TV ELITE 21ES67 NE STARTUJE -RESENO-

problemi , kvarovi , sheme upload/download popravka CRT televizora
HOME -- SERVISERI -- EXPERT-TEAM -- DALJINSKI

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.

HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
mare
_
_
Contact person: Marko

TV ELITE 21ES67 NE STARTUJE -RESENO-

Post napisao mare » 20 Avg 2011, 22:35

FIRMA:ELITE
MODEL:21ES67
CHASSIS(oznaka šasije):P1470A01
PCB(oznake na štampanoj ploči): CA32605A;
MCU(procesor):TDA11126PS/V3/3/AN2
EEPROM:FM24C04
VERTIKALA:LA78041
AUDIO:UTC2003 (2kom.)
VIDEO:C2482
SMPS (mreža):C5297
FBT (vn trafo):BSC25-T1010A
TUNER:VS1-1E5-BG
KVAR:TV IMA STB-Y ALI NE STARTUJE
OPIS KVARA:Tv ima stb-y, ali nece da startuje ni preko daljinca ni direktno sa tastature. Promenio sam sve kondenzatore u mrezi, u vertikali i pobudi, hisu, ali tv ne daje nikakve signale. Naponi su uredni osim B+, on je oko 109V, mislim da je umanjen ali nemam semu. Kad stavim sijalicu dobro se ponasa, napon je stabilan. E sad greju se tonska kola iako nema nikakvog bruma na zvucnicima. nema nikakvog signala na kvarcu pored procesora. Sumnjam na procesor posto nemam nikakvog signala iz procesora iako imam napone na procesoru. Ako je neko od kolega imao slicna iskustva ili pak ima ideju kako da resim ovaj problem bio bih veoma zahvalan.
Zadnja izmena: mare, dana 21 Avg 2011, 19:30, ukupno menjano 2 puta.

SaleSk
___
___
Warranty service: Siemens, Konica Minolta, Kodak, B Braun, Dade Behring, Johnson & Johnson, Drew, TerumoBCT
Kontakt:

Re: TV NEO

Post napisao SaleSk » 20 Avg 2011, 23:18

Tema ti nije bas kako treba postavljena...
Veoma je bitno da pises koja je sasija...
I ajde kao za promenu skini 24c04 i vidi sta ce da se desi...
Poz...
Dusevni bolesnik nikada ne napada bez razloga. U tome se razlikuje od normalnih ljudi.

mare
_
_

Re: TV NEO

Post napisao mare » 20 Avg 2011, 23:35

Kolega ja se izvinjavam zbog moje nepaznje i moje greske, u servisu mi je ludnica, ne znam vise gde cu od tv-a, i greskom sam zamenio imena, u pitanju je ELITE a ne NEO ako sto sam napisao. ispravicu sada, A sto se tice postavljanja teme i tu se veoma izvinjavam posto sam relativno nov na forumu, trudim se da ispostujem pravilnik ali vrlo je verovatno da negde gresim, nadam se da cete mi predociti gde gresim. Sto se tice sasije ovo je oznaka P1470A01. Probao sam jos na pocetku vadjenjem memorije i ubacio sam drugai damp, isto se ponasa, tj ne daje znake zivota..l..

toce
gx
gx

Re: TV ELITE NE STARTUJE

Post napisao toce » 21 Avg 2011, 01:58

Ako se greju tonski IC izvadi ih i probaj bez njih. :pivopije:
TOCE

mare
_
_

Post napisao mare » 21 Avg 2011, 11:04

Kolega probao sam i sa izvadjenim tonskim IC isto se ponasa, to jest ne reaguje uopste... Nemam ideje, i po meni sve pokazuje na procesor...

alexa_pg
Site Admin
Site Admin
Specialty: tv-multimedia

Post napisao alexa_pg » 21 Avg 2011, 12:40

Velike su sanse da ne valja procesor.
Mozda ce ti ova sema pomoci
http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/ ... V2165.html
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"

mare
_
_

Post napisao mare » 21 Avg 2011, 13:33

Hvala puno kolega, to je ta sema, Imam napone na procesoru, ali Tv nikako da startuje... Ukoliko imate jos neku ideju bio bih veoma zahvalan...

alexa_pg
Site Admin
Site Admin

Post napisao alexa_pg » 21 Avg 2011, 14:43

Probao bih da tranzistoru V504 spojim C i E i tako "na silu" ukljucim aparat. Tada provjeri napone +8V i +5V koju su u ovom kolu. Cesto kineski tr. znaju da omski se ponasaju kao ispravni dok u radu ne valjaju. Iz tog razloga obrati paznju na +5V da slucajno nije 4.5V a na taj napon procesor nece da radi. Za probu stavi 7805 umjesto V502
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"

milkovski08
_
_
Contact person: Milkovski

Post napisao milkovski08 » 21 Avg 2011, 18:33

Promeni i kvarc pored procesora reda radi...da slika bude kompletna pa opet ispitaj signal...ako je to ova sema menjaj tranzistor na +5V i elko oko njega,proveri zener 8.2,obavezno zameni ta dva elka(47mF I 10mF) na liniji 8V.
Milkovski08

nusret
_
_

Post napisao nusret » 21 Avg 2011, 19:11

Obzirom da ti je mreza ispravna izmjeri napon na samom tranzistoru HIS-a tj. izmedju kolektora i emitera.
Ukoliko je napon ispravan na bazi istog tranzistora osciloskopom povjeri velicinu i oblik signala mora biti impuls
pravougaonog oblika ili na bazi izmjeri frekvenciju treba biti 15.625Hz tj. oko l5 Khz.Ukoliko imas napon i pobudnu frekvenciju trebao bi dobiti i visoki napon na kratko ili stalno. Ukoliko nemas frekvencije tj. trazenog impulsa na bazi tranzistora HIS-a
provjeri driver transformator koji drajva tj. vrsi pobudu tranz. HIS-a. U nekoliko slucajeva posebno na modelima BIRA
a i to je isto kinesko s... sam imao neispravnost driver transformatora posebno ukoliko je trafo oznake 1000242 HTB-1917-154.
Izvadi driver trafo i mjeri primar treba da bude oko 80 ohma i ukoliko je u prekidu isti se u vecini slucajeva moze ponovo osposobiti na taj nacin da skalpelom ocistic lak na nozicama i pronadjes prekid koji bude uz samu nozicu vjerovatno ga osteti
tj. progrize neka smjesa kojom ucvrscuju nozice. Ukoliko se ne popravi moguce je ugraditi iz starih Setrona crne zaljeveni driver trafo samo paziti na otpor i pob. impuls.Ukoliko pak imas i napon i pobudu na tranz. HIS-a a nemas VN-a provjeri
split transformator i elemente na grani kolektora. Nadam se da sam barem malo bio od pomoci.Pozz.

mare
_
_

Post napisao mare » 21 Avg 2011, 19:29

Kolege hvala sam puno, menjao sam sve na liniji +5 i +8, ali nije bilo pomaka, i posto sam na kraju ostao bez ideje nadjem na jednoj sasiji procesor i zamenim ga, tv radi...
@nusret ja uopse nisam imao iz procesora signal ni za his ni za vertikalu... jednostavno tv je bio mrtav... Pre zamene procesora napon je bio mereno fluke-om i iskrom 5.12v i 8.02v, naravno i ostali naponi su bili uredni, ali tv nije startovao, nakon zamene procesora tv ima uredne napone i lepo radi... Hvala svima jos jednom najlepse... :mrgreen:
@aleksa_pg tebi sam veoma zahvalan zbog seme koja mi je puno pomogla. Kada si u Nisu javi se da odemo na pivo, naravno i sve ostale kolege koje dodju u Nis... :pivopije:
Pisem reseno!

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje CRT Televizora”