servisni ventil
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
-
- _
- Contact person: Dejan Trajkovic
servisni ventil
Desilo mi se nekoliko puta, da se prilikom demontaze spoljasnje jedinice pokvari servisni ventil ( ventil na koji se vrsi dopunjavanje klime ). Zapravo desi se to, da kada se inbus kljucem zatvori ventil na usisnu cev posle sakupljanja gasa u jedinicu. A kasnije kada se montira klima posle servisa, prilikom vakumiranja pojavi se problem bas na navojnom ventilu ( imbus kljuc ), gumica pocne da pusta, i eto ti dodatni troskovi. Moze li nekako ta gumica da se promeni a da se ne menja ceo ventil
-
- _
- Warranty service: ardo favorit bira koncar sogo severin
- Contact person: ljuben
Re: servisni ventil
Pre 5-6 godina dopunjavao sam klimatizer o kome me je gazda informisao da ga puni svake godine, i problem je bio bas mesto gde su ventili sa imbus kljucem. Probao sam prvi put i bilo je super. Naime otsekao sam sam sa specijalnim alatom(neznam kako se zove na srpskom jeziku) od silikonske gume tacno okrugli deo takvog promera, ubacio u navojni zastitni deo i zasarfio nazad i pokazalo se super. Pozdrav.
prvi put cujem da neko radi nesto slicno a i nisam bas razumeo postupak kolege u postu iznad.
ja sam ipak pobornik toga da se ceo ventil zameni
ja sam ipak pobornik toga da se ceo ventil zameni
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Upozoriš klijenta na takvu mogućnost i ako pušta zameniš mu ventil. To je čitava nauka. Nisi ti kriv što ventil ne valja.
- frigo
- bela tehnika
- Warranty service: Carrier...
- Contact person: Dragan Antic
- Phone number: 0038670501511
- Specialty: whitegoods
- Kontakt:
A mogu i da se zamene gumice... malo zzz al moze, vrh ventila kod konusa za zaptivanje cepom tj. ima i ulogu granicnika kolko da otvoris ventil imbusom e taj deo savijen ka imbusu izbrusis... i skroz otvoris ventil imbusom ispadne ceo ventil i zamenis oringe kod nekih ima jedan kod nekih dve gumice... posto si unistio deo ventila za zaptivanje cepa sad izumbaj gumu da stane u cep da ti dihtuje... 
Al ima jos jedan problem treba naci bas taj promer i debljinu o-ringa tj. gumice... ako nemas kupis nov ventil i zamenis... bas smo ti pomogli...

Al ima jos jedan problem treba naci bas taj promer i debljinu o-ringa tj. gumice... ako nemas kupis nov ventil i zamenis... bas smo ti pomogli...
Prijatelj je najveće bogatstvo u životu.
- IvanZr
- bela tehnika
- Warranty service: LG Galanz Samsung Whirlpool ...
- Contact person: Ivan
I ja sam to ranije radio kao Frigo,a onda sam od vurta uzeo neku bocicu tecnog teflona (crvena bocica a sadrzaj je beo kao pasta za zube).Omastis navoje na slepom cepu i na ventilu namazes taj teflon i zaboravis na curenje.Prilikom nanosenja izdrzva 5 bar-a a posle 24h 200bar-a.
- frigoservisbata
- bela tehnika
Ja i kad vidim da pusta gumica, ne sekiram se puno, jer kapica od ventila dihtuje(tako je napravljen cep).Nema potrebe za stavljanjem bilo kakvih gumica...Probam sapunicom svaki i nijedan nije pustao...Problem je veci kad takozvani majstori,namerno skinu cepove sa ventila,tesko je naci bas za svaku klimu odgovarajuci cep,a skinu ih da bi dopunjavali svake godine klimu,a neki ostave namerno otpustene kapice....
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
- Miki_R
- _
- Contact person: Miki Ravnjanski
- Specialty: whitegoods
- Lokacija: https://www.google.rs/maps/place/Servis ... 064,20.527
Dobra fora...od sad cu i ja tako da radim,i eto posla i para...Zaredjas i pomalo sto rece bata Bata odvijes po malo i eto kintefrigoservisbata je napisao:Ja i kad vidim da pusta gumica, ne sekiram se puno, jer kapica od ventila dihtuje(tako je napravljen cep).Nema potrebe za stavljanjem bilo kakvih gumica...Probam sapunicom svaki i nijedan nije pustao...Problem je veci kad takozvani majstori,namerno skinu cepove sa ventila,tesko je naci bas za svaku klimu odgovarajuci cep,a skinu ih da bi dopunjavali svake godine klimu,a neki ostave namerno otpustene kapice....

- Polaris
- bela tehnika
- Warranty service: Gree, LG
- Contact person: Srdjan Djokic
Znam na koga Bata konkretno misli. Na kraju, naprave oni nama posao, mada ponekad bude i prekasno. Pre neki dan sam mogao samo da konstatujem da je stradao kompresor na jednoj Eskimo klimi. Mada ne razumem to sto korisnik te klime nije ranije reagovao, jer se sa nje "cedilo" ulje. Cepovi na venilima otpustreni, naravno.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 18 Odgovori
- 5202 Pregledano
-
Zadnji post napisao nike
09 svi 2011, 22:10
-