. Sad cekam da je oni poprave ili da mi daju drugu. Dok mi se ne jave ne mogu da instaliram ovu novu plocu.

goranfri
bela tehnika
bela tehnika
Manitowoc

Post napisao goranfri » 24 Mar 2011, 00:10

Daću ti ja pa probaj , da ne bacaš pare bez veze.

fanzo
Site Admin
Site Admin
Phone number: 0038121781575

Post napisao fanzo » 24 Mar 2011, 23:30

kartice PCI na COM rade besprekorno, LPT nisam probao ..
Nema nikakvih konflikata sa LPT i COM-ovima na matičnoj. Kod mene sada ima 5 COM komada i 2 LPT i sve fercera. i sve se koristi, osim jednog LPT.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

mesecar
Neaktivan

Post napisao mesecar » 03 Apr 2011, 12:22

prvi izvestaj:
Goran mi je dao Intexovu lpt karticu, istu kao ona sa gigatronovog sajta i sa njom ne mogu uopste da upalim komp.
Probao sam najmanje 10 puta, kad je kartica u PCI slotu (bockao sam u sva tri slobodna slota) nece uopste da pokrene grafiku, samo zavrti ventilator na procesoru. Ne mogu ni do biosa da dodjem.

Probao sam cak da poiskljucujem neke stvari u biosu kad je izvadjena lpt kartica pa sam je zatim gurnuo u slot i opet nece upali komp.
Samo je u jednom trenutku, neki 3-4 pokusaj, komp napisao fatal eror i to je bilo sve.

Posle sam dao karticu coveku da proba na nekoj drugoj ploci sa VIA cip setom i lpt kartica radi normalno.
I meni komp bez nje radi dobro. Objasnjenje tog tipa je da su Asusove ploce malo jogunaste i da se desava da na njima neki hardver nece da radi. Savetovao mi je da probam sa nekom drugom lpt karticom na kojoj je drugi cip na njoj, da ce mozda raditi.
Sad sam vec u problemu jer jednostavan odlazak u radnju i kupovina nove kartice vise nije moguca, sta ako ni nova ne radi a ja dao pare. Moram da jurim uz mogucnost probe.

toliko, javljam dalje

goranfri
bela tehnika
bela tehnika
Manitowoc

Post napisao goranfri » 03 Apr 2011, 18:35

Pa nije to problem , ili kupiš 5-6 raznoraznih lpt kartica ili promeniš tu upuvanu Asus ploču lolzi

Ili ti ja prodam računar sa sve lpt portom i lpt karticom unutra pa onda imaš dva lpt porta koji rade :mrgreen: lolzi :lala: :fanzo:

fanzo
Site Admin
Site Admin
Phone number: 0038121781575

Post napisao fanzo » 04 Apr 2011, 10:03

Asus u bilo kom obliku, treba izbegavati u širokom luku, šta god sam do sada kupio a da je Asus, nikada nije radilo kako treba.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

goranfri
bela tehnika
bela tehnika
Manitowoc

Post napisao goranfri » 04 Apr 2011, 17:13

Ja sam probao za sve ove godine sve i svasta a zadnjih par godina teram Biostar ploču i stalno je OC od prvog dana i radi kao luda , a nagledao sam se problema sa Asusima i Gigabyte raznoraznih.

mesecar
Neaktivan

Post napisao mesecar » 05 Apr 2011, 21:32

Dana sam vodio moj racunar kod cika doktora, to je moj dobar prijatelj Dusko Djuricin iz Novog Sada, covek za sve i sva. Boravio je danas u Bgdu pa sam iskoristio priliku da se vidimo...
Ni njegove intervencije nisu pomogle da racunar proradi kako treba sa onom Intexovom karticom, nece pa nece. Ali, ne bi on bio cika doktor da nema leka, izvadi covek iz fioke svoju lpt karticu, stavi u slot i radi. Na njoj je drugi cip, nisam zapamtio koji a sad je to zakopano u kucistu sve radi i meni se to vise ne dira.
Kartica ima samo lpt port, moracu da koristim onaj jedan COM koji sam imao na ploci. Ali bar sve radi.
Prijavio sam LPT1 port, ali mi je adresa promenjena, nije 378 kao do sad nego je E880
Avr STK200 prog mi je proradio, morao sam da rucno unesem/promenim adresu LPT porta i sad radi,
Stampac radi automatski, ostale programatore cu probati kako budem imao potrebe za njima.
toliko za sad

goranfri
bela tehnika
bela tehnika
Manitowoc

Post napisao goranfri » 05 Apr 2011, 23:46

Pa vidi koji je čip na kartici koja radi i na kartici koja ne radi pa da znamo šta valja .

mesecar
Neaktivan

Post napisao mesecar » 05 Apr 2011, 23:54

Oznaka na cipu na ovoj kartici koja radi kod mene u kompu je WCH CH351L

oznaka na cipu na Intexovoj kartici koja ne radi kod mene je MCS9835CV

Damiru
___
___
Contact person: Damir
Kontakt:

Post napisao Damiru » 06 Apr 2011, 00:01

goranfri je napisao:Ja sam probao za sve ove godine sve i svasta a zadnjih par godina teram Biostar ploču i stalno je OC od prvog dana i radi kao luda , a nagledao sam se problema sa Asusima i Gigabyte raznoraznih.
fanzo je napisao:Asus u bilo kom obliku, treba izbegavati u širokom luku, šta god sam do sada kupio a da je Asus, nikada nije radilo kako treba.
Hehe, bakCuzi jedni. :-)
1. ASUS P5B-E matična - radi već petu godinu bez problema. U kombinaciji je sa Intel E6600 (2.4Ghz). Kad mi je potrebno, dignem ga na 3.15GHz i radi danima ako treba.
A i na poslu slične (novije) ploče rade već drugu godinu i to BAŠ rade. Ali nisu overklokovane.

2. ASUS nVidia 7300 Silent - takođe bez greške, doduše prodao sam je pre godinu i po dana.

A za Gigabyte se slažem, na poslu sam često imao problema sa tom firmom. Naročito matične ploče.
Commitment is pushing yourself when no one else is around.

goranfri
bela tehnika
bela tehnika
Manitowoc

Post napisao goranfri » 06 Apr 2011, 00:48

Pa radi ona super dok ne treba da ubodeš neku karticu u nju.

@mesecar

Moja kartica je sa lpt i com i drugi je cip a ta druga je samo lpt. Ima u Gigatronu i samo lpt kartica , bar na sajtu ima u ponudi.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Desktop Računari”