problem na samsung 24-rci
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
problem na samsung 24-rci
pozdrav
imam problem na klima uredjaju samsung (24000BTU) temperatura isparavanja od+3-+5 nemam nikakvog znaka da ima hladjenja
tri cetiri puta sam vakumirao sistem i ponovo punio i isto mi se desava molim za kakav savjet (radi na r 22)
imam problem na klima uredjaju samsung (24000BTU) temperatura isparavanja od+3-+5 nemam nikakvog znaka da ima hladjenja
tri cetiri puta sam vakumirao sistem i ponovo punio i isto mi se desava molim za kakav savjet (radi na r 22)
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
- Specialty: whitegoods
Re: problem na samsung 24-rci
Jesi punio na potrebnu težinu označenu na klimi ili na pritisak?
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
- frigo
- bela tehnika
- Warranty service: Carrier...
- Contact person: Dragan Antic
- Phone number: 0038670501511
- Kontakt:
kako mozes tako da postavis pitanje a specijalnost ti je frigo...
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara, i sta si sve preduzeo tj. sta si merio i proveravo...
pa onda mozemo da ti pomognemo...
Nike te lepo pita i to su kljucne stvari za resavanje tvog problema...
aj da kratko dodam...ako si na pritisak ... zameni kompresor....
kako pitas tako dobijes odgovor...
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara, i sta si sve preduzeo tj. sta si merio i proveravo...
pa onda mozemo da ti pomognemo...
Nike te lepo pita i to su kljucne stvari za resavanje tvog problema...
aj da kratko dodam...ako si na pritisak ... zameni kompresor....
kako pitas tako dobijes odgovor...

Prijatelj je najveće bogatstvo u životu.
ma nisam nista mijenjao, jednostvno bila je bez freona ispustila na holenderima medjutim sumnjam da nije bacila ulje u sistem i da je radila u vaccumu , asaznat cu tacne podatke od nje pa cu priložit
punio sam na pritisak al ono lagano kao i svaku do sada
vaga ili menzura, kakav pritisak.
ja sam se licno uvjerio u to kada sam prije 4 mjeseca punio svoju klimu na "pritisak" i prepunio je.kada sam povukao freon iz nje umjesto 1,9 kg ja sam napunio 2,7
i od tada koristim vagu.
pozdrav
ja sam se licno uvjerio u to kada sam prije 4 mjeseca punio svoju klimu na "pritisak" i prepunio je.kada sam povukao freon iz nje umjesto 1,9 kg ja sam napunio 2,7

i od tada koristim vagu.
pozdrav
Zadnja izmena: hagula, dana 20 svi 2011, 09:18, ukupno menjano 1 put.
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
Klimu dobro izvakumiraj da drži na 500 mikrona najmanje 20 min, i napuni na vagu. Tako ćeš eliminirati pitanje ima li ili nema dovoljno plina i dali je vlaga u pitanju. Isto tako, ako je začepljenje i sl., odmah se vidi ako je količina plina ispravna.
Dali su izmjenjivači i ventilatori klime očišćeni, ispravni i vrte dovoljnu količinu zraka?
Koji je plin i kojom fazom si ga punio, tekućom ili plinovitom.
Ulje u kompresoru normalno ide kroz sistem jer se otapa u freonu. "Bcila klima ulje"? Šta to predstavlja?
Jeli držana naopačke? I da je, iz rotacionog kompresora svo ulje baš i ne može isteći.
U stvari, kad bi htio, ne bi mogao uopće zamijeniti ulje u njemu bez bušenja rupe na dnu kompresora jer bi 90% ulja ostalo u kompresoru ma kako ga ti okretao.
Nakon što si napunio sistem na vagu, rukom prođi cijevi od ispuha iz kompresora preko 4-putnog ventila, kondenzatora , prije i poslije kapilare, nakon isparivaća pa prije ulaza u kompresor pa napiši ovdje koji je osječaj (hladno, mlako, toplo, vruće itd).
Provjeri termometrom razlike temperatura na odgovarajačim parovima cijevi 4-putnog ventila.
Poslušaj zvukove i provjeri ima li promjena kad prebaciš ljeto-zima.
Pročitaj koja je normalna struja za grijanje i hlađenje i izmjeri koju ti dobivaš.
Sve to napiši i pošalji ovde.
Dali su izmjenjivači i ventilatori klime očišćeni, ispravni i vrte dovoljnu količinu zraka?
Koji je plin i kojom fazom si ga punio, tekućom ili plinovitom.
Ulje u kompresoru normalno ide kroz sistem jer se otapa u freonu. "Bcila klima ulje"? Šta to predstavlja?
Jeli držana naopačke? I da je, iz rotacionog kompresora svo ulje baš i ne može isteći.
U stvari, kad bi htio, ne bi mogao uopće zamijeniti ulje u njemu bez bušenja rupe na dnu kompresora jer bi 90% ulja ostalo u kompresoru ma kako ga ti okretao.
Nakon što si napunio sistem na vagu, rukom prođi cijevi od ispuha iz kompresora preko 4-putnog ventila, kondenzatora , prije i poslije kapilare, nakon isparivaća pa prije ulaza u kompresor pa napiši ovdje koji je osječaj (hladno, mlako, toplo, vruće itd).
Provjeri termometrom razlike temperatura na odgovarajačim parovima cijevi 4-putnog ventila.
Poslušaj zvukove i provjeri ima li promjena kad prebaciš ljeto-zima.
Pročitaj koja je normalna struja za grijanje i hlađenje i izmjeri koju ti dobivaš.
Sve to napiši i pošalji ovde.
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
To može biti i do kompresora ali i do četvorokrakog ventila.
Punjenje vagom se podrazumeva.
Punjenje vagom se podrazumeva.
hvala na informacijama pokusacu uradit na taj nacin, pa Vam javim pozdrav
- nike
- gxu
U međuvremenu si mogao odgovorit na neka moja pitanja na koje ti je već poznat odgovor.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 13 Odgovori
- 5589 Pregledano
-
Zadnji post napisao laki_z
16 Dec 2010, 22:26
-
- 9 Odgovori
- 1759 Pregledano
-
Zadnji post napisao frigomonts
16 Dec 2013, 18:06
-
- 9 Odgovori
- 3365 Pregledano
-
Zadnji post napisao srdjan10
09 Jan 2017, 16:53
-
- 16 Odgovori
- 3937 Pregledano
-
Zadnji post napisao lenas_bk
17 Jan 2009, 07:52
-
- 8 Odgovori
- 1788 Pregledano
-
Zadnji post napisao Electro-Lux
03 Feb 2009, 19:46
-
- 17 Odgovori
- 2689 Pregledano
-
Zadnji post napisao flatron
26 Apr 2009, 18:02
-
- 12 Odgovori
- 2748 Pregledano
-
Zadnji post napisao chellawy
17 Jun 2009, 09:06
-
-
MIDEA CSU12 HHAA/RHAB (problem daljinac)( RESENO)
napisao Japanac » 23 Jun 2009, 11:55 » u KLIMA UREĐAJI - 23 Odgovori
- 4126 Pregledano
-
Zadnji post napisao Japanac
10 Jul 2009, 21:33
-