Prepravi spoljnju jedinicu na vodeno hlađenje i stavi je unutra gde god hoćeš. Ja sam tako uradio par komada kada nije smela spoljnja na fasadu u centru grada.
U mom gradu znam za samo jednu klimu hlađenu vodom (zlatarnica cca20 m2, uređaj Carrire-ov, čovjek se nije htio natezat s susjedima za prolazak instalacija klima preko njihovih stanova.
kaže cjena uređaja cca 3000 eura, račun za vodu ljeti (za prostor zlatarnice) 1000 kuna (150 eura / mjesec), cini mi se da klima ima 15 kw snage (kaže nije bilo manje, alinisam siguran u ovih 15 kw),
isto mi priča da je nitko nije htio montirat pa da je bilo dosta problema dok je našo zainteresiranog za montažu. nevjerujem da bi bilo dosta zainteresiranih za takvu klimu (hlađenu vodom) (inace 1m3 vode=cca 1,7 eura)
Za sljedecu sezonu gledam klime bez vanjske jedinice.
Napravi radni nalog gde si napisao da je priključak na struju neodgovarajući i da je vlasnik sam uključio klimu i neka se potpiše i udari pečat.
Baš se razmišljam nakon nekih iskustava da na stražnjoj strani računa ispišem svoje "prigovore", samo neznam kako bi utjecalo na posao?
Prigovori tipa :
Neispravna elektro-instalacija, vlasnik objekta obavješten o neispravnosti instalacije i upozoren da takva instalacija može štetiti radu uređaja i garanciji na uređaj.
ili ova
Na zahtjev vlasnika za hlađenje i grijanje dvije sobe u hodniku instaliran klima uređaj od 5 kw.
Na zahtjev vlasnika za potrebe grijanja montiran klima uređaj proizvođača XXXXX, iako je preporučen drugi klima uređaj.
Na zahtjev vlasnika za hlađenje i grijanje u prostor od 50 m2 montirana klima proizvođača xxxxxx snage 3,7 kw.
Ako ništa drugo mene bi veselilo

, al kad im kažeš istinu onda nevaljaš.
Jel netko ima kakvu zgodnu praksu?