Ariston MBA4033 nece da radi kompresor uvek (rešeno)

Forum za frižidere i zamrzivače.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
urke
_
_

Re: Kombinovani Ariston MBA4033 nece da radi kompresor uvek

Post napisao urke » 07 Avg 2011, 14:49

ledo je napisao:Urke, ajde jos nesto da pogledas, kazes da tvoj prijatelj ima isti uredjaj kao tvoj, pozovi ga ili kako vec i saznaj koji je motor na njemu, da li ima radni kondenzator i kakva mu je automatika???
Sve ovo vise nema toliko veze sa resavanjem tvog problema ali da bi nama bile neke stvari jasnije i potpunije dobro bi nam dosle te informacije. Naravno,ako je uredjaj identican i ako sve to ne pretstavlja problem.
Evo ovako taj frizider sto imam jedan moj poznanik je ariston ali nije identican. Nizi je za oko 20cm od mog na ustrb frizidera , ali sve je drugo identicno. Sad ovako taj njegov frizider je prepravljen na termostat mehanicki neznam iz kog razloga ali on mi je kaze da nije zbog ploce. Ta ploca mu stoji iz estetskih razloga i zato sam je i dobio na probu bez problema(naravno uporedio sam sve sa mojo i identicnaa je hardverski, a softverski pretpostavljam cim je radila kod mene...). tad sam pogledao i nema kondezatora kod njega. Sad da za kompresor ne znam koji je a vec mi je truba da cimam coveka vise jer dosta mi je izasao u susret.

Elem malo pre sam odneo friz kod majstora. Nije ga bilo kuci pa sam ga istovario u dvoriste. Bicete redovno obavestavani o daljem razvoju situacije.

urke
_
_

Post napisao urke » 07 Avg 2011, 15:46

nuk je napisao:99% aspera, RSCR, na R134a

@nike

sve jasno sad :tooo: ,
gledao sam neke sture embraco kataloge, to me je bunilo
evo potvrda toga sto kazes
ariston2.jpg
Untitledss.jpg

nike
gxu
gxu
Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
Contact person: NIKE
Specialty: whitegoods

Post napisao nike » 07 Avg 2011, 17:48

Eto odakle kondenzator!
A ako je ovo odgovarajući popis dijelova, onda je i ovaj Danfoss NL6F kompresor kriva zamjena (podkapacitiran 20-ak %), jer on ima 6,13 cm^3 a Aspera 7,4 cm^3. :mrgreen:

Trebao je ići NL7F (7,27cm^3)!
Znači da je postojeća kapilara neodgovarajuća za sadašnji kompresor (ako je originalna onda je prekratka) i da bi ovaj najvjerojatnije radio non-stop pod jačim opterećenjem.

BTW, gdje si skinio ove podatke?
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV

nuk
_
_
Specialty: whitegoods

Post napisao nuk » 07 Avg 2011, 20:46

mozda je majstor malo skratio instalaciju :mrgreen:

urke
_
_

Post napisao urke » 07 Avg 2011, 21:12

Pa to su verovatno jos oni dunsteri u Kraljevu menjali kompresor. Ovo je service manual od njega.
ariston_mba4033cv_93260120000_[ET].rar
(839.05 KiB) Preuzeto 856 puta.

urke
_
_

Post napisao urke » 23 Sep 2011, 09:14

Ljudi pozdrav evo da vam se pohvalim da sam pre dva dana dobio frizider sa servisa i napokon radi (bar za sada). Neznam jos sta mu je radjeno jer ovaj majstor je bio na odmoru. Javljam cim saznam.

Pozdrav

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI”